11.Uluslararası Yenice Dağ Bisiklet Yarışları Sona Erdi

11.Uluslararası Yenice Dağ Bisiklet Yarışları Sona Erdi

Yayın: 23.08.2021 21:32
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Karabük’ün Yenice ilçesinde düzenlenen 11. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları sona erdi. Büyük kadınlar kategorisinde Zehra Kırgın tek yarıştığı kategorisinde parkuru tamamladı.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen ve iki gün süren 11. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları sona erdi. Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergâhları arasında 7 tur üzerinden gerçekleştirilen 8 kategorili yarışlara çeşitli illerden 69 bisikletli katıldı. Yarışların sonunda büyük kadınlar kategorisinde Zehra Kargın, büyük erkeklerde Esat Ceylan, genç erkeklerde Anıl Tuna Sözer, yıldız erkek A kategorisinde Ramazan Yılmaz, yıldız erkek B kategorisinde Furkan Çamlıdere, master 30’da Bayram Eroğlu, master 40’da Oğuz Özçelik ve master 50’de Ali Boyraz birinciliği elde etti.

Ödül töreni öncesi konuşan Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, ilçe tanıtımı için bu tür organizasyonlara özel önem verdiklerini belirterek, “Her yıl bir önceki yıla göre organizasyon tecrübesini geliştiriyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin farklı noktalarından bisiklet turlarının güzel ilçemizde bir araya gelerek dünya standartlarında bisiklet yarışması düzenlemek bizleri gururlandırmaktadır” dedi.

Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye girenlere bisikletlilere ödülleri Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve federasyon yetkilileri tarafından verildi.

Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yarışları ileri yıllarda da devam ettirmek istediklerini ifade ederek, “Gururla söyleyebiliriz ki Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarından sonra devamı olan ülkedeki ikinci bir yarış olarak yapmaktayız Bundan sonraki dönemlerde de pandemi bize imkan verirse inşallah devam ettirmede kararlıyız. Bu sene pandemiden dolayı istenen seviyede bir sporcu katılamadı. Açıkçası onu da belirtmek isterim. Önümüzdeki yıl daha büyük katılımlarla yurtdışından da bisikletçilerin gelmesiyle bu yarışın en güzelini turizm beldesi Yenice’de yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yüzde 87’si ormanlarla kaplı Yenice ilçesinde düzenlenen yarışmada bisikletçilerin haz aldığını aktaran Çaylı şunları söyledi:

“Buradan yarışmakta zevk alıyorlar. Mutlu olarak buradan ayrılıyorlar. Biz onları mutlu etmekten dolayı ve bunu 11 yıldır devam ettirmekten dolayı çok mutluyuz. Onları tekrar bekliyoruz.

Rakibi olmadan birinci oldu

Samsun’dan yarışmaya katılmak için Yenice ilçesine gelen Zehra Kargın, tek başına rakipsiz yarıştığı büyük kadınlar kategorisinde parkuru tamamladı. Kargın, “Öncelikle bu organizasyonda olduğum için çok mutluyum. Üçüncü kez geliyorum ama 11.’si düzenleniyor. Bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizi bu güzel doğa ile buluşturdukları için, böyle güzel bir organizasyonda yer aldığımız için çok mutluyum. İnşallah seneye de olur. Sonraki yıllarda da devam edebilirim. Bu madalyayı aldığım için mutluyum” ifadelerini kullandı. Kargın, düzenlenen yarışmada tek kadın yarışmacı olduğu için mutlu olduğunu ve önümüzdeki yıllarda daha kalabalık ortamda yarışmak istediğini söyledi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.