Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.06.2018 00:24
Paylaş:
A+ A-

Yıllardır konuşulan ancak konuşmaktan öteye gitmeyen Karabük’e havaalanı yapılsın, yapılmasın tartışmaları büyürken,son günlerde artan tartışmaların tamamen siyasi odaklı olduğu ve oy devşirmek için bu tartışmaların ortaya atıldığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili yapılan havaalanı tartışmalarına ortak olan bazı ilgili vatandaşlar,”yıllardır Eflani Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi bölgesi konuşulurken hiç kimseden ses çıkmıyordu.Şimdi bir havaalanı konusu ortaya atılmış bilmem şuraya mı yayılsın,buraya mı yapılsın?tartışmaları yapılıyor. Bize göre şuanda öncelikli sorun havaalanı değil.Daha önce bu memleketin istihdama yönelik yatırımlara ihtiyacı var.Bakın Zonguldak ve Kastamonu illerinde ki havaalanları bile sağlıklı çalıştırılamıyor.Bence siz Eflani Hayvancılık İhtisas Organize sanayi bölgesini konuşun.Boş laflarla milletin kafasını karıştırıp oy devşirmeye çalışmayın.Şu anda ne konuşulursa konuşulsun hepsi seçimlere yöneliktir.İnsan sormaz mı şimdiye kadar neden konuşmadınız veya bu denli ciddiye almadınız diye.Bunların hepsi laf salatasından başka birşey değil”açıklamasını yapıyorlar.

Diğer yandan İstanbul Eflanililer Derneği de havaalanı konusunda bir dizi destek açıklamaları yaparken, İlçeye yakın diğer kaynaklar ise,şuan Eflani’ye Hayvancılık İhtisas sanayi bölgesi kurulması çok daha mantıklı. Havaalanından önce hayvancılığın bitmeye yüz tuttuğu hayvancılık alanında yatırımlar yapılmalı.Eflani İlçesi ancak bu şekilde gelişir”bilgilerine yer veriyorlar.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Haydar

    Kesinlikle doğru bir tespit. Haberi yapan arkadaşı tebrik ederim.

  2. Gönderen

    Havaalanı da olsun, Hayvancılık Organizesi de olsun. Fena mı?

  3. Gönderen

    Eflani’ye devlet büyük paralar harcayıp “Hayvancılık Organize Bölgesi” kurdu diyelim. Altyapısı, üst yapısı ile mevzuatı ile dört dörtlük bir bölge çıkınca ortaya, orada 1.000 başlık, 5.000 bin başlık, 10.000 başlık hayvan besihanesi yapacak olanlar çıkar mı? Eflani yada Safranbolu’dan böyle yatırımcılar çıkar mı? Yada dışarıdan gelenler olur mu?
    Devlet altyapıyı kuracak, hayvancılık yapmak isteyene yer gösterecek. Gerisi vatandaşın işi (İlave olarak belki teşvik de olabilir)..
    Böyle bir potansiyel var mı?

    İşin başında bir grup vatandaş ortaya çıkıp ben Eflani’de 1.000 başlık, 5.000 başlık, 10.000 başlık besihane kuracağım derse, karar verici yetkililer organizenin kurulması için daha iştahlı ve cesaretli olmaz mı?

  4. ÖTÜKENLİ

    GÖLBEK…3-0 akp götürür diyenleri haber yapacağına böyle ayakları yere basan haber yapman daha mantıklı.Bundan 30 yıl önce Batı Karadeniz hayvancılığının başkenti olan Eflani’ye, Vergilinin gazına gelip hava alanı yerine böyle tesisler kazandırılmalıdır.Eflanili hemşehrilerimiz hayvan yetiştiriciliğinde Üniversitede ders verecek tecrübeye ve bilgiye sahiptir,göz ardı edilmemelidir.

  5. YUKARIDA ALLAH VAR.

    ÖTÜKENLİ DOSTUM,YUKARIDA ALLAH VAR,AHMET GÖLBEK DOSTUMUZ YILLARDIR EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMALIDIR DİYE YAZAR BUNUN İÇİN ETKİLİ YETKİLİ HER MAKAMI GÖREVE ÇAĞIRIR EN SONDA BU HABERİ YAPTIRDI YAHUTTA YAPTI.EFLANİNİN KURTULUŞU NE ARAP TURİSLER NE HAVAALANI HELE HAVALANI TAM BİR KANDIRMACA TAM BİR HAYAL DEDİKLERİNE KATILIYORUM AYNEN ALTINA İMZA ATIYORUM.

  6. Eflani Aklın Yolu birdir.

    Eflani Aklın Yolu birdir. Kesinlikle doğru eflani bahsettiğiniz gibi hayvancılık, tarım ve turizm alanında alt yapı ve tesvik bağlamında geliştirilmesi gerekir.
    Bunu hatta belediye bile kendisi yapabilir göller etrafına konaklama işletebilir, hayvancılıkta alan belirleyip organizesini kurabilri belediye imkanı var sanırım su, yer v.b imkanlar ile yatırımcı çekebilir.

  7. Umutsuz. Vakıa

    Oturduğunuz yerden sanayii olmadı havaalanı kur babam yap babam myo ya iki bölüm açtıramadınız rektöre gidip hesap soracağınıza hayali projelerin kavgasını yapın adam zevk sefa içinde hepinizle dalga geçerek yaşasın ve süresi dolunca çekip gitsin sizde kavgaya devam edin havaalanı mı ihtisas sanayii mi myo üzerinden güzel işler yapılabilirdi rektörle bu fırsatlar kaçtı geçmiş olsun yaşlı bakım merkezi yada huzurevi yapsın zengin fırıncılarımız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tekkeköy’de “23 Nisan” kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu gerçekleştirildi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte bando gösterisi ve vosvos turu, Murtaza Oktav Otobüs Terminali önünden başladı.

Tekkeköy Kaymakamlığı önünde sona eren etkinlikte halk oyunları gösterisi de düzenlendi.

Programa Kaymakam Polat Kara, Tekkeköy Belediye Başkan Vekili İsmail Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Erdoğan, İlçe Mal Müdürü Alper Altınbulak, Gençlik Merkezi Müdürü Serap Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Elif Kırımlı ve Murat Güven ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.