Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 22.05.2015 10:07
Paylaş:
A+ A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında Karabük’te halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, “Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyorum. Siyaset hizmet aracıdır. Refahı tabana yayacağız. Bir avuç insan zengin olurken binlerce insan fakir olmamalıdır. Herkesin huzur içinde yaşaması için refahın tabana yayılması lazım gelir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde Karabük’te halka hitap etti. Karabük’te alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, siyaseti hiçbir zaman zenginleşme aracı olarak görmediğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın ağzından ‘İşsizliği şöyle önleyeceğiz’ diye cümle duydunuz mu?” dedi. Taşeron sistemini de kaldıracağını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben 7 çocukla bir ailenin evladıyım. Kardeşlerimin hiç birisinin geliri yok. Gemisi yok, ayakkabı kutusu yok. Devlet bütçesinden sonra en büyük bütçeyi yönettim. Ama kimse bana ‘Sen aileni, amcanı dayını zengin ettin’ diyemez. Bizimle onların arasında Ağrı dağı kadar fark var. CHP iktidarında onlara kurs açacağım. Devlet nasıl yönetilir, kul hakkı nasıl yenmez. Ben sizin için çalışırım. Başbakan Davutoğlu Erdoğan ve onun ailesi için çalışır. Ağzından ‘İşsizliği, yoksulluğu şöyle önleyeceğiz’ diye bir cümle duydunuz mu? Halk için çalışmazlar onlar. Halk için çalışacak olan kişi halk gibi yaşayacak. Vatandaşın derdini bilecek. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Politikacının cebi değil vatandaşın cebi önemlidir. Vatandaş siftah yapıyor mu? Emekli huzur içinde yaşıyor mu?” diye konuştu.

MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYORLAR

Hükümetin mağdur edebiyatı yaptığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, “Onlar şimdi mağdur edebiyatı yapıyorlar. Kaynak nereden bulacaksın diyorlar. Göreceksin iktidara geldiğimde yapacağım. Mağdur edebiyatı yapıyorlar. ‘Efendim kefenimizi giydik’ diyorlar. Kefeni niye giydin kardeşim. İdam yok bir şey yok. Sonra kaldı ki zaten idamlara karşıyız. Siyasi idamlardan bu ülke çok çekti. Yazık günah, böyle bir şey yok. Ama millete ‘Efendim ben kefeni giydim. Bana sahip çık’ diyorlar. Malı götürürken bir şey yok. Sen Cumhurbaşkanı oldun. Araban var, uçağın var, sarayın var, koruman var, ordun var. Kardeşim ne mağduru? Mağdur olan vatandaş emin olun” dedi.

17 MİLYON YOKSUL ATATÜRK’ÜN TÜRKİYESİ’NE YAKIŞMIYOR

Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu ve 17 milyon yoksul bulunduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sandığa giderken yanınızda bir kişiyi daha CHP’ye oy vermesi için getireceksiniz. Eğer itiraz ederse ‘Bu güne kadar CHP’ye oy vermedim’ derse siz de ona şöyle söyleyin, “13 yıl kredi açtık. 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Meydanlarda söylemiyorlar. Sadece Kılıçdaroğlu nasıl yapacak diyorlar. Yapacağım siz de göreceksiniz. 17 milyon yoksul var. Çocuklar açlıktan öldü. Hep beraber gidelim. CHP için oy kullanalım.’ Diyeceksiniz. 17 milyon yoksul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiyesi’ne yakışmıyor. Çocuklarımız var, üniversiteyi bitirdiler. Öğretmen olacaklar. 350 bin öğretmen bekliyor. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan memur oluyorlar. Bizim çocuklarımız atama bekliyorlar. 8 milyon emekli ayda bin liranın altında maaş alıyor. Sözüm söz Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğim. Belki o vatandaşımızı ikna konusunda kaynak konusunda soru sorabilir. Ona şunu söyleyin, ‘Kılıçdaroğlu Karabük’e geldi ve söz verdi. Kaçak Saray ve ona giden bütün paraları kesip emekliye vereceğim. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Anne baba bekler çocuk ne zaman işe girecek diye. İşsizliğin ne olduğunu bilirim. O beylerin çocukları KPSS sınavına bile girmezler. Çünkü arkalarında dayıları var. Ben arkasında dayısı olmayan bir Türkiye inşa edeceğim.”

