Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 25.12.2017 22:29
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Karabükspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, Süper Lig’in 17. haftasında sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Trabzonspor maçının hakemi Halil Umut Meler’e tepki gösterdi.

Gölbek, İHA’ya yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor’un şuanda özellikle hakem camiası tarafından pekiyi durumda olmadığını söyleyerek, “Bunu uzun vadeli bir ağlama vesilesi yaparak, Karabükspor’un mağduriyetini dile getirmenin yanında Karabükspor’un haksızlığa uğradı yönünde bir serzeniş olarak dile getiriyorum” dedi.

Gölbek, takıma bazı operasyonlar yaparak, futbolcular üzerinde dış etkileri tamamen kestiklerini kaydederek, “ Telefonlarla takım yapma olayını kestik. Bazı oyunculara oynayın oynamayın diye takımı telkin ve tavsiyelere tamamen kapattık. Buda hem futbolcular üzerinde olumlu etki yaptı, hem de oynadığımız futbola derinlik kazandırdı. Özellikle teknik direktörlük görevine getirdiğimiz Levent Açıkgöz hocamız da bu noktada yönetime yardımcı oluyor ve futbol takımının performansını ciddi bir şekilde yükseltti. Ancak saha dışlı olaylar noktasında Kardemir Karabükspor şuanda özellikle hakem camiası tarafından pekiyi durumda değil. Trabzon maçında da bunu gördük. Faul yapılarak, itilerek, kakılarak futbolcumuzdan alınan bir topla gol yedik. Hakemde tribündeki seyirciler gibi bunu seyretti ve faul vermedi. Bunu uzun vadeli bir ağlama vesilesi yaparak, Karabükspor’un mağduriyetini dile getirmenin yanında Karabükspor’un haksızlığa uğradı yönünde bir serzeniş olarak dile getiriyorum.” dedi.

“Bazı futbolcularla yollarımızı ayırıyoruz”

Gerekli maddi desteği bulurlarsa Karabükspor’un çok daha iyi yerlere gelebileceğini ifade eden Gölbek, “Ancak görünen tarafıyla başkanımız Ziya Ünsal’a sen başkanlığı devam et noktasında ikna ederek, maddi konuları düşünme, maddi kaynak temin ederiz diyen çevreler şuan ortada görünmüyorlar. Maddi destek konusunda ciddi bir sıkıntımız var. Bu sıkıntı devam ediyor. Bu maliyetleri düşürme noktasında aldığımız önlemlerde var. Bazı futbolcularla yollarımızı ayırıyoruz. Futbolcunun geleceğe dönük 500 alacağı varsa bunu 150 -200’e ikna edip onu da aylara bölüp gönderiyoruz. Ancak hakemler noktasında yakınmamız var. Pazar günü bu Trabzon maçında görüldü. Emeği gasp etmemek lazım. Herkesin hakkını vererek maç yönetilmesi lazım. Maalesef bu yapılmadı”

Yönetimin üzerinde ibra edilememiş yönetim kurulu için bir hukuksal girişim başlatılması yönünde bir baskı olduğunu da anlatan Ahmet Gölbek, “ İnsanlar şunu bilsinler, Karabükspor üzerindeki hassasiyetlerinden dolayı, ibra edilmemiş yönetime neden hesap sorulmuyor gibi bir algı var. Bu algı çok doğru değil. Olaylar şuan hukuka aktarılmış durumda” diye konuştu.

“Elimizde 9-10 oyuncu kaldı”

Ellerinde şuan 9-10 tane oyuncu kaldığının da altını çizen Gölbek, şunları söyledi: “Transfer yapmak zorundayız. Parasını alamayan bazı oyunculara başka yerlerden talep var gitmeyi düşünüyorlar. Bizim o paraları verme şansımız yok. Transfer noktasında bedava alabileceğimiz yada bize Karabükspor olarak destek vermesini umduğumuz insanlardan kiralık olan bazı oyuncular noktasında temasımız var. Birkaç oyuncuya talip var onlarda gitmek istiyor. Bizde kendilerini ikna etmek için çaba gösteriyoruz. Ekonomik durumda fevkalade rahatsızız. Karabükspor’a umulan destekler verilemezse bu durumun üstesinden gelmemiz zor. Hatta ilerleyen günlerde bu yönetiminde bazı yerlerden izin istemesi gündeme gelebilir. Onu da kimse göz ardı etmesin”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.