Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 19.08.2019 00:34
Paylaş:
A+ A-

Önümüzde ki sonbahar mevsiminde yapılması beklenen AK Parti ve CHP İlçe/İl Kongreleri nedeni ile,anılan Partilerde “Özellikle İl Başkan Adayı bolluğuna işaret eden “Siyasi kulisler..” özellikle AK Parti bünyesinde “Çok değişik bir İl Yapılanması..” olacağına dikkat çekerek “Çok sayıda isim üzerinde ciddi araştırmalar yapılıyor..” şeklinde bilgiler veriyorlar.

AK Parti kulislerinde YİK Üyesi ve TBMM Eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin’in, geçtiğimiz Kurban Bayramı nedeni ile geldiği Karabük’te çok ilginç açıklamalar yaptığına işaret eden AK Partili çevreler “Sayın Mehmet Ali Şahin bir yol haritası çizdi..” gibi değerlendirmeler yaparak “Kulislerde Hüseyin Erer,Bülent Ersöz, Mustafa Çelenli,Ahmet Erorhan, İlker Fatih Korkut,Ali Kaya,Kamil Karakurluk, Hakan Eren,Ali Yaşar,isimlerinden söz eden geniş bir çevre var.Buna karşılık İl Başkanı İsmail Altınöz’ün de mutlaka,yeniden,İl Başkan Adayı olacağı belli..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar.

CHP önümüzde ki sonbahar mevsiminde Delege seçimlerini,ardından İlçe Kongrelerini tamamladıktan sonra,İl Kongresi’ne gidecek ve bu manada Parti çevrelerinde başlayan “Erken kulis hareketlerinin,önümüzde ki günlerde,haftalarda daha da yoğunlaşacağını..” söyleyen CHP’YE yakın çevreler İlçe Kongrelerinin çok hareketli geçmeye aday olduğunu söyleyerek “ İl Başkan Adayı olarak “Erdoğan Dinçel, Bayram Karadağ,İbrahim Ayhan, Sedat Karaoğlu, İsmail Yılmaz isimlerinin kulislerde..” sıkça geçtiğine işaret ediyorlar ve İl Başkanı Abdullah Çakır’ın yeniden kesinlikle aday olacağına vurgu yapıyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da taksi şoförünü silahla öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Sürmene ilçesinde, taksi şoförü Hüseyin Aslan'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, “kasten adam öldürme” ve “yağma” suçundan tutuklanan sanık Mustafa Kol ile maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Kol, savunmasında, yağma suçlamasını kabul etmeyerek, “Benim onun parasına ihtiyacım yoktu. Ben borç istesem verirdi zaten, aramızdaki samimiyeti bilmiyorlar. 5-6 yıldır tanıyorum. Maktulün cüzdanını aldığım doğru değildir.” ifadesini kullandı.

Maktul yakınlarının avukatı ise sanığın nitelikli yağma ve nitelikli kasten adam öldürme suçunu işlediğini belirterek, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma hazırlamak için süre talebi üzerine duruşmayı erteledi.

Sürmene Jandarma Komutanlığı ekipleri, 30 Haziran 2023'te hakkında kayıp ihbarı bulunan kişiyi ararken ilçeye bağlı Küçükdere Mahallesi'nden geçen dere kenarında ceset bulmuştu. Yapılan incelemede silahla vurularak öldürülen kişinin Hüseyin Aslan (52) olduğu belirlenmişti.

Aslan'a ait 61 SY 053 plakalı araç, camları kırık halde aynı mahalledeki dere yolunda bulunmuş, olayla ilgili yakalanan Mustafa Kol çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.