23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bugün Kutlanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bugün Kutlanacak

Yayın: 23.04.2015 09:46
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. Yıldönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlk tören Atatürk Anıtında yapılacak. Sabah 09.00’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Daha sonra Okullararası yapılan 23 Nisan konulu yarışmalarda dereceye giren şiir okunacak. Halk Oyunları gösterisinin ardından Kültür yarışmaları ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Ardından Atatürk Anıtındaki tören sona erecek.

Saat 11.00 ile 11.30 arasında Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ziyaret edilerek, makamlar bir süreliğine çocuklara devredilecek. Havanın yağışlı olması durumunda Atatürk Anıtına çelenk sunma programı aynen gerçekleştirilecek, diğer törenler ise Kapılı Spor salonunda yapılacak.

KENT MEYDANINDA ÇOCUKLARA EĞLENCE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yılda Kent Meydanı’nda farklı ve renkli bir etkinlikle kutlanacak. Karabük Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocuklar için eğlence meydanı kuracak. Çocuklar kendileri için kurulan birbirinden renkli ve eğlenceli oyun alanlarında tırmanma piramidi, kaydıraklar, trambolin, sosis balon gibi birçok oyuncaklarla hem baharın hem şenliğin keyfini çıkaracak. Şenlik alanına kurulacak sahnede, minikler müzik eşliğinde doyasıya eğlenecek. Heyecanlı yarışmalar ve minik konserlerle renklenecek şenlikte çocuklara, pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edilecek.

Kutlamalar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ev sahipliğinde 23 Nisan Çarşamba günü 13:00-18.00 saatleri arasında Karabük Kent Meydanında gerçekleşecek. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tüm halkımızı çocukları ile birlikte Saat 13:00’de Kent Meydanındaki eğlenceye davet etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’den “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünce “Haydi KTÜ'yü Sen İfade Et” temalı slogan yarışması düzenlenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, ülke genelini kapsayan yarışmaya başvuruların 15 Nisan 2024 tarihine kadar KTÜ'nün resmi internet sitesi üzerinden veya “www.ktu.edu.tr/bks2024” adresinden yapılabileceği belirtildi.

Jüri değerlendirmesinin 15 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve sonuçların 8 Mayıs'ta kamuoyuna duyurulacağı vurgulanan açıklamada, yarışmanın birincisine 20 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verileceği kaydedildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

“KTÜ olarak öğrencilerimizin ve toplumun üniversitemizi nasıl gördüğünü, hangi değerleri önemsediğini bu yarışma ile öğrenmeyi amaçlıyoruz. Sloganlar, üniversitemizin ruhunu ve misyonunu yansıtmalıdır. Bu yarışma, katılımcılara KTÜ'yü ifade etme ve üniversitemizin kimliğine katkıda bulunma fırsatı sunacak. Belirlediğimiz slogan, uzun yıllar KTÜ'yü temsil edebilecek.”