Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.12.2017 23:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi vatandaşların isteklerini değerlendirerek, her noktaya en sağlıklı ve en güvenilir hizmeti ulaştırmaya devam ediyor.

Namık Kemal Mahallesi Rüstem Sokakta istinat duvarı yapım çalışmalarına devam eden Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol kenarlarında oluşan ve oluşabilecek toprak kaymalarını önlemek amacıyla istinat duvarı çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri istinat duvarı çalışmalarının yanı sıra şehrin muhtelif yerlerinde kaldırım çalışmalarına da devam ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahallelerde yolların olası çökmelerinin önüne geçmek ve güvenli yolların sağlanması için başlatılan istinat duvar çalışmalarının ihtiyaç duyulan mahallelerde devam edeceğini belirterek; “Karabük’ün her gün gelişen, geliştikçe ihtiyaçları artan bir il. Karabük Belediyesi olarak ihtiyaçlara cevap vermek için ara vermeden çalışıyoruz. Şehrimizde vatandaşlarımızın ulaşımlarının emniyetli bir şekilde sağlanması amacıyla istinat duvarı çalışmalarının yanında kaldırım çalışmalarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Kaynaklarımızı etkin ve verimli şekilde kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayburt Üniversitesinin 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – Bayburt Üniversitesinin 2022-2023 yılı çalışmalarını ve uyarlanmış hedeflerini içeren 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanarak yayımlandı.

Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Türkiye Yüzyılı vizyonuna adapte ettiği ve 12. Stratejik Kalkınma Planı'nda önemli yer ayırdığı Sürdürülebilir Kalkınma Amacının (SKA), Bayburt Üniversitesinin de kurumsal dönüşüm kapasitesinin merkezinde yer aldığı belirtildi.

Tüm kurumsal sürdürülebilirlik dönüşümünün yanı sıra TÜBİTAK 2209 öğrenci projelerinde de konuya ilişkin araştırmalar yürüten Bayburt Üniversitesinin, özellikle sosyal sorumluluk paradigmasının dönüşümüne yönelik somut adımlar atarak saha aksiyonlarını tasarlamaya başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Raporda SKA'nın 17 başlığının her biri için yapılan etkinlikler ve saha aksiyonları anlatılarak '#HerkeseAnlat' misyonunu temel alan farkındalık ve eğitim çalışmalarına da geniş yer ayrıldı. Geniş raporda aynı zamanda Bayburt Üniversitesinin sürdürülebilirlik yaklaşımına ve politikalarına da yer verildi. 2024 yılında odaklanılan Sıfır Atık Projesi ve GreenMetric verilerinin artan ivmeyle gelişmesi gibi birçok eylemsel katkıyla birlikte sürdürülebilirlik altyapısının daha da güçlenmesi bekleniyor.”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, sürdürülebilirlik yaklaşımının Bayburt Üniversitesinin en önemli kalkınma ve kurumsal katkı vizyonu başlıklarından biri olduğuna dikkati çekti.

Tüm kurumsal, bölgesel, milli ve evrensel kalkınma hamlelerinin temelinde geleceğe miras bırakılacak sürdürülebilirlik bilincini esas aldıklarını aktaran Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü bizler için tarih, geçmişe olduğu kadar geleceğe de bağlı bir temellendirme ve köken bilincidir. Bugünü geleceğe kök kılmak için, günün ihtiyaçlarını, gelecekteki nesillerin ihtiyaçlarını karşılama kapasitelerinden ödün vermeden karşılamayı amaçlıyor ve tüketilmiş kaynaklar yerine yeni kaynaklar miras bırakmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin sürdürülebilirlik faaliyetlerini anlatmak için Teknoloji Transfer Ofisinizin özverili emekleriyle hazırladığımız bu geniş raporun, önümüzdeki yıl daha geniş ve zengin aksiyonlarla gelişmesi için çok çalışacağız ve insanlık tarihinin örselenmiş taraflarını hep birlikte onararak evlatlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakacağız. Bu dünyanın en önemli kurtarıcı ve sürdürülebilir güçlerinden biri ise ülkemiz olacaktır.”