Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 14.12.2018 22:58
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti Karabük İl başkanı Mehmet Aksoy yaptığı yazılı açıklama ile,” İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in Karabük’e gelerek işadamı Durmuş Yalçın ile görüşme yaptığı şeklinde ki haber gerçeği yansıtmamaktadır”dedi.

Başkan Aksoy konuya adir yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi.

“limizde yayın hayatını sürdürmekte olan bazı yerel basın organları ve gazetelerinde 12/12/2018 tarihinde bir veya birkaç haber ile yayın organında yayımlanan İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin “Birkaç gün önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geç saatlerde Karabük’e uğrayarak Durmuş Yalçın ile görüşüp “ Karabük’te belediye başkan adayımızı olarak seni görmek istiyoruz. Eğer, belediye başkanlığını kazanmak istiyorsak senin adaylığında seçime gidilmesi gereklidir” şeklinde çıkan haberler doğrultusunda İl Başkanlığımız olarak bir açıklama yapılması uygun görülmüştür.

Türk Milliyetciliği’ne önder olmuş 6 aylık bir kuruluş mazisi bulunan İYİ Parti’nin Ülkemizde Şehrimizde ve Türk dünyasında kabul görmüş TC. Devletinin Kurucusu Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu TBMM de grubu bunan bir siyasi Parti Lideri olan Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin (Devlet büyükleri ve diğer Siyasi Parti Genel Başkanları da dahil olmak üzere) yapacakları şehirler arası gezilerinde geçtiği güzergahlara ilişki bilgileri Kolluk Güçleri bilgilendirilmektedir.

Öncelikle Gazetecilik kavramı üzerinde durmayı önemsedik. Basın Organları veya Gazeteciler kaynağını bilmediği bilgi ve haberleri yayınlamamaları, kaynak açık olmadığında, yayınlamaya karar verdiği durumlarda da kamuoyuna gerekli uyarıları yapmak yükümlülüğündedir. Haber ile yorum ve görüş ayrımı açık yapılmalıdır. Okurun ve izleyicinin neyin haber, neyin yorum olduğunu kolayca seçebilmesi sağlanmalıdır. Burada basın organının ve gazetecinin görevi asıl olan kamu yararını gözetmesidir. Gazetecililerimiz mesleğinde etik olmalı ve etik kurallarına uygun haberleri okuyucu ve izleyicilerine sunmaları gerekmekte görev addetmeleri, gerektiğinden yayımlayacağı haberler konusunda da ilgilileri ile görüşülerek haber konusunda kaynağı konusunda gerekli görüşmeleri ve iletişimleri sağlamış olmaları uygun olacağı kanısındayız

Dolayısı ile ilgili haberlere ilişkin basın organları ve gazete sahipleri ve ilgili köşe yazarları tarafından haberin doğruluğu konusunda Karabük İl Başkanı olarak hiçbir şekilde aranmadım şahsımın aranmış olmam halinde de ilgililer gerekli bilgileri verirdim.

Şahsımın Annemin sağlık kontrolleri nedeniyle Haberin yayımlandığı tarihlerde İstanbul’da bulunuyordum. Telefon ile arayan her kişi ile görüşme sağlıyorum. Müsait olamadığım zamanlarda da mesajla bildirim yaparak kendilerini arayıp görüşüyorum.

Kaldı ki Şahsıma ulaşılamadığı düşünüldüğünde bile haber sahiplerinin Kolluk Güçlerini arayarak haber konusunu hakkındaki bilgilerini netleştirmeleri gerekiyorken bunu neden yapmadıklarını anlamamış bulunmaktayım.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi haberde belirtildiği gibi şehrimize gelmesine ilişkin haber doğru olmayan bir haber olduğunu açık ve net bir şekilde beyan ediyorum .

Haberin kaynağına ilişkin diğer bir unsur ise Şehrimizde her düşünceye sahip hemşerilerimiz tarafından sevilen sayılan değer verilen iş adamı Sayın Durmuş Yalçın Beyefendi’nin de ilgili haber ile gerekli açılamaları yapmış bu şekilde bir görüşme yapılmadığı konusunda da basına ve kamuoyu ile paylaşmıştır.

Haberin ne amaçla yapıldığı konusu tamamen bir muammadan ibarettir. Bu tür haberler kişilik haklarının ihlaldir.
İlgili basın kurumları yetkilileri bu açıklama neticesinde hatalı bir işlem olduğu düşüncesi ile konu ile ilgili gerekli düzeltmeleri yapacakları kanısındayım.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Şehrimize geleceği günlerde olacaktır. Bu konuda yer alan programların bizlere ulaşması halinde de Tüm Basın ve Yayın organlarına tarafımızca bilgilendirilecektir.

Hemşerilerimizi bu tür basın ve kamu oyuna yapılan haberleri dikkate almamaların tereddüte düşmemelerini, gerekli bilgileri ve Teşkilatlarımız tarafından yapılan açıklamaları dikkate almaları arz ve rica ederim”sözlerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile Ankara Medipol Üniversitesi Sosyalfest’te İş Birliği Yapacak

Yayın: 20.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan da katıldı.Yapılan görüşmede Ekim’de paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Şengil’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, ziyareti için KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederek, Sosyalfest’te iş birliğinde bulunmaktan ve Karabük Üniversitesi öncülüğünde paydaş üniversitelerle birlikte Sosyalfest’in ikincisine ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu ifade etti.