Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 09.03.2018 22:26
Paylaş:
A+ A-

Belediye-İş Sendikası Karabük şube başkanı Hüseyin Doğan yazılı bir açıklama yaparak,”8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadının toplumsal konumunun değerlendirildiği, sorunların boyutlarının tartışıldığı ve kadın dayanışmasının yeni boyutlar kazandığı bir gündür”dedi.

Doğan günün önemine dair yayınladığı mesajda,”Kadınlar, toplumsal yaşantının pek çok alanında, kırda, kentte, sokakta, evde, okulda ve işyerinde eşitsiz ve ayrımcı uygulama ve davranışlarla karşı karşıya kalmaktadır. Kadınlar, eşitsizlik üreten politikalar, yoksulluk, sağlıksız ve güvencesiz çalışma koşulları, şiddet, eğitim olanaklarına erişimden yoksunluk, toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi sorunlar ile yüz yüzedir.

Tüm dünyada ve ülkemizde kadınlar, farklı biçimlerde, farklı şiddetlerde ve farklı kapsamda, kırda, kentte, evde, fabrikada, büroda, okulda, sokakta yani hemen her toplumsal alanda çoğu zaman sistemli ya da bilinçli olarak olağanlaştırılmış eşitsizliklerle karşı karşıya bulunuyor.

Çalışma yaşamına girişte, işe alınmada ve çalışma süreci içinde genel olarak dışlanan ve eşitsiz davranışlarla karşılaşan kadınlar, gerçekte istihdam sorunlarının ağır yükünü de taşıyor. Onların yasal hakları kısıtlanıyor; toplumsal etkinliklere katılımı dolaylı veya dolaysız biçimde engelleniyor.

Kadınlar özellikle siyasal alandan dışlanıyor; siyasal partilerden, sendikalardan, demokratik örgütlerden ve kamu yönetimleri başta olmak üzere karar alma ve katılım mekanizmalarından ayrı tutuluyor.

Unutulmaması gereken en önemli nokta, kadınların katılımı olmaksızın ne toplumsal gelişme yaratılabilir, ne siyasal demokrasi gerçekleştirilebilir, ne barış ve güvenlik sağlanabilir, ne de özgürlükler kazanılabilir. Bir başka anlatımla kadın yoksa hiçbir olumlu toplumsal değişim gerçekleşemez.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ayrımcılığın, dışlanmanın ve eşitsizliğin olmadığı bir dünya umuduyla mücadelemize devam ediyoruz.

Başta Afrin olmak üzere terörle mücadele eden vatan evlatlarının, sağ salim analarına kavuşması ve artık anaların ağlamaması dileğiyle Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarız”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.