Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 15.09.2019 23:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, CHP İl Başkanlığı tarafından partinin kuruluş yıl dönümü kutlaması sonrası Atatürk Anıtı’nda yapılan temizlik eylemine tepki gösterdi.

Başkan Vergili, Kordon Park’ta gazetecilere yaptığı açıklamada Karabük ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Görev süresi içerisinde hiçbir zaman partizanlık yapmadıklarını, kimseyi birbirinden ayırmadıklarını, Karabük ve halkının menfaatini önde tuttuklarını ifade eden Vergili, 10 yıldır huzurlu bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Belediye başkanı olarak genel siyasete karışmadığını ve bir yorumda bulunmadığını aktaran Vergili, “Karabük’te zaman zaman yöneticilerin, il başkanlarının tavrından dolayı bazen yapılacak işler engellenmiştir, kısıtlanmıştır. Değişiklikler, gelen diğer il başkanları neticesinde huzur ve barış ortamı sağlanıp, uzun süredir Karabük’te çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Son günlerde birileri Karabük’teki huzurlu, il ve ilçelerin bir arada olmasını kabul edemeyip bazı provokatif tutum içerisine girip, bu barışı bozarak insanları huzursuz etmeye, ikili ilişkilerin kopartılması üzerine program yapılıyor. Bu da hoş değil. Pazartesi’den bugüne basının da gündeminde olan Atatürk Anıtı’nda Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından temizlik programı tertiplenmiş. Abdullah Çakır’ı Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanı olarak görmüyorum, onunla ilgili de bundan sonra Cumhuriyet İl Başkanı tabirini kullanmayacağım. Kendisini Türkiye ana muhalefet partisinin il başkanlığını yapabilecek düzeyde görmediğim için, olsa olsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde temizlik kolu başkanı olabilir. Bundan sonra kendisine ‘Temizlik kolu başkanı’ olarak hitap edeceğim. Bu temizlik kolu başkanı kendisi bir düzen tertip edip, bu düzen içerisinde geçmişteki il ve ilçe başkanlarının hepsini alet ederek, hatta milletvekilini bu konuya alet ederek, Safranbolu Belediye başkanını bu konuya alet ederek, bizim şu anki düzenimizi, barışı, saygılı düzenimizi bozmuştur” dedi.

Böyle bir yaranın tamir edileceğini sanmadığını vurgulayan Vergili, şunları kaydetti: “Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden bana ne kadar talep gelmişse hiçbir zaman kendilerini geriye çevirmemişimdir. Kendi genel başkanım geldiği zaman, diğer parti genel başkanları geldiği zamanki tavrım aynı şekilde onlara da devam etmiştir. Yapmış oldukları tamamen provokatif, insanları aşağılayıcı bir şekilde bir eylem gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu eylemden iki tane anlam çıkar. Birisi gerçekten Atatürk’ün anıtının temizlenmediği ortaya çıkabilir. Ama asıl verilmek istenen ana fikir şudur; bizi sürekli Atatürk düşmanlığıyla veya Atatürk karşıtlığıyla suçlayarak böyle bir fikir temeline oturtturmaya çalıştırmaktadır ki, bun da çok yanılacaktır. Ben hiçbir zaman onların Atatürkçü olduğuna falan inanmıyorum. Atatürk’ü ancak böyle eylemlerde kullanan, Atatürk’ün fikrine ve düşüncelerine sahip çıkıp, bu düşüncelerin ana temalarını bugüne kadar topluma aktaramayan bir kesim olarak görüyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllar sonra Safranbolu’da belediye başkanlığı seçimini kazandığını hatırlatan Vergili, “Cumhuriyet Halk Partili, AK Partili hangi belediye başkanı olursa olsun, bölgemizde, çevremizde son derece başarılı olmasını arzu ederim. Kimden nasıl bir destek isteniyorsa da hiç parti gözetmeden o desteği verebilirim. Ama şöyle bir gözlemim var. 6 aylık bir süre zarfı içerisinde sürekli olarak Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatları, il başkanının Safranbolu Belediyesine bir müdahalesi söz konusu. Bundan 3 gün önce Safranbolu’da Kıranköy mevkisinden evime giderken il başkanını zatı müdürlerine talimat verirken gördüm. Bu çok yakışıksız bir harekettir. Eğer sen bir eksik, kusur gördüysen il başkanının tek vazifesi başkanı arar, şöyle bir eksik gördüm der. Başkan da zabıta müdürünü arar. Böyle çok basit eylemlerle Safranbolu Belediyesi ya da Cumhuriyet Halk Partisi’yle birbirimize karşı bir soğukluk olmaması, 5 yıl içerisinde aynı şekilde tüm Karabüklüler gibi onlarla da barış içerisinde hareket ederek, Karabük’ün eksikliklerini gidermek için çalışmamız, Karabük ile ilgili eylem planı hazırlamamız, Safranbolu ile ilgili bir eylem planı hazırlamayı arzu ederdim. Bundan sonra bunun yerine geleceğini pek sanmıyorum ve inanmıyorum. O gün tören alanındaki mevcut belediye başkanı da aynı şekilde bunlara iştirak etmiştir, ama siyasette deneyimli olan kişilerin hepsi de o meydanı terk etmiştir. Bu eyleme karışanları ben kendi adıma kınıyorum” diye konuştu.