GENÇLER “YUH ÇEKMEYİN” UYARISI

TBMM’ye “Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun Tasarısı”nın gönderildiğini söyleyen CHP Lideri, gençlerin yuhalaması üzerine uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu gün TBMM’ye yazılan bir yazı var. Başbakanlık yazıyor. Ne diyor ‘Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun Tasarısı.’ Yuh çekmeyin gençler, gidin gerekeni sandıkta gösterin. Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz var. Benim derdim bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımız üretecek. Bizim çocuklarımızın alın terine önem vereceğim. Düne kadar bizim Suriye ile ne derdimiz vardı? Bir sabah kalktın Suriye’yi bize düşman ettin. Müslümanı Müslümana kırdırdın. Elbette biz konuksever bir ülkeyiz. Sen 2.5 milyon Suriyeli’ye 5.5 milyon buluyorsun da bizim emeklimize, işsizimize gelince mi kaynak yok” şeklinde konuştu.

SİYASET DÜRÜST İNSANLARIN İŞİ OLACAK

İnsanların huzur ve iyi bir ortamda yaşamak istediğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Karabük’ten kimse kusura bakmasın. Size sitemim de olacak. Madem ki ben sizden birisiyim. Madem ki ben sizin için çalışıyorum. O zaman sizden sitemim olacak. Karabük’te binlerce emekli var. Hiçbir emeklinin fire vermesini istemiyorum. Ben emekli için çalışacağım, emekli ‘beyler’ için çalışacak. Bu olmaz. Şapkayı önümüze koyup düşüneceğiz. Yandaşa var, sana gelince kaynak yok. Sandıktan da benden sana oy yok. Karabük’ün Karabük olmasının temelinde CHP var. O zaman Karabüklü kardeşlerimden ricam olacak. Oturup konuşacağız. Siz kul hakkı yemeyen bir yönetim istiyor musunuz? O zaman tek adres var. Bütün Türkiye’de söylüyorum. Fakirin, garibanın dostu biziz. Siyaset dürüst insanların işi olacak. Ne olacak bu ülkenin hali diye kendi kendimize soruyoruz. Türkiye büyük bir ülke, kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülke. Bu ülkede tek eksiğimiz namuslu, dürüst siyaset. Ben size dürüst siyaset sözü veriyorum. Ben size namuslu siyaset sözü veriyorum. Ben size sizden topladığım her kuruşun hesabını verme sözü veriyorum. Beraber çalışacağız, beraber mücadele edeceğiz. Hayatımda hiçbir vatandaşa ‘Niye şu partiye oy vermedin?’ diye sitemim olmadı. Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün vatandaşlarımın başımın üstünde yeri vardır. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyorum. Siyaset hizmet aracıdır. Refahı tabana yayacağız. Bir avuç insan zengin olurken binlerce insan fakir olmamalıdır. Herkesin huzur içinde yaşaması için refahın tabana yayılması lazım gelir. Emekliye vermeyi düşündüğümüz iki maaşın temelinde bu yatıyor. O emekli bu yolları yaptı. Fabrikaları kurdu, dükkanında çalıştı. Emekli kardeşlerimden bir tek fire istemiyorum. Hepsinin oyunu istiyorum. CHP iktidarında çıkaracağımız ilk kanun, ilk dört ay içerisinde emekliye ikramiyenin verilmesi kanunudur. Burada herkes üç aşağı beş yukarı bir şekliyle çalışıyor. Asgari ücret 949 lira, 1500 yapacağım dedim. Kıyameti koparıyorlar. Maliye Bakanı ‘İşçiye asgari ücreti yapmak işçi için zulümdür’ diyor. Ben de o beyefendiye diyorum ki ‘Sevgili Bakan kardeşim; sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye ayda 1500 lira verince mi zulüm oluyor.’ Bizim anlayışımızla onların anlayışını soruyorum. Bizim vatandaşı nasıl düşündüğümüzü siz bilin. Onlar vatandaşı nasıl düşünüyor, vatandaşı yolunacak kaz gibi görüyorlar. Vatandaş şanlı bayrağın altında işsiz kalmayacak. Onurlu bir yurttaş gibi kendi ülkesinde yaşayacak”

