Her Telden (17.Ekim.2019)

Her Telden (17.Ekim.2019)

Yayın: 16.10.2019 22:45 |Güncelleme: 17.10.2019 08:53
Paylaş:
A+ A-

TOKİ TARAFINDAN YAPILAN,SOĞUKSU MAHALLESİNDE Kİ,KARABÜK BELEDİYESİNE AİT DEVASA BİNA NE OLARAK KULLANILACAK VE MAHALLE
Biliyorsunuz,SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE,Karabük Belediyesi’ne ait bir bina var,bu bina KENTSEL DÖNÜŞÜM kapsamında,TOKİ tarafından yapıldı ve mülkiyeti Karabük Belediyesi’ne bırakıldı.
BİNA ŞUAN İTİBARI İLE BOMBOŞ..
Yapım tekniği,proje itibarı ile YURT BİNASI veya YAŞLILAR YURDU gibi SOSYAL FAALİYETLERE daha yatkın olan bir bina ve Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu binayı KREDİ YURTLAR KURUMU’NA teklif etti,KYK burayı kullanmak istemedi.
Şimdi MAHALLE SAKİNLERİ DE,AYAĞA/ATAĞA KALKTILAR..
“BURASI ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILSIN..” gibi bir talep yapıldı.
YÜZLERCE İMZA TOPLANDIĞINA İLİŞKİN BİLGİLER VERİLİYOR..
Şu işe bakın siz..
KARABÜK’ÜN ELİNDE BİR BİNA VAR,NE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL..!!
Kimi çevreler “BURASI YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YAPILSIN..” diyor,kimi çevreler “YOK BE,BURASI YAŞLILAR YURDU YAPILSIN..” diyor ancak,kimse “GÖRÜŞMELER TAMAM,BU BİNA ŞU İŞ İÇİN KULLANILACAK..” demiyor/diyemiyor..
BİNA BOMBOŞ DURUYOR…!!

“SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ BİNAYI,KARABÜK BELEDİYESİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVİR ETSİN VE BURASI DEVLET HASTANESİ YAPILSIN…”
Diyoruz ya,KARABÜK’ÜN ELİNDE GÖRKEMLİ BİR BİNA VAR,ancak o binanın ne şekilde kullanılacağı belli değil,geçtiğimiz gün SOĞUKSU Mahallesi sakinlerinden bazıları ile görüştük.
Bu binanın kullanılması için BİR TOPLANTI YAPMIŞLAR ve bu toplantıya AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’TE katılmışlar.
Bir Pideci işyerinde yapılmış bu toplantı..
Oldukça kalabalık katılmışlar ve kimileri “BURAYI KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPALIM..” kimileri “YAŞLILAR YURDU YAPALIM..” görüşleri üzerinde yoğunlaşırken,kimileri ise “BURASI DEVLET HASTANESİ YAPILSIN..” gibi öneri getirmiş.
Burasının DEVLET HASTANESİ olarak kullanılması yolunda öneri getirenler “KARABÜK BELEDİYESİ,BU BİNAYI SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVİR ETMEYİ KABUL EDERSE,BURASI DEVLET HASTANESİ OLARAK HİZMETE AÇILSIN..” diyen bir gurup olmuş.
Olayın inceliği “BU BİNAYI KARABÜK BELEDİYESİ DEVİR ETMEYİ KABUL EDERSE..” noktasında düğümleniyor,zira Bina Sahibi Karabük Belediyesi ve Karabük Belediyesi “ŞU İŞ İÇİN KULLANILIRSA DEVİR EDEBİLİRİZ..” derse ne olacak..?
ÜNİVERSİTE,5000 Evlerde ki bina için KADIN/DOĞUM Hastanesi olursa,diyor ya..

