Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 16.01.2019 20:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, üçüncü dönem Belediye Başkanlığı için mega projelerini açıkladı.

Karabük’ün önümüzdeki 50 yılını inşa etmek için 5 yıllık programla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Vergili, projeleri arasında ikinci sırada yer alan Şehir Parkı projesini ise seçim öncesi tamamlayacaklarını belirtti. Vergili, 30 Mart tarihinde vatandaşları bura çay içmeye, vekilleri de kek dağıtmaya davet etti.

PROJE TANITIM TOPLANTSI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından üçüncü dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini, Yenişehir Büyük Kulüp’te düzenlenen muhteşem bir programda kamuoyu ile paylaştı.

Yaklaşık bin 500 kişinin geldiği proje tanıtım toplantısına; Yenice Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Zeki Çaylı, KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Ulvi Üngören, TSO Eski Başkanlarından Pehlivan Baylan, sivil toplum kurum ve kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan adayları, partililer ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

“TRAFİK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Vergili projelerini tanıtmaya kentin trafik sorununu çözmeye yönelik program ile başlarken, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;” Biz bugüne kadar Karabük’te istişare etmeden hiçbir konuyu ele almadık. Rafet Vergili bildiğini okuyor, yok şunu yapıyor, yok bunu yapıyor diyebilirler. Burada çalışmış olduğumuz arkadaşlarımız var, ben bu güne kadar ‘her şeyi ben biliyorum’ diyerek tek başıma iş yapmadım. Bizim en son yaptırmış olduğumuz anketlerde Karabük’teki en büyük problemlerden bir tanesi ulaşım problemi. Mevcut iktidar 16 yıldan buyana konuşmakta, sürekli olarak bir şeyler söylemekte, ancak Karabük ile ilgili de hiçbir icraatları bulunmamakta. İşleri güçleri yapılan battı çıktıyı eleştirmek. Battı Çıktı bir gün kapatıldı Karabük’te trafik kaosa döndü. Biz bu battı çıktıyı belediyenin imkânları ile yapacağız dediğimiz zaman da herkes “Rafet Vergili hayal görüyor, yıldızları gökten indiriyor, belediye bütçesiyle bunlar yapılır mı?” diyorlardı. Belediyemizin şuandaki mali yapısıyla biz üç battı çıktı, üçte üst geçidi daha problemsiz bir şekilde yapabiliriz. Çünkü Karabük’e farklı bir belediyecilik anlayışı geldi. Peki, biz burada devlet kurumları ile iş birliği yapacak mıyız? Mutlak suretle iş birliği yapacağız. Devlet kurumlarıyla birlikte çalışmalarımız mutlaka olacak. Ama devlet kurumlarına sen şunu yap, sen bunu yap diyerekten talimat vermeyeceğiz. Belediyecilik anlayışında, ben devlet kurumlarına şunları yaptıracağım, devlet kurumlarına bunları yaptıracağım gibi bir anlayış olmaz. Biz çok rahatlıkla belediye bütçesinden 5 yıl içerisinde 3 tane alt geçit, 3 tane üst geçit yaparak Karabük’te trafik problemini çözmüş olacağız”

“BEN HALKIMLA ÇAY İÇECEĞİM, ONLAR DA GELİP KEK DAĞITSIN..!”

evre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karabük ziyaretinin ardından gündeme atılan ‘Kent Meydanı Millet Bahçesi olsun’ önerilerine ve ‘Burada camiye ihtiyaç yok’ iddialarına da yanıt veren Başkan Vergili, bu iddialar ve Şehir Parkı Projesiyle ilgili ise şu açıklamaları yaptı; ”Karabük’te meydan ile ilgili bir tartışma var. Meydan Millet Bahçesi olsun mu olmasın mı? Karabük Kent Meydanı herkesin gıptayla bakacağı bir proje. Türkiye’nin yayalaştırılmış en büyük meydanı. Dünyanın her yerindeki kent meydanları arkadaşların tabiriyle taş yığınıdır. Geçenlerde şehrimize gelen Bakan Bey ıslarla “meydanın yanına da bir cami gerekli” dediği halde milletvekillerimizden bir tanesi eli ile Yenişehir Camisini gösteriyor. Biz ise Karabük’e mutlaka bir Cuma Camisi gerekir diyoruz. Dünyanın bütün meydanlarının etrafında mutlaka bir ibadethane olur. Biz 30 Marta kadar Yenişehir Fidanlık bölgesindeki Şehir Bahçesini bitireceğiz. Tüm dostlarımı 30 Martta çay içmeye davet ediyorum. Milletvekillerine de biz bu işi yük etmiyoruz. Yapılmasını devlete, Çevre Bakanlığına ve diğer kurumlara bırakmıyoruz. Onları da buradan 30 Mart akşamı kek dağıtmaya davet ediyorum”

BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN İLK VE TEK BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Gençlere yönelik olarak projelendirilen Bilim Ve Teknoloji Merkezi hakkında da bilgiler veren başkan Vergili şunları söyledi; “Değerli dostlarım bu projemiz tamamen gençlerimize yönelik. Şöyle söyleyeyim; bu proje Batı Karadeniz’de tek. Biz burayı yaptığımız zaman bütün civar iller burayı ziyarete gelecek, Safranbolu’ya gelen turistler buraya gelecek, okullarımız sırayla gelip eğitimlerini tamamlayacak. Bu proje ile ilgili şunu da söyleyeyim; ne finans problemimiz var, ne yer problemimiz var, ne de uygulama problemimiz var. İnşallah Karabük’ümüzün gençleri bu şekilde modern bir bilim merkezinden faydalanabilecektir”

SAĞLIK TARAMA VE TEDAVİ MERKEZİ

Göreve seçildiği 2009 yılında Şirinevler SGK Hastanesini yıktırmamak ve o hastanenin yanında Karabük’e ikinci bir hastane kazandırmak için çok mücadele ettiğini ancak dönemin iktidar partisine mevcut siyasetçilerini ikna edemediklerini belirten Başkan Vergili konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sizlere çok kısa bir şekilde Karabük’teki hastanelerin durumdan bahsedeyim. Şu andaki mevcut üniversite hastanemizin oraya yapılmamasını önerdim. Size Öğlebeli bahçelerinden 200 dönüm arazi vereyim, devlet hastanesini de oraya yapın, mevcut hastane aynı şekilde kalsın ve üniversite hastanesi olsun dedim. Her şehirde hastanelere önem verilirken, yıkılan hastanelerin yerine yenisi yapılırken bizim Karabük’ümüzde ise yıkılan hastanenin yerine yüksekokul yapılmaya başlandı. Hal bu ki5000 Evlerde bulunan Doğum Hastanesi tamamen ihtisaslaşmış çok önemli hastanelerden birisiydi.

Biz bu eksikleri Karabük Belediyesi olarak gördük. İnşallah bu program 2020 senesinde başlayıp, 2021 senesinde bitmiş olacak. Yeri de şuandaki kentsel dönüşüm alanlarının içerisinde tespit edildi. İnşallah hizmete 2021 senesinde başlayacaktır”

“ÇOK YAKINDA İHALEYE ÇIKACAĞIMIZDAN HABERLERİ YOK..!”

atı Atık Bertaraf ve Geri Dönüşüm Tesisi ile ilgili de merkezi hükümetin Karabük temsilcileriyle büyük polemikler yaşadıklarını ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yer tespitini yaptıklarını ve çok yakında ihaleye çıkacaklarını ifade etti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ BELEDİYE HAKLARIMIZI VATANDAŞIMIZ İÇİN KULLANDIK”

