Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.03.2017 00:34
Paylaş:
A+ A-

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da HDP’nin önemli oy aldığını söyleyerek, “Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak’ı, Ağrı’yı takip edin, ne kadar ‘evet’ çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz” dedi.

Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy’de partisinin düzenlemiş olduğu referandum çalışmalarına katılan Mehmet Ali Şahin, burada halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan’da yapılacak olan referandum neticesinde seçilme yaşının 18 indirilmesine ilişkin, “AK Parti’liler kendi çocuklarını vekil yapıp iki yıl sonra da emekli edecekler, bunlar hiç emekli, çiftçi, memur çocuğunu vekil yaparlar mı” sözünü hatırlatan Şahin, “Bunlar yalan söylüyor. Bizler halkın içinden çıkma, halkın çiftçisinin, memurunun, emeklisinin çocuklarıyız. Ben Meclis Başkanlığı yapmış, Başbakan Yardımcılığı yapmış, Adalet Bakanlığı yapmış, AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış, Genel Başkan Vekilliği yapmış olan bir kişiyim. Ben Ovacık’ın Ekincik köyünden işçi emeklisi Abdullah Şahin’in oğluyum. Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünden Topal Dursun’un oğlu, köylünün oğludur. Dolayısıyla biz halkın içinden çıkma, halkın çiftçisinin, memurunun, emeklisinin çocuklarıyız biz. Netice itibariyle bu sözler sadece milletin kafasını karıştırmak içindir” dedi.

Halk oylamasından açık ara ‘evet’ çıkınca üzülecek olanlar olduğunu da ifade eden Şahin, “Almanya, Hollanda, Merkel çok üzülecek. Bunlar bizim hiç umurumuzda değil, bizim için önemli olan kendi ülkemizdir, bizim ne yaptığımız önemlidir. Onların ne düşündüğünün bizim için hiçbir önemi yoktur. Kandil’deki PKK terör örgütü üyeleri de bu halk oylamasından ‘evet çıkarsa biz bittik’ diye açıklama yapıyorlar ve bitecekler. Zaten şu anda terör ile ilgili mücadelede çok önemli bir aşamaya gelinmiştir. Bakın bu terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bu HDP önemli oy alıyordu. Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak’ı, Ağrı’yı takip edin, ne kadar ‘evet’ çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Çünkü onlara baskı, tehdit ve korku ile oy verdiriliyordu. Şimdi orada güvenlik güçlerimiz özellikle şehir merkezlerinde PKK terör örgütünün etkinliğini tamamını ortadan kaldırdı. Şimdi kırsala kaçtılar. 7 bin civarındaki güvenlik gücümüz kırsalda bunların yuvalarını, mağaralarını bularak oralara sakladıkları silahları bir bir ortaya çıkarıyorlar. Terör ile kapsamlı mücadele şu anda tüm şiddeti ile devam ediyor. Halk oylamasında yeni modele geçtiğimizde bu terör örgütünün çanına ot tıkayacağız. Artık böyle bir bela Türkiye’nin başında kalmayacak. Onlar da bunu görüyorlar. Onları destekleyenler de bunları gördükleri için sandıktan ‘hayır’ çıksın istiyorlar; ama bunun bir önemi yok, önemli olan milletimizin ne düşündüğüdür. O düşünceyi de 16 Nisan’da ‘evet’ olarak inşallah göreceğiz” diye konuştu

Yorumlar

  1. REFERANDUMDA " HAYIR"

    Halk için yapıldığı söylenen bu anayasa değişikliğinde ;ekonomiyi düzeltecek,işsizliği önleyecek,gelir dağılımını düzenleyecek,üretimi artıracak,terörü durduracak,eğitimi düzeltecek,çiftçiyi,işçiyi memuru ,esnafı,sanayiciyi,öğrenciyi,emeklileri rahatlatacak madde var mı??????????? HAYIR….Ne var????Ülkeyi eyaletlere bölecek 116. madde var…..

    “Size ne ,halk belki diktatörlük isteyordur”diyen bir tekadam rejimi var….. HAYIR’lısı olsun….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Sosyal Medyada “Nefret Söylemleri”ne İlişkin Soruşturmada 2 Gözaltı

Yayın: 29.03.2024 10:26
Paylaş:
A+ A-

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, Karabük Üniversitesi‘nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapan zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi.

Emniyet ekiplerince yakalanan zanlılar F.D. ve E.A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve İstanbul’da olduğu tespit edilen M.E.D. hakkındaki talimat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.