Karabük Belediyesi temizlik ekibinin programın bitmesini beklediğini, CHP’li grubun buna rağmen orada temizlik yaptığını kaydeden Vergili, “Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin böyle bir eylem içerisinde olması, orada bunu tasdikler nitelikte başını sallaması bizim tarafımızdan hoş karşılanmıyor. Bir daha aramızda Safranbolu ile bir diyalog olacağını sanmıyorum. Genel başkanları geldiği zaman o meydanı kullanırlar, oradaki çöp tarihe geçse bile elimi sürmem. 5 yıl içerisinde seçim dahi kaybedeceğimi bilsem elimi sürmem. Gelecek hepsi o çöpü oradan temizleyecek Karabük’ün neresinde ne yaparlarsa yapsınlar, herhangi bir program yaptıkları zaman. Kemal Kılıçdaroğlu Bey geldiği zaman o meydan çöp doldu, Muharrem İnce Bey geldiği zaman o meydan çöp doldu. Neden o gün vatandaşlık görevinizi yerine getirmediniz? Atatürk heykelinin orada bu eylemin yapılmasının sebebi bizi Atatürk karşıtı olarak göstermeleri, asıl hedefleri bu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  1. KARABUK

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞOV YAPMAYACAK,LAF KALABALIKLIĞI YAPMAYACAK,LAF EBELİĞİ YAPMAYACAK,MAHALLE DEDİKODUCULARI GİBİ FAZLA KONUŞMAYACAK, İCRAAT YAPACAK KARABÜKÜN HALİ ORTADA TEMİZLİK KONUSUNDA BAŞKAN SINIFTA KALDIĞINI İTİRAF EDECEK.SAYIN BASIN MENSUPLARIMIZ KARABÜKLÜLERE MİKROFONLARI UZATSIN BAKALIM KARABÜKLÜLER TEMİZLİK KONUSUNDA SAYIN BAŞKANDAN MEMNUNMU TABİKİ DEĞİL KARABÜKÜN MERKEZ DAHİL MAHALLERİNDE TEMİZLİK SIFIR TABİ BU ARADA KARABÜKLÜ HEMŞERİLERİMİZDE TEMİZLİK KONUSUNDA DUYARLI DEĞİL BU DA BAŞKA BİR GERÇEK.YANİ NETİCEDE SAYIN BAŞKANIMIZ GEÇEN SENE TEMİZLİK KONUSUNDA KAMPANYA BAŞLATMIŞTI AMA O SÖZDE KALDI GALİBA,İDDİA EDİYORUM TEMİZLİK KONUSUNDA KARABÜK TÜM İLLER ARASINDA SONLARDADIR.SAYIN BAŞKAN BÖYLE BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYACAK EMRİNDE ÇALIŞANLARA TALİMATI VERECEK KARABÜKÜMÜZÜ TERTEMİZ PIRIL PIRIL BİR KENT YAPACAK BİZLERDE SAYIN BAŞKANI ALKIŞLAYACAĞIZ.YOKSA HER ŞEY ORTADA GÖRÜNEN KENT KILAVUZ İSTEMEZ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş Öğrencilerle İftarda Bir Araya Geldi

Yayın: 19.03.2024 11:30
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Alparslan Gazi Anadolu Lisesinde pansiyonda kalan öğrenciler iftar programında bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıs Şevket Küçükzoroğlu ve Şube Müdürümüz Yüksel Aydemir’in de eşlik ettiği programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Ramazan Ayı’nın bereketini öğrencilerle birlikte paylaşmaya dikkat ettiklerini söyleyerek, “Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek adına okullarımızda ramazan etkinlikleri ve iftar programları devam ediyor. Ramazanın maneviyatına uygun bir şekilde programlar gerçekleştiriliyor.

Niyetlerimiz Temiz Olursa Akıbetimiz de Bereketli Olur. Okulda ve günlük hayatımızda dersler olduğu gibi ramazan ayında da yapmamız gereken dersler bulunmaktadır. Bu dersleri en iyi şekilde değerlendirmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Güzel ülkemizde birlikte oluşturduğumuz toplumsal huzur ortamının, gelecek nesillere bırakılacak en önemli değer olduğuna inanıyor, bu mübarek ayın ülkemizde birliğin, beraberliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Medeniyetimiz ve kültürümüzle gururlanmalıyız. Bu sebepledir ki insan hak ve hürriyetlerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmeli ve bu değerleri ülkemizi daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşımalıyız. 18 Mart programını bu okulumuz üstlendi. Öğrencilerimizin sergilemiş olduğu program içerisinde yer alan gösteriler bizlere ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz ruhunu ve milli şuuru tazeleyen bir çalışmanın eseri olmuştur.

Çanakkale ruhuna uygun bir program yaptınız. Bu manada tekrardan programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İşte değerli gençler eğitim vizyonumuzun temel amaçlarından biriside sizlerin hem akademik, hem çok yönlü hem de değerleriyle bezenmiş bir birey olarak yetişmenizdir. Bunlara şahit olmak bizi çok mutlu ediyor. Geleceğimiz emin ellerde.” dedi.