OHHH..! NE KADAR SEVİNDİK,NE KADAR RAHATLADIK,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NE “GEÇİCİ UZMAN HEKİMLER ATANMIŞ..” İYİ/İYİ..!!
Biz günlerdir,BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR BU YÖRENİN SAĞLIK HİZMETLERİNİ GURURLA ALDIĞI SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ eski işlevini kaybetti gibi yazılar yazıyoruz,değerlendirmeler yapıyoruz.
BİRKAÇ YIL ÖNCE Kİ GÖZDE/GÖRKEMLİ BİR CAZİP Sağlık Kurumu olmaktan hayli uzak kaldı SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi diyoruz ve bir dizi UZMAN HEKİM açığı olduğunu falan yazıyoruz.
Hatta,HASTANE ÇALIŞANLARININ,o görkemli,o gözde,o cazibe merkezi gibi olunan günlerde aldıkları DÖNER SERMAYE Paralarının bile hayli azaldığını yazıyoruz.
Kimileri “HAAA SANA BUNLARI FALAN YAZDIRIYOR…” gibi salakça,andavallıca laflar ediyorlar,bırakın bir araya gelip görüşmeyi,yıllardır yolda/ izde görüp,selamlaşmadığımız insanların günahını alıyorlar..
Neyse artık sevindik,yüreğimiz rahatladı..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NE GEÇİCİ GÖREVLE birkaç Uzman Hekim atanmış,bu Hekimler birkaç ay görev yaparak,tekrar eski yerlerine dönecekler..
Örneğin CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu konuda ne düşünür acaba,bilindiği gibi kendisi,uzun yıllar BU HASTANE DE görev yapmıştı..
Sayın AKSOY NE DÜŞÜNÜRLER Kİ..?

İKİNCİ KEZ “KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEKLER LİSTESİNE ALDIRILDIĞI AÇIKLANAN..” İSMETPAŞA OSB’DE TASARRUFA GİDİLİYORMUŞ..!!
Biliyorsunuz geçtiğimiz süreçte BİLİM/SANAYİ Bakanlığı bir KARABÜK HEYETİ tarafından ziyaret edilmiş ve daha sonra “İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEKLER ARASINA ALDIRILDI..” gibi bir açıklama yapılmıştı..
Aslında İSMETPAŞA OSB zaten o listede yer alıyordu,ancak,ikinci kez listeye aldırılmasında ne sakınca olabilirdi ki,listeye aldırıldı,ancak ödenek çıkmadı,KAMULAŞTIRMA PARASI ÇIKMADI yani..!!
Şimdi PERSONEL MAAŞLARI başta olmak üzere tasarrufa gidilecekmiş.
Çalışan kaç personel vardır bilmiyoruz,ancak,maaşlar noktasında TASARRUFA GİDİLECEĞİNE işaret edenler ve bunun yapıldığını anlatanlar var ,bu ciddi bir sıkıntının göstergesi olarak kabul edilebilir mi..?
İKİNCİ KEZ KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE ALDIRILDI,AMA,PARA ÇIKMADI..!
Nasıl ama,iyi değil mi,Karabük’e uygun değil mi..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “YABANCI ÖĞRENCİLERDEN ÖNEMLİ MİKTARDA PARA KAZANIYOR..”,ANCAK,KARABÜK/SAFRANBOLU ESNAFI PEK..!!
Dün 100.Yıl Mahallesi ile ilgili bir değerlendirme yapmış ve özellikle AFRİKA Ülkelerinden gelen,çoğu ESMER olan Öğrencilerden ve bunların ekonomik durumlarından söz etmiştik.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,Yabancı Öğrencilerden,önemli,ciddi sayılabilecek bir para alıyor,bu bağlamda ciddi bir geliri olduğunu herkes gibi bizde biliyoruz,tamam,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu çocuklardan para kazanıyor..
Ancak KARABÜK ve SAFRANBOLU işyerleri,esnafları pek fazla bir gelir elde edemiyorlar,dün bunları vurgulamaya gayret etmiştik,bu çocuklar elbet bir gelir bırakıyorlar,ancak,Yerli Öğrenciler ile,galiba,pek uyum sağlayamıyorlar ve 100.Yıl Mahallesi’nde böyle bir sıkıntı var.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTE İÇİNE GİRDİ..
Dünyanın bütün ÜNİVERSİTELERİNDEN,çağrılar geliyor,birlikte çalışma öneriliyor..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ gerçekten büyük prestij çizgisi yakaladı artık.

