Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.09.2018 22:07
Paylaş:
A+ A-

Diş Hastanesi ile Entegre Olarak Planlanan Diş Fakültesi Planlamasının 5000 Evler’e Kaydırılması olayının gündeme gelmesiyle birlikte mahalle muhtarı Mehmet Özen,”İktidar partisi yetkilileri tarafından bize söz verildi.Diş Fakültesinin mahallemizde kurulmasını istiyoruz.Bu konuda yetkili kişilerden destek bekliyoruz”dedi.

Karabük Devlet hastanesinin pasifiz edilmesi ile birlikte yeni yapılan Ağız ve Diş hastanesine paralel olarak konuşlandırılması beklenen Diş Fakültesinin 5000 evlere kaydırılacağı haberi Bayır mahalle sakinleri arasında tedirginlik yarattı.

Bilindiği üzere seçim dönemlerinde kapatılmayacağı konusunda siyasi erk tarafından sözler verilen Karabük Devlet hastanesinin Bayır mahallede ki binası yıkılmış, yerine Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi temeli atılmıştı.

Şimdilerde inşaat çalışmaları bitmek üzere ve önümüzde ki günlerde taşınması beklenen Ağız ve Diş hastanesi ve buna bağlı olarak planlanan Diş fakültesinin 5000 evler mahallesine kaydırılmak istendiği ve bu yönde planlama yapıldığına dikkat çekilirken,bu gelişme ile ilgili Bayır mahalle sakinlerinin,”Bizim hastanemizi yok ettiler.Şimdi de Diş fakültesini iptal ediyorlar.Buna razı değiliz.Siyasetçiler bize söz verdi.Sözlerini tutsunlar”şeklinde görüşleri dile getiriyorlar.

Diğer yandan Bayır mahalle muhtarı Mehmet Özen ise,Diş fakültesi projesinin Bayır mahalleden alınacağı şeklinde ki duyumlardan sonra konuyu AK Parti İl başkanı ve milletvekillerine ilettiğini ve bu kararın yanlış olduğunu, bu yanlıştan dönülmesi için gerekenin yapılması gerektiğinin altını çizerek, “mahallemize yapılacak olan Diş Fakültesi için siyaset kurumu tarafından verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz”dedi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    SİYASET SÖZ FALAN VERMEDİ BUNU NEREDEN ÇIKARTIYORSUN MUHTAR,ORAYA HASTANE YAPILMADIMI DAHA NE İSTİYORSUN,AĞIZ DİŞ SAĞLI MERKEZİ AYRI DİŞ FAKÜLTESİ AYRI BİRİ ÜNİVERSİTEYE BAĞLI BİRİ SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI İKİSİDE AYNI YERDE OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK.İNŞAATI BİTEN Bİ PROJEYİ BAYIR MAHALLENİN NERESİNE KAYDIRACAK 5000 EVLER KONUM OLARAK MEKAN OLARAK ÇOK GÜZEL BİR YERDE PLANLANMIŞ BİTME AŞAMASINA GELMİŞ BİR PROJE BU PROJEYE ÇOMAK SOKMA MUHTAR 5000 EVLER VE 100 YIL DAHİL ELLİ BİNDEN FAZLA KİŞİ YAŞAMAKTA OLUP KARABÜKÜN EN BÜYÜK MAHALLESİDİR. BURADA BULUNAN KADIN DOĞUM HASTANESİ YIKILIRKEN YERİNE DAHA BÜYÜK DEVLET HASTANESİ ŞEKLİNDE BİR HASTANESİ YAPILMASI İÇİN 5000 EVLER HALŞKI SİYASETTEN BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇİNE GİRDİ ANCAK BEKLENTİLERİ BOŞ ÇIKMADI SAYILIR EN AZINDAN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE DEVAMI GELECEKTİR İNŞAALLAH.

  2. Mehmet özen Bayır mh. Muhtarı

    Her Telden (13.Eylül.2018)AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANLARINDAN SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “BENİM İL BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE BAYIR MAHALLEYE SÖZ VERİLDİ..” DİYOR
    AK Parti Karabük İl Eski Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile kısa bir sohbetimiz oldu ve “BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE,BENİM İL BAŞKANI OLDUĞUM DÖNEM DE,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ SÖZ VERİLMİŞTİ..” dedi.
    Sayın SAYLAR bu sözün tutulmasından yana.
    “AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ,SÜREÇ İÇİNDE HASTANE HALİNE GETİRİLECEKTİ.DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE,BURASI AFİLİASYON SİSTEMİ İLE ÇALIŞACAK VE BU YÖRELERİN AĞIZ/DİŞ SORUNU BURADA ÇÖZÜLECEKTİ..” anlamında bilgiler verdi.
    Sayın TİMURÇİN SAYLAR ayrıca AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ/HASTANESİ ile DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN paralel çalışmasının ÇOK GÜÇLÜ BİR AKADEMİK ÜNVANLI Öğretim Üyelerini de Karabük’e çekecekti gibi görüşler verdi.
    Zira “DÖNER SERMAYE GELİRİ ÇOK YÜKSEK OLURDU..” diyor.
    Şimdi, BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NDE Diş Hekimliği Fakültesi,BAYIR MAHALLE DE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ olunca Döner Sermaye gelirlerinin de azalacağına vurgu yapıyor Sayın SAYLAR..
    Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Bakanlığın AFİLİASYON kararından vazgeçerek DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN Beşbinevler Bölgesi’ne gitmesini yanlış bulduğunu söylüyor.
    Bunlar olayın maddi sayılabilecek yönleri..
    ESAS SIKINTI SİYASETİN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAMASINDA YATIYOR..
    Siyasete güven böyle/böyle dibe vuruyor..
    Yukarda KARABÜK rumuzu ile yorum yazan arkadaş ilk önce fikrini beyan edeceksen adını soyadını yazarak yorum yaz rumuz kullanma. Ben Karabük’ün merkezi olan bir mahallenin seçilmiş temsilcisiyim.mahallemin haklarını korumak ilk önceliğim. Mahallemiz sakinlerine verilen sözlerin yerine getirilmesi için gücümün yettiği kadar takipçisi olacağım. Yukarda paylaştığım yazı o dönemin il başkanı tarafından beyan edilmiştir. Sözlerinizin başında yazdığınız söz verilmedi lafınız bu beyanla çelişiyor. Demek ki bu kadar kesin konuştuğunuza göre göreviniz icabı iktidar partisine yakın birisiniz. Söz veren büyüklerimizi arayıp sorun. Saygılarımla

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çiftçilere Arılar İçin Zirai İlaçlama Uyarısı

Yayın: 19.04.2024 13:41
Paylaş:
A+ A-

Çitçilere ilaçlama uyarısı

Eflani Kaymakamlığı çiftçileri zirai ilaçlama konusunda uyararak, arıların olumsuz etkilenmemesi için zirai ilaçlamanın gündüz değil, akşam saatlerinde ya da sabah erken saatlerde yapılması gerektiğini bildirdi.

Zirai ilaçlamanın arı kayıplarına sebep olabileceğine  değinilen uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

“Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün zirai ilaçlama uygulamalarının arı kayıplarının önlenmesi hususunda; Gün içinde ilaçlama yapmak isteyen çiftçilerimizin tarlaların bulunduğu köy/mahalle muhtarlarına bilgi vermesi ve muhtarların belirlediği günde ilaçlama yapması kararlaştırılmıştır. Bunun dışında yönetmelik gereği; arıların kovanda olduğu akşam saatleri ile sabahın erken saatlerinde ilaçlama faaliyeti gerçekleştirilebilir.Tüm çiftçilerimize duyulur.”