Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 15.09.2019 22:44
Paylaş:
A+ A-

Hicri senenin ilk ayı, Muharrem Ayı’nın ise 10’uncu günü olan Aşure Günü dolayısı ile Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Kadın Kolları tarafından “Aşure İkramı” programı düzenlendi.

Aşure ikramına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Kadın Kolları Başkanı Reşide Yıldırım, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayının İslam coğrafyasını ve dünyayı etkileyen büyük olayların yaşandığı Mübarek aylardan bir tanesi olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Muharrem Ayı boyunca birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, milli örf ve adetlerimizin yaşatılmasını simgeleyen Aşure gününün milletimiz açısından önemli günlerden biri olduğunu ifade etti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, başta Karabüklü hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin hicri yılı mübarek Aşure günü ve Muharrem ayının hayırlı olması temennisinde bulundu. Yapılan duanın ardından ise vatandaşlara aşure ikram edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Çaykara Hükümet Konağı gerçekleştirilen ilk törende, Atatürk büstüne Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına ait çelenkler sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Taşkıran Eğitim Kurumları toplantı salonunda düzenlenen programda, öğrenciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.