Karabük Defterdarlığından Uyarı

Karabük Defterdarlığından Uyarı

Yayın: 18.01.2017 00:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olan ve 6831 sayılı Kanununun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanıcılarına satışına ilişkin 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 26.04.2012 Tarihli ve 28275 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği haber verildi.
Konu ile ilgili yapılan duyuru açıklamasında,”Kamuoyunda 2/B olarak bilinen 6292 sayılı Kanuna’a getirilen geçici bir madde ile hakkını kaybeden kullanıcılara 3 defa ek süre verilmişti.
07/09/2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla; 6292 sayılı Kanuna “Geçici Madde 4” eklenerek bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle (7 Eylül 2016) 6292 sayılı Kanun kapsamında 2/B taşınmazlarının satışına ilişkin;
– satın alma başvurusunu yapmayanlar ile
– yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere
– taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere
altı ay süre verilmiş olup, bahse konu süre 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir.
6292 sayılı Kanuna eklenen geçici maddeye göre, başvuru süresi içerisinde idareye başvurmadığı ya da tebligatı aldıktan itibaren 3 ay içerisinde ödeme yapmadığı veya taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödeyemediği gerekçesiyle hakkını kaybetmiş olan 2/B kullanıcıları için 6 aylık ek süre (7 Mart 2017 tarihine kadar) verilmektedir.
Bu kapsamda; 2/B taşınmazlarına ilişkin satış bedeli; başvuru yapmayanların Kanunda belirtilen sürenin son gününü izleyen üç aylık sürenin bittiği günden itibaren, başvuru yapıp süresinde satın almayanların Kanunda belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden; ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranlan (TÜFE) toplamında artırılarak hesaplanacaktır.
Buna göre; İlimiz Merkezinde Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğünde, İlçelerimizde ise Malmüdürlüğü Milli Emlak Servislerinde müracaatların alınmasına Kanunda belirtilen süreler çerçevesinde devam edilmektedir.
Vatandaş ile devlet arasında uzun zamandır süren hukuki ihtilafların çözümlenmesini, vatandaşların kullandığı taşınmazların tapularını edinebilmesini ve bu alanlardaki çarpık kentleşme sorunlarının önüne geçilmesini hedefleyen 2/B Kanununa eklenen bu geçici madde, çeşitli nedenlerle hakkını kaybetmiş olan kullanıcılar için önemli bir fırsat olacaktır”açıklamasına yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.