15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Yayın: 29.07.2017 00:08
Paylaş:
A+ A-

Merkezi İstanbul’da bulunan Karabük platformu kuruluşunun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen yaptığı etkinliklerle ismini duyurmaya devam ediyor.

İstanbul Bağcılar kültür ve sanat merkezinde yapılan etkinlikle Karabük Platformu 15 temmuz şehitlerini anma programı düzenledi.Programa konuşmacı olarak katılan Sancaktepe Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Nurettin YİYİT farklı bakış açılarıyla 15 temmuz olayını anlattı.Programa katılan gazilerimizde ayrıca o gece yaşadıkları olayları anlatarak konukları adeta 15 temmuz gecesine tekrar götürdüler.

15 temmuz şehitleri anma programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı, daha sonra şehitlerimiz ve memleketimiz için dua edildi.Sonrasında programa katılan gaziler söz alarak o gece yaşadıkları olayları anlattılar.Şehit olamadıkları için duydukları üzüntüyü dile getiren gazilerimiz bu vatanı ne pahasına olursa olsun kimseye vermeyeceklerini bir daha olsa yine aynı kararlılıkla memleketlerine sahip çıkacaklarını belirttiler.

Daha sonra Ovacık Dernek Başkanı Av. ilhan Ünsal ve Karabük spor yönetim kurulu üyesi Cihan Yılmaz gazilerimize birer plaket takdim ettiler.

Programa konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Nurettin Yiyit “15 temmuz olayının darbe değil adeta bir istila olduğunu ve son derece kanlı bir işgal girişimi olduğunu” ifade etti. Yiyit “Çanakkale ruhunu bilmeyenlere 15 temmuz gecesi insanlarımızın ortaya koydukları direnişi ve 15 temmuz gecesinin manevi atmosferini anlatmanın çok zor olacağını” söyledi. Doç.Dr. Yiyit “Çanakkaleye gidenler bir daha dönmeyi düşünmediler.Çanakkale de olduğu gibi annelerimizin bu vatan elden gidecekse gitte gelme oğul dediği gibi o gece gidenler bu ruhla sokağa çıktılar.Ve o gece sokağa çıkanlar asla ölümden korkmadılar.” Dedi.

Doç. Dr. YİYİT bu darbe girişiminin temellerinin aslında 28 şubat olayına dayandığını o dönemde açılan yolla bugünlerin darbe girişiminin zemininin hazırlanmaya başladığını ifade etti.

Daha sonra Karabük Platformu Başkanı Erol Ulaş Doç.Dr.Nurettin YİYİT e konuşmasının ardından bir plaket takdim ederek katılımlarından dolay teşekkür etti.Plaket takdiminde konuşan Erol Ulaş ” 15 temmuz gerçekten 27 mayıs, 12 eylül, 28 şubat tarihlerinden sonra milletimizin hafızasında faklı bir yer eden tarih olarak kalacaktır.Bu akşam programda farklı bakış açılarıyla 15 temmuz u anlatan sayın hocamıza teşekkür ediyoruz.Karabük platformu olarak çok yeni bir oluşumuz.Ramazan ayında verdiğimiz bir iftar programıyla kurulduğumuzu ilan ettikten sonra bu gerçekleşen ilk programımız olmuştur.İstanbul’da Karabüklü hemşerilerimizin sesi olmak Karabüklüler olarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak istiyoruz.İnşallah etkinliklerimize bu anlayışla devam edeceğiz.Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Karabüklü şehidimiz Barış Efe de programda dualarla anıldı. Eflani Çukurören köyü dernek başkanımız Ramazan Ulukaya’ya Doç.Dr.Nurettin YİYİT tarafından Barış Efe ‘nin ailesine vermek üzere bir plaket takdim edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yığılca Belediyesince “23 Nisan” etkinliği düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Yığılca Belediyesince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel etkinlik düzenlendi.

Şehir parkındaki etkinlikte çocuklar, çizgi film karakterleri, palyaçolar ve sihirbaz gösterileriyle eğlendi.

Etkinlikte çocuklara pamuk şeker, Osmanlı macunu gibi ikramlarda bulunuldu.

Belediye Başkanı Selami Savaş, etkinliğe katılımın yoğun olduğunu belirterek, “Bu katılım bizleri de son derece mutlu etti. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okundu. Bu özel günde onlarda özel bir anı bırakmış olduk.” dedi.