Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 08.01.2019 21:10
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş Yenişehir bölgesinde bulunan eski sosyal tesislerinin restorasyon çalışmalarına kısa süre içinde başlatacağı haber veriliyor.

Konu ile ilgili eski Mühendisler Kulübünü de Demir Çelik Müzesi ve sosyal tesisleriyle birlikte kütüphane olarak restore edileceği ve bu sayede hem Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistleri Karabük’e çekilmiş, hem de, üniversite öğrencileri için kitap okuyup ders çalışabilecekleri ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alternatif bir tesisi Karabük’e kazandırılacağı belirtiliyor.

Yine Yenişehir bölgesinde bulunan Yenişehir sinemasının da restore edilerek tekrar Karabüklülerin hizmetine sokulması konusunda çalışmaların yakın bir gelecekte başlayacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Yenişehir bölgesindeki atıl binaları yeniden toplum yararına sunacak olması başta Karabük esnafları olmak üzere tüm kentte büyük sevinç yarattı.

Karabük Üniversitesinin büyüyüp gelişmesine de yıllar içerisinde büyük katkılar sunan Kardemir’in, hem kendi tesislerini değerlendirirken hem de sosyal sorumluluk olarak kent ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren çok sayıda esnaf, şimdiden planlanan projelerin bir ay evvel hayata geçmesini beklemeye başladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teniste Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, Trabzon’da sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti.

Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu.

Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi.

Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.” dedi.

Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, “Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.” diye konuştu.