Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.09.2019 00:48
Paylaş:
A+ A-

İdarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, teşkilatın uyumlu çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla yapılan İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Gürel Başkanlığında yapıldı.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcıları Muhittin Gürel ve Barboros Baran, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi gereğince İl İdare Şube Başkanları Toplantılarının yapıldığını ifade eden Vali Gürel; 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle araç yoğunluğu dikkate alınarak gerekli trafik tedbirlerinin gözden geçirilmesi, okullar bölgesinde emniyet tedbirlerinin sağlanması, özellikle okul giriş çıkış saatlerinde trafik ve emniyet tedbirlerinin sağlanması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince gerekli çalışmaların yapılmasını, taşımalı eğitim sisteminde kullanılan servis araçlarının sık sık denetimlerinin yapılmasını, kantin, yemekhane, mutfak vb. yiyecek içecek bulundurulan alanların denetimlerinin aksatılmadan yapılması, devlet ve özel yurtlarda aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbirlerin ve önlemlerin alınması, denetim ve gözetim faaliyetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, Kamu Kurum ve kuruluşları ile ticarethanelerde (Özel İşyerleri) kullanılan Türk Bayrağının 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununa uygun olarak asılması, yırtık, sökük, soluk, layık olduğu manevi değeri zedeleyecek biçimde olan bayrakların kullanımının engellenmesi buna yönelik olarak kolluk birimleri ve zabıta marifetiyle özel işyerlerindeki bayrakların denetlenmesi konularında kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Toplantıda ayrıca; BAKKA, AB vb projeleri konusunda yapılan çalışmalar değerlendirilirken, mevsim geçişleri olması sebebiyle hava şartlarındaki olası değişikliklere karşı (yangın, sel vb. doğal afetler) gerekli önlemlerin alınması ve hazırlıklı olunması, sonbahar-kış sezonunun yaklaşması nedeniyle ilimize gelen kömürlerin denetlenmesi ve doğalgaza geçiş sürecinde halen yakıt olarak kömür kullanan apartmanların uyarılması, hava ve çevre kirliliğine mahal verilmemesi, 15 Eylül 2019 tarihinde yaz dönemi kılık kıyafet uygulamasının sona erdiği, tüm personelin kılık kıyafet yönetmeliğine göre hareket etmesinin sağlanması hususları görüşüldü.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Mustafa Yavuz Makamını Ece Supçin’e Devretti

Yayın: 24.04.2024 10:16
Paylaş:
A+ A-

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve beraberinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Yavuz, makam koltuğunu Şehit Metin Arslan İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ece Supçin’e devretti.

Ziyarette; Valli Mustafa Yavuz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. Sizler, bizlerin geleceğisiniz, bizler sizlerin gözlerindeki ışığa güvenerek geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Makam koltuğuna oturan Ece Supçin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Vatanımızı bayrağımızı korumayı, çalışkan olmayı, değerli öğretmenlerimizden, annelerimizden, babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız emaneti, ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız.

Dünyanın en şanslı çocukları olarak bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Ece Supçin Vali olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız’ı arayarak; yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi Projesi içerisinde çocuklar için oyun alanlarının artırılmasını talep etti.

Ayrıca; yetim ve öksüz çocukların bayramlarının kutlanması adına her birine dondurma ikram edilmesini istedi.

Ziyarete gelen Şehit Metin Arslan İlkokulu 3.sınıf öğrencisi İmren Asya Durak ve Şehit Metin Arslan İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Kamil Şahin ile yakından ilgilenen Vali Mustafa Yavuz, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek Bayramlarını tebrik etti.