350 yolcusu, 300 personeli bulunan dev Kruvaziyer tur gemisi Amasra’da

350 yolcusu, 300 personeli bulunan dev Kruvaziyer tur gemisi Amasra’da

Yayın: 03.08.2022 12:16
Paylaş:
A+ A-

Rusya’dan yola çıkarak İstanbul üzerinden Amasra Limanı’na gelen “Astoria Grande” adlı kruvaziyerdeki 350 yolcu, ilçenin tarihi yapılarını, doğal güzelliklerini ve mutfak kültürünü yakından görme fırsatı buldu
Bartın’ın tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürüyle de ünlü Amasra ilçesinde 78 milyon lira yatırımla yapımı tamamlanma aşamasına gelen yolcu limanı, ilk yolcu gemisini ağırladı.
“Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı” projesi kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2018’de ihale edilerek çalışmalarına başlanan mendirek inşaatı, yüzde 90 tamamlanma aşamasına geldi.
Limana konuk olan ilk yolcu gemisi Panama bandıralı “Astoria Grande” adlı kruvaziyer oldu.
Rusya’dan yola çıkarak İstanbul üzerinden Amasra Limanı’na gelen “Astoria Grande”nin 350 yolcusu, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve diğer ilgililerce karşılandı.

Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden Panama bandıralı gemideki yolcular, çıkış işlemlerinin ardından ilçedeki tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrıldı.300 personeli bulunan geminin akşam saatlerinde Sinop’a hareket edeceği öğrenildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum FK Teknik Direktörü Özbalta, Keçiörengücü maçını değerlendirdi:

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacakları Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak üzere çıkacaklarını bildirdi.

Özbalta, yaptığı yazılı açıklamada, pes etmeden, oyun disiplininden kopmadan mücadele ederek lig sıralamasının play-off hattında merkezi konuma ulaştıklarını belirtti.

Ligin henüz bitmediğini hatırlatan Özbalta, şunları kaydetti:

“Son haftalarda oyun ve oyunsal disiplinle mücadeleyi pes etmeden, bırakmayarak play-off hattında merkezi bir konuma geldik. Ben, ekibim ve oyuncularımız henüz bu işin bitmediğini, henüz bir şeyi garantilemediğimizin farkındayız. Planlaması yapılmış, yapılanması ile birlikte oyun kültürü oluşturulmuş, mücadele gücü yüksek, kendi sahasında oynadığı maçlara arzulu bir şekilde çıkan, çalışkan ve saygı duyulacak bir takıma karşı oynayacağımızın bilincindeyiz. Her maça olduğu gibi inatçı ve mücadeleci, iyi oyunumuzu ortaya koymak üzere çıkacağımız müsabakada, taraftarımızın da desteği ile arzu ettiğimiz sonucu almak istiyoruz.”