150 Yıllık Tarihi Ev Alevlere Teslim Oldu

150 Yıllık Tarihi Ev Alevlere Teslim Oldu

Yayın: 16.10.2015 10:16
Paylaş:
A+ A-

Tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesinde çıkan yangında, iki katlı 150 yıllık tarihi ev alevlere teslim olarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, İzzetpaşa Mahallesi Kütükçü Sokak’ta bulunan Apak ailesine ait iki katl,ı 150 yıllık tarihi evde sabah saat 06.00 sırlarında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen Safranbolu ve Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangına müdahalede bulundu. Evin birinci katında oturan Murat Apak ve ikinci katında yaşayan Bahriye Karabayram ve çocukları, tahliye edildi. Evlerinin yandığını göz yaşları içinde seyreden ve sinir krizleri geçiren Karabayram ve iki kızı, polis ve sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın yaklaşık 150-200 yıllık olduğunu, tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu söyledi.

Mahallenin yollarının çok dar olduğundan da bahseden Aksoy, “En az 150-200 yıllık konağın kaybolması bizleri üzdü. Ulaşımı zor bir mahallede sabahın erken saatlerinde başlayan yangın, araç parklarının yol üstüne bırakılması nedeniyle itfaiyenin zamanında ulaşamaması söz konusu. Buna rağmen ekiplerimiz canla başla mücadele ederek söndürme çalışmasını tamamladı” dedi.

Vatandaşlara da seslenen Aksoy, “Günün birinde bu felaket tekrarlayabilir ve çok daha büyük yangına sebebiyet verebiliriz. Lütfen araçlarınızı park ederken, itfaiye araçlarının geçeceğini hesap edin. İnşallah bu son olur” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.