Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 15.01.2018 21:00
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş tarafından yapılan yazılı açıklamada,şirketin 2017 yılındı rekor üretim ve satış seviyeleri ile kapattığı bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede,”Özellikle 2002 yılından bu yana sürdürdüğü yatırımlar ile üretimlerini her yıl artıran şirketimiz, 2017 yılını rekor üretim ve satış seviyeleri ile geride bırakmıştır.

Bu dönemde, sıvı çelik üretimimiz bir önceki yıla göre yaklaşık % 11 oranında artarak 2 Milyon 173 Bin tondan 2 Milyon 403 bin tona, toplam nihai ürün üretimimiz yaklaşık % 11,5 artarak 2 Milyon 43 Bin tondan 2 Milyon 279 bin tona ulaşmıştır.

Bir önceki yıla göre Ray Profil Haddehanemiz üretimini 360 Bin tondan 401 Bin tona, Çubuk Kangal Haddehanemiz üretimini 55 Bin tondan 279 Bin tona, Kontinü Haddehane ise üretimini 597 Bin tondan 647 bin tona çıkarmıştır.
Bilindiği gibi, çelikhane kapasitelerimizin 3,5 Milyon ton/yıla çıkartılmasına yönelik yatırımlarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, Yönetim Kurulumuzca 1.250.000 ton/yıl kapasiteli yeni bir Sürekli Döküm Makinesinin kurulmasına karar verilmiş ve ihalesi gerçekleştirilmiştir. Yine, tüm yatırım ekipmanları alınmış olan 1 ve 2 nolu Konverterlerin 90 tondan 120 tona çıkarılmasına yönelik çalışmalarda devam etmektedir. Birbiriyle eş zamanlı yürütülecek olan bu yatırımlar sonrasında hedeflenen 3,5 Milyon tonluk üretim kapasitesi yakalanmış olacaktır.
2017 yılı, satışlarımızda da rekor seviyelerin yakalandığı bir yıl olmuştur. 2016 yılında 2 Milyon 64 Bin ton olan esas ürün satış miktarı, yaklaşık %13 artarak 2017 yılında 2 Milyon 326 Bin tona yükselmiştir.

Stratejik yatırım kapsamında montaj çalışmaları devam eden Demiryolu Teker Fabrikamızın ise bu yıl devreye alınması planlanmaktadır. Şirketimizi raydan sonra demiryolu tekerinin de ülkemizdeki tek üreticisi konumuna getirecek olan bu yatırım, orta ve uzun vadede şirketimizin önemli bir varlığı olacaktır.

Tüm süreçlerimizde maliyetleri düşürmek ve iyileştirmeye açık alanlarımızı belirleyerek üzerine hızla gitmek 2018 yılında da önceliğimizdir.

2018 yılı şirketimizde Çevre yatırımlarımızın tamamlandığı bir yıl olacak ve Kardemir; yenilikçi, dünya standartlarında üretim yapan ve hizmet veren, teknolojiye ve insana yatırımı önemseyen, Karabük ve ülkemiz ekonomisine katma değer kazandıran bir kuruluş olmaya devam edecektir”bilgilerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)