Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.02.2018 19:53
Paylaş:
A+ A-

Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın annesi ve vasiyetindeki Zehra teyze konuştu.

AFRİN’DE ŞEHİT OLAN PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ÖMER BİLAL AKPINAR’IN BERESİ, MEZAR BAŞINDAKİ TAHTAYA ASILDI. 8 ŞUBAT’TA KARABÜK’TE 10 BİNLERCE VATANDAŞIN KATILDIĞI CENAZE TÖRENİ İLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANAN ŞEHİDİN SAFRANBOLU’DAKİ MEZARINDA DUA EDENLER EKSİK OLMUYOR. (YASİN ERDEM/KARABÜK-İHA)

Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın mezarı başında kızı Beyza ve gelini Hafize Nur ile dua eden anne Ülker Akpınar, oğluyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Vatanım, milletim, bayrağım sağ olsun. Türk milleti de çaba göstersin bu vatan için. Bir Ömerler ölür, bin Ömerler gelir” dedi.

8 Şubat’ta Karabük’te 10 binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın Safranbolu’daki mezarı başında her gün dua edenler eksik olmuyor. Şehidin mezarı başına gelen anne Ülker, kız kardeşi Beyza ve eşi Hafize Nur ile yakınları dua etti. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehidin annesi ve eşi kırmızı-beyaz çiçeklerle donatılarak Türk bayrağı oluşturulmuş mezarında, tahtadan yapılan ve “Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, 1992-2018 Afrin” yazılı mezar başlığı ile şehidin bordo beresi öpüp kokladı.

Karabük Kent meydanında 10 binler tarafından son yolculuğuna uğurlanan ve oluşan Türkiye siluetinin yanın sıra şehidin 10 Ocak’ta yazdığı vasiyeti de ülkenin gündemine oturdu.

Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın yazdığı ve son kısmında yer alan ‘Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10’unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin.” Dediği vasiyette ismi geçen Zehra Söylemez gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehit Akpınar’ın göreve başladığında adak adadığını ve adak kurbanını birlikte kestikleri zaman tanıştıklarını söyledi.

“Ömer Bilal hepimize o kadar büyük ders verdi ki”

Yaklaşık 8-9 ay önce Etiyopya’da Şehit Ömer Halisdemir Yetimhanesinin teslim törenine gittiğini anlatan Söylemez, “Onun da bağışı nasip oldu oraya. O yetimhanenin bahçesine bir de mescid ihtiyacımız vardı eşime ‘mescid yaptırıp adını da Ömer Bilal koyduracağım.’ dedim. Ama vasiyetten haberim yoktu bir gün sonra ortaya çıktı. Her şey Allah’ın takdiriyle oluyor. Ömer Bilal hepimize o kadar büyük ders verdi ki, ilk önce bizim bu savaşı ne için yaptığımızı, iki satırla özetledi. O yüzden kendini bilmezlerin oturup da bu mücadeleyle ilgili ileri geri konuşmamasını istiyorum. O her şeyi çok güzel anlattı. Hac ile Hilal’in, iman ile küfrün yani o kadar güzel özetlemiş ki, her şeyi ben o kelimelerin üstüne kelime bulamıyorum. Her zaman ara sıra kurban kesip birlikte fakirlere dağıttık, birlikte gittik. Her ay mutlaka bağış gönderirdi. Babasına öyle bir vasiyet bırakmış. Devletin bağlayacağı maaşın yüzde 10’unu ‘Zehra teyzemin oraya’ dediği o yer Yağmur yardımlaşma Derneği. Yağmur Yardımlaşma Derneği elinden geldiği kadar önce kendi yakınlarımızda, gerek dünyanın en uzak bölgesindeki en son muhtaca ulaşmak için niyet etmiş bir dernektir. O sürekli bizi takip edip, bağış gönderiyordu. Bir ay sonra da inşallah Myammar’dan kaçan mağdur kardeşlerimiz için ev yaptırıyoruz. Çığır açtı herkes şuan derneğimize yardım etmek için yarışıyor.” dedi.

“Onun ismini orada yaşatacağız inşallah”

Söylemez, ayrıca, göreve başladığında Şehit Ömer’in bir adağı olduğunu ve onu birlikte kestiklerini de anlatarak, “ Adağı birlikte ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek dağıttık. Gitmiş olduğumuz aileleri görünce çok üzüldü. Onun o görmesi zaten bizi hiç unutturmadı. Sağ olsun, her zaman sürekli bağış gönderdi ama biz çok görüşemedik. Görevdeydi. Şuan bile görevde, ne büyük görev yaptı dünyaya neleri haykırdı. Gittiğimiz Afrika ülkelerinden bile bize şu an tebrik yağıyor. ‘Nasıl bir şehidiniz var?’ sizin diyorlar, ‘O şehidimiz zaten oradaydı Ömer Halisdemir Yetimhanesine bağış yapmış bir şehidimiz.’ dedim. Onun ismini orada yaşatacağız inşallah.” diye konuştu.

Şehit annesi : “ Evladımla çok gurur duyuyorum”

Şehit annesi Ülker Akpınar, ise, “ Çok gurur duyuyorum, üzülmüyorum. Vatanım milletim bayrağım sağ olsun. Kalbimden geçeni dilime söylüyorum. Türk milleti de çaba göstersin bu vatan için. Bir Ömerler ölür, bin Ömerler gelir. Allah’a hamd ediyorum. Herkes üzerine düşen vazifeyi yapsın, bu vatan bizim. Dili, dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun herkes bu vatanda yaşıyorsa bu vatana sahip çıksın. Evladımlan gurur duyuyorum. Elhamdülillah. Üzülmüyorum, kâfirler sevinmesin, anası ağlıyor demesin. Gayet kafam dik, gökyüzünde. Elhamdülillah” diyerek duygularını anlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)