CHP Lideri konuşmasında taşeron sistemini de kaldıracağını sözlerine ekledi. Karabük Mitingi, milletvekili adaylarının tanıtımı ise son buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OMÜ’de gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kendi uydularımızı, kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” dedi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu'nda düzenlenen “Gençlik Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'yla uzay teknolojilerindeki yarışa dahil olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 22 yılda kendi uydularını geliştirebilen bir ülke olduğunu belirten Kacır, “Savunma sanayisinde bugün 80 bin Türk genci, Türk mühendisi, Türk teknisyeni çalışıyor. Uzay alanında da benzer ekosistemi hep birlikte inşa edeceğiz. Kendi uydularımızı kendi teknolojimizle uzaya çıkartmanın yollarını arıyoruz, projelerini geliştiriyoruz. Hibrit roket motoru teknolojisinde dünyada ilk 4 ülkeden biri Türkiye.” diye konuştu.

Hem ROKETSAN hem DeltaV'de uzaya erişebilen teknolojileri kendi imkanlarıyla geliştirmeyi başardıklarını vurgulayan Kacır, “İnşallah uydularımızı da uzaya kendi imkanlarımızla eriştireceğiz. İMECE 600 kilometrede görev yapıyor, 600 kilogramlık bir uydu. TÜRKSAT 6A, 36 bin kilometrede görev yapacak 4 bin 250 kilogramlık bir uydu. İnşallah 380 bin kilometre öteye, Ay'a milli hibrit roket motorumuzu ateşleyerek kendi uzay aracımızla erişeceğiz. Bunu da sizlerle başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kacır, 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği hedef doğrultusunda Türkiye'den bir kişiyi uzaya göndermek için çalışmalara başlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Türkiye'den 36 bin vatandaşımız, 'Ben astronot olmak istiyorum' dedi. Onların arasında çok kapsamlı testler, seçmeler yapıldı ve nihayetinde Türk Hava Kuvvetlerine jet pilotu olarak hizmet etmekte olan Alper Gezeravcı, ay yıldızlı bayrağımızla uzay yolculuğunu yaptı. Bu, elbette bir bilim misyonu. Çünkü gidilen yer Uluslararası Uzay İstasyonu, aslında bir bilim laboratuvarı. Bugüne dek 3 bine yakın bilimsel deneyin yapıldığı bir altyapıdan bahsediyoruz. Malzeme biliminden fiziğe, kimyadan tıbba, biyolojiye pek çok alanda bugüne dek bilimsel çalışmalar yapılmış.”

Gezeravcı'nın 18 gün boyunca Türk bilim insanları ve araştırmacılar tarafından hazırlanan 13 bilimsel deneyi başarıyla icra ettiğine dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

“Bu, Türk bilim dünyası açısından yeni bir sayfanın açılması demektir. Bizim bilim insanlarımızın yürüttükleri araştırmalarda, projelerde, dünyada en ileri işlerle yarışabilir hale gelmeleri demektir. Bilim insanlarımızın önünde, araştırmacılarımızın önünde hiçbir eylemin kalmamış olması demektir. Bu yönüyle bu misyonu çok değerli görüyoruz ama bu misyonun esas maksadı, esas amacı Türkiye'de sizlere, Türk gençlerine, TEKNOFEST kuşağına, 21 yaşın altındaki 27 milyon evladımıza kazandırdığı ilham ve öz güvendir.”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da OMÜ'nün, 49'uncu yılını kutlayan köklü bir üniversite olduğunu dile getirerek, “Genç nesil, 'Z kuşağı' tanımlanmasıyla oyun dışına itilmek istenilen bir nesil. TEKNOFEST kuşağı olarak tanımlanmayı hak etti ve Türk tarihinin akışını değiştirdi. Buradan da Türkiye Yüzyılı ideali ortaya çıktı. Başından beri TEKNOFEST'lere katkı sağladınız, millet olarak sizlere minnettarız. Üniversite olarak da sorumluluğumuzu yerine getirme azim ve gayreti içerisindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle havacılık ve uzay konularında söyleşi yapan Gezeravcı, sorularını yanıtladığı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.