HADDECİLER DERNEĞİ,KARABÜK’E BİR ŞEYLER KATABİLMEK AMACIYLA HAREKET EDİYOR,TOPLANTILAR DÜZENLİYOR VE FİKİR JİMNASTİKLERİ..
Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN ve birlikte çalıştığı Yönetim Kurulu Üyeleri,Karabük’e ekonomik bağlamda bir şeyler katabilmek,bu manada Karabük’ün önünü açabilmek amacı ile etkin çalışmalar yapıyor.
Bir bakıyorsunuz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğretim Üyeleri ile toplantılar yapılıyor,o kesimden KARABÜK ÜZERİNE,KARABÜK EKONOMİSİ üzerine görüş üretmeleri isteniyor,KARABÜK İÇİN FİKİR ÜRETİN talebinde bulunuluyor.
Hatırlayanlar vardır..
Geçtiğimiz hafta içerisinde Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE katıldığı bir toplantı düzenlendi..
SANAYİCİLER KATILDILAR BU TOPLANTIYA.
İçerik hakkında,Kamuoyu’na herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da,KARABÜK’TE SANAYİ’NİN GELİŞMESİ,KARABÜK’E YENİ YATIRIMLARIN çekilmesi gibi konular üzerinde durulduğu kesin.
Karabük’te yaşayan hemen herkes şu gerçeği kabul ediyor..
KARABÜK NE YAZIK Kİ,İÇİNE KAPANIK,DURAĞAN BİR DÖNEME GİRDİ..
İşte böyle bir ortam da,Haddeciler Derneği’nin bu tür girişimleri,insanların gönlünü ferahlatıyor,insanların Karabük üzerine olan umutlarını yeşertiyor..
BU TÜR TOPLANTILAR FİKİR JİMNASTİKLERİ OLUMLU KARŞILANIYOR..

SAFRANBOLU ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI SAYIN MEHMET DENİZ “VOLSVOGEN FABRİKASI’NI ÖNERMİŞTİ..” ADAMLAR ÜLKEMİZDEN GİDİYOR
Aylar önce Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Sayın MEHMET DENİZ çok önemli bir uyarıda bulunmuş ve “VOLSVOGEN OTOMOBİL FABRİKASI ÜLKEMİZDE FABRİKA KURACAK YER ARIYOR.KARABÜK OLARAK KULİS YAPALIM.BURALARI ÖNERELİM..” gibi yaklaşım getirmişti.
Gerçekten de VOLSVOGEN,Ülkemizde otomobil üretmek üzere Fabrika kuracaktı,bunun için uygun yer arıyordu,kimi zaman MANİSA adı öne çıkıyor,kimi zaman BURSA adı öne çıkıyordu falan.
Oraya mı kurulacak,buraya mı kurulacak derken,VOLSVOGEN’İN Ülkemizde Fabrika kurmaktan vazgeçtiğine ilişkin bilgiler gelmeye başladı ve galiba BULGARİSTAN’A kuracaklarmış.
BU KARARI ALMA SEBEPLERİ NELERDİR ACABA..?
Ülkemiz çok yalnız kaldı/kalıyor,destekçi Ülke sayısı oldukça azaldı ve DEĞERLİ YALNIZLIK felsefesinin bir sonucu olarak VOLSVOGEN Ülkemizden çekilme kararı almış sanıyoruz.
BİZ DE KARABÜK’E GELEBİLİRLER GİBİ DÜŞÜNMÜŞ,HAYALLER KURMUŞTUK.
Adamlar çekip gidiyorlarmış.

KARABÜK YAŞAYANLARI “KENT TEMİZLİĞİNİ PEK UMURSAMIYOR,BU KONUYA DİKKAT ETMİYOR..” DERKEN,BİR YAKINMA SAFRANBOLU’DAN
Hatırlayanlar vardır,birkaç kez “KARABÜK YAŞAYANLARI,KENT TEMİZLİĞİNE PEK DİKKAT ETMİYOR..” şeklinde birkaç yazımız çıkmıştı,gerçekten KARABÜK YAŞAYANLARI bu konuda sınıfta kalmış durumdalar.
ÇÖP KONTEYNIRLARI,ÇÖP KOVALARI 3 ADIM ÖTELERİNDE..
Oysa ki KARABÜK YAŞAYANLARI,çöplerini,izmaritlerini