Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.12.2018 20:26
Paylaş:
A+ A-

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Karabük Üniversitesinde okuyan yabancı öğrenciler Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığını ve Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

Somali, Çad, Azerbaycanve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelip Üniversite’nin çeşitli bölgelerinde okuyan öğrenciler 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle Ak partisi Kadın Kolları Başkanlığını ve Belediye başkan Adayı eski rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.

Öğrencilerle birlikte sohbet eden Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ”Parmakla gösterilen bir Üniversiteyi Karabük halkı ile birlikte inşa ettik. İnşallah Karabük halkı ile birlikte el ele, gönül gönüle verip 2019 yılında yurt dışından daha çok öğrenci getirip, onların Karabük’te eğitim almalarını sağlayacağız. Bugün insan hakları günü, sizlerde değişik demeçler verdiniz. Her insan doğumu ile birlikte hak ve özgürlüklerine sahip olması gerekir. Ama maalesef bu yıl insan hakları gününü bu yılda üzüntü ve buruklukla kutluyoruz. Önümüzdeki yılların paylaşmanın, bölüşmenin ve kardeşçe yaşanmasını temenni ediyorum. Bir taraf ta açlık, susuzluk yaşanırken, diğer tarafta ise başkanının hakkını yemekten Obezite insanlar olduğu gibi Obezite ülkeler var. Geri kalmış ülkelerdeki doğal zenginleri gelişmiş ülkelere kazanç olmak için aktarılıyor, bunların hepsi insan haklarıdır. Sayın Türkiye Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman belirttiği gibi Dünya beşten büyük yani, sadece 5 ülkenin Dünya’nın düzenini sağlayamayacağını belirtiyor. İnşallah önümüzdeki sizler, bizler el ele, gönül gönüle, omuz omuza verip yeni bir Dünya düzeni diyor, hepinizin İnsan Hakları gününüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra öğrenciler ile sohbet eden Uysal, öğrencilerin ad ve ülkelerini öğrendi. Öğrencilere Türk tarihini iyi öğrenmelerini tavsiye eden Uysal” Türk tarihinin Osmanlı Tarihi olduğunu, Osmanlı Tarihini ise 700 yıl Dünya hükmeden bir Devlettir. Bize sömürgeci gözüyle hiç bakmadılar, çünkü biz gittiğimiz ülkeler zulüm götürmedik. O ülke de yaşayan insanların dinlerine, dillerine, adetlerine saygı duyduk” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK, İftar Molası Verilmeyecek Kararı Aldı

Yayın: 29.03.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, sandık kurulu üyelerinin ‘iftar molası’ konusundaki merakını giderdi. YSK, sandık kurulunun kanun gereği oy sayımının ve dökümünün aralıksız yapılması gerektiği için iftar saatinde mola verilmeyeceğine karar verdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak Ramazan’da sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’ belirtildi. Bu nedenle, ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ soruldu.

YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmünü hatırlattı. Ayrıca, YSK’nin Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple, ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildi. Bu karar, sandık kurulu üyelerinin iftar saatinde mola verip veremeyeceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.