Cumapazarı ve Kartaltepe DDY arazileri, Çarşamba Pazarı gibi bölgelerde büyük kentsel dönüşüm projeleri hazırladıklarını ve önümüzdeki dönem bu mega projeleri hayata geçireceklerini de ifade eden Vergili, belediye olarak kamu kurum ve kuruluşlarına her zaman destek verdiklerini, ayrıca TOKİ ile yaptıkları görüşmeler neticesinde emeklileri dağın tepesinden kurtardıklarını ifade etti. Vergili konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Kentsel dönüşüm Karabük’te başlı başına bir problemdir. Çünkü Karabük’ün yüzde 80’inin kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Biz Soğuksu Mahallemizden kentsel dönüşümü başlattık. Devlet Demiryolları ile yapmış olduğumuz protokole göre çok yakında Kartaltepe Mahallemizdeki evlerin anahtarlarını bizlere teslim edecekler. İnşallah 15 günlük okul tatilinde Devlet Demiryolları ile bu programı bitirmiş oluruz. Biz belediye olarak 98 tane konutu Devlet Demiryollarına hazırladık. Şuanda onların hizmetine sunmak için bekliyoruz. Diğer mahallelerimizde de kentsel dönüşüm devam edecek. Şuandaki en büyük sıkıntılarımız olan Kayabaşı Mahallemizdeki Kemikli Derede kentsel dönüşümün yapılması ve Çarşamba Pazarındaki haddehanelerdeki kentsel dönüşümün tamamlanması. Devlet Demiryolları ile Çarşamba Pazarı bölgesinde çok büyük bir mesafe katettik.

“KANYONPARK 2019 SONUNDA BİTECEK”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kanyonpark Projesi ve yeşil kuşak çalışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi; “Aslında bu proje bu sene içerisinde tamamlanacaktı ama sene başında olan ekonomik krizden dolayı müteahhitler etkilendi. Yine biz bu projeler ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Büyük ihtimal ile şuandaki müteahhitin sözleşmelerini feshedip, 2 ay içerisinde yeni ihaleye çıkartıp, 2019 senesinin sonuna kadar bu projeleri tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun içerisindeki düğün salonu da apayrı bir güzellik katacak. Bizim asıl düşüncemiz, düşük gelir sınıfındaki vatandaşlarımıza çok cüzi ücretlere, Türkiye’nin en güzel düğün salonunda düğünlerini yapmalarına vesile olmak, bunun içinde ayrıca çok mutluyum.

Yorumlar

  1. Gönderen

    Bir proje öenerisi de benden olsun;
    Belediye bir güneş enerjisi santrali kursa nasıl olur? Belediyenin elektrik masrafları ortadan kalakar en azından. Yürüyen merdivenler, asansörler, su pompalarının elektriği bedavaya gelir. Su faturalarına da olumlu yansır belki….
    Rafet bey seçirlirse meydanı yıkmayacak besbelli. Meydanın üstü kapatılıp güneş panelleri konulsa, dünyanın elektriği üretilir. Görüntü kirliliği oluşur mu onu da mimarlar incelesin. 🙂

    Şehir meydanı olmazsa, şimdiki çöp dökülen alana kurulabilir. Orada güneye bakan epeyice geniş bir alan sözkonusu ve çöp döküldüğüne göre arazinin kullanım hakkı da belediyede olması gerek. Çöp depolama alanı Zobran’a taşınınca orası serbest kalacak…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Cittaslow’a Girişi Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Yayın: 28.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, Türkiye‘nin eşsiz kültürel miraslarından biri olarak dikkat çekerken, son zamanlarda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından başlatılan girişimlerle birlikte ulusal basında önemli bir yer edinmeye başladı. Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a girişi birçok ulusal televizyon kanallarında kendine yer buldu.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılması, kentin tarihî ve kültürel dokusunu koruma, yerel yönetimde sürdürülebilirlik ve katılımcılığı artırma gibi hedefler doğrultusunda ilerliyor. Bu çabalar, Safranbolu’nun sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası platformlarda da tanınmasına yardımcı oluyor.

Cittaslow’un temel prensipleri arasında doğal ve tarihi çevrenin korunması, yerel ürünlerin desteklenmesi, yavaş yaşam tarzının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir turizmin ön plana çıkarılması gibi unsurlar bulunuyor. Safranbolu, bu prensipleri benimseyerek, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılımı, sadece kent sakinleri için değil, aynı zamanda Türkiye’nin turizm potansiyelini artırmak isteyenler için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu hareket, Safranbolu’nun sadece geçmişiyle değil, aynı zamanda geleceğiyle de ilgili olduğunu gösteriyor.

Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a dahil edilmesi, ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Birçok medya kuruluşu, Safranbolu’nun bu adımını övgüyle karşılayarak, Türkiye’nin sakin şehirler listesine katılmasının ülke genelindeki etkilerini ve potansiyelini değerlendirdi.