Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.09.2019 00:48
Paylaş:
A+ A-

İdarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, teşkilatın uyumlu çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla yapılan İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Gürel Başkanlığında yapıldı.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcıları Muhittin Gürel ve Barboros Baran, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi gereğince İl İdare Şube Başkanları Toplantılarının yapıldığını ifade eden Vali Gürel; 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle araç yoğunluğu dikkate alınarak gerekli trafik tedbirlerinin gözden geçirilmesi, okullar bölgesinde emniyet tedbirlerinin sağlanması, özellikle okul giriş çıkış saatlerinde trafik ve emniyet tedbirlerinin sağlanması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince gerekli çalışmaların yapılmasını, taşımalı eğitim sisteminde kullanılan servis araçlarının sık sık denetimlerinin yapılmasını, kantin, yemekhane, mutfak vb. yiyecek içecek bulundurulan alanların denetimlerinin aksatılmadan yapılması, devlet ve özel yurtlarda aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbirlerin ve önlemlerin alınması, denetim ve gözetim faaliyetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, Kamu Kurum ve kuruluşları ile ticarethanelerde (Özel İşyerleri) kullanılan Türk Bayrağının 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanununa uygun olarak asılması, yırtık, sökük, soluk, layık olduğu manevi değeri zedeleyecek biçimde olan bayrakların kullanımının engellenmesi buna yönelik olarak kolluk birimleri ve zabıta marifetiyle özel işyerlerindeki bayrakların denetlenmesi konularında kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Toplantıda ayrıca; BAKKA, AB vb projeleri konusunda yapılan çalışmalar değerlendirilirken, mevsim geçişleri olması sebebiyle hava şartlarındaki olası değişikliklere karşı (yangın, sel vb. doğal afetler) gerekli önlemlerin alınması ve hazırlıklı olunması, sonbahar-kış sezonunun yaklaşması nedeniyle ilimize gelen kömürlerin denetlenmesi ve doğalgaza geçiş sürecinde halen yakıt olarak kömür kullanan apartmanların uyarılması, hava ve çevre kirliliğine mahal verilmemesi, 15 Eylül 2019 tarihinde yaz dönemi kılık kıyafet uygulamasının sona erdiği, tüm personelin kılık kıyafet yönetmeliğine göre hareket etmesinin sağlanması hususları görüşüldü.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.