Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 13.06.2019 23:59
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Yenice ilçesinde doğalgazın getirilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ancak Yenice Belediyesi’nin KarGaz’a istenilen teknik bilgileri hala göndermediğini belirtti.

Yenice’nin doğalgaz ile buluşması için kendileri kadar Yenice Belediyesi’nin de istekli olması gerektiğini ifade eden Ünal, “Bir ilçeye doğalgazın gelebilmesi için bazı kriterler var. Yenice’nin kriterleri de doğalgaz için yeterli değil, getirilebilmesi de gerçekten çok kolay değil. Biz doğalgazı getirmek için faaliyetlere başladık. Ana boru hatlarını BOTAŞ yapar. Yereldeki ara hatları da yüklenici firma, bu bölgede de Kar Gaz yapar. Yenice Belediyesi seçim dönemi içinde biz BOTAŞ’a gidiyoruz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na gidiyoruz diyor. Fakat buralar doğru adresler değil. Doğru adres KarGaz’dır. Onlar vatandaşı yanıltmaya ‘AK Parti bu işi yapamaz’ demeye yönelik yapılan açıklamalardı. Maalesef halen devam etmekte. KarGaz firması seçimden önce Yenice Belediyesine doğalgaz getirilmesiyle ilgili, şehrin alt yapısı, imar durumu vb. konularla ilgili teknik bilgi için yazı istedi. KarGaz’a bu bilgilerin geldiğine dair bize gelen bir bilgi yok. Ne BOTAŞ, ne de EPDK doğru adres değil. Doğru adres Kar Gaz’dır. KarGaz firması da Yenice’ye doğalgaz getirebilmek için yazı yazmıştır. Yenice’nin arazi şartları çok müsait değildir, zaman alacaktır. Doğalgaz yol kenarından kazmayı vururuz, boru hattını geçiririz denilen bir sistem değildir. Dolayısıyla kolay bir süreç olmayacak ama Yenice’ye doğalgaz gelecek. KarGaz bu konuda gerekli çalışmalara başlamıştır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da AK Yürüyüş ve Miting Düzenlendi

Yayın: 28.03.2024 13:18
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katılımıyla ak yürüyüş ve miting düzenledi.

Safranbolu’da Öğretmenevi önünde toplanan binlerce Safranbolulu, ellerinde AK Parti ve Türk bayraklarıyla “Başkan Ali Büyüközdemir” sloganları eşliğinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan Bakan Tunç, Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, önceki dönem Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, önceki dönem milletvekilleri Osman Kahveci ve Niyazi Güneş, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, önceki dönem Safranbolu Belediye Başkanları Nihat Cebeci ve Necdet Aksoy, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın, Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkanları sahneye çıkarak katılımcıları selamladı.   Burada konuşan Bakan Tunç, “Milletimiz 17 sandıkta ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi, 22 yıldan bu yana ‘AK Parti’ dedi, ‘Cumhur İttifakı’ dedi. Şimdi 18. sandıkta da inşallah yine ‘AK Parti’ diyecek, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyecek, ‘Cumhur İttifakı’ diyecek” sözlerine yer verdi.

“Gerçek belediyecilik AK Parti belediyeciliği”

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir seçildiği takdirde Safranbolu için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Bakan Tunç, “Gerçek belediyecilik AK Parti belediyeciliği. AK Parti iktidarda olduğu 22 yıldır hep  ‘önce insan’ dedi. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye’mizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık.” diye konuştu. Bir belediye başkanının, bakanıyla, milletvekiliyle uyum içerisinde çalışmasının o şehre avantaj getireceğine vurgu yapan Tunç, şunları kaydetti:”Ali Büyüközdemir, gençliğiyle, dinamikliğiyle, çalışkanlığıyla ve bizlerle uyumlu çalışmasıyla Safranbolu’muza değer katacak. O tarihi eserleri yeniden gün yüzüne çıkaracak, onarım bekleyen tarihi evleri yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları hükümetimizle beraber yapacak. Safranbolu bizim gözbebeğimiz, Ali Kardeşim duruşu, nezaketi, çalışkanlığı ile Safranbolu’ya değer katacak bir isim. Her zaman kendisinin yanındayız. Siz değerli Safranbolulu hemşehrilerimizden Ali kardeşimize destek bekliyoruz. Ali Büyüközdemir yönetiminde Safranbolu daha güzel günler görecek.”

“Millete hizmet yolunda durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Tunç, bakanların milletiyle beraber millete hizmet yolunda hiç durmadan çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğinin altını çizerek, “Maalesef öyle bir karalama yapmaya çalışıyorlar ki o karalamayı şunun için yapıyorlar. Yaptıkları bir eser yok. Ürettikleri bir icraat yok. Çaktıkları bir çivi yok. Sırf onu gölgelemek, örtmek için böyle dezenformasyona başvuruyorlar. Nereye başvurursa başvursunlar, milletimiz 17 sandıkta ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedi, 22 yıldan bu yana ‘AK Parti’ dedi, ‘Cumhur İttifakı’ dedi. Şimdi 18. sandıkta da inşallah yine ‘AK Parti’ diyecek, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyecek, ‘Cumhur İttifakı’ diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, millete güvendiklerini ifade ederek, “Seçimlerden sonra da inşallah 2028’e kadar 4 yıllık seçimsiz geçecek bir süre var. Geçmişte enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüz gibi yine düşüreceğiz. Yine emeklimizin, memurumuzun, işçimizin maaşını, alım gücünü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Makam kapısını çıkartacağım”

Ali Büyüközdemir de konuşmasına yürüyüşe ve mitinge katılan başta Bakan Tunç’a, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve teşkilat ile Safranbolululara teşekkür ederek başladı.

Safranbolu’yu gerçek belediyecilik ile buluşturacak projelerinden tek tek bahseden ve hepsini yapacağını aktaran Büyüközdemir, “1 Nisan sabahı, Allah nasip eder de, Belediye Başkanlığına layık görülürsem, makam kapısını çıkartacağım. Bizim kapımız tüm Safranbolulu hemşehrilerimize açık olacak.” İfadelerine yer verdi.

“Ayrıştırmadan yönetim sağlayacağız”

“Cumhurbaşkanımıza Söz Verdik!” diyen Büyüközdemir, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Karabük’e gelen Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Safranbolu’nun bende yeri çok ayrı, biz Safranbolu’yu da, Safranboluluları da çok seviyoruz. Belediyeyi kazanın, her türlü desteği vereceğiz.’ dedi. 5 yıllık vizyon projeler ile Safranbolu’ya değer katacak eserler kazandırmak istiyorum. Göreve geldiğim zaman, kimseyi dışlamadan, kayırmadan, ayrıştırmadan yönetim sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile İl Başkanı Ferhat Salt ise konuşmalarında, her zaman Ali Büyüközdemir’in yanlarında olacaklarını, Safranbolu’nun 5 yılının heba olduğunu, bir 5 yıl daha kaybedemeyeceklerini belirtti. (Esra Oğuzkağan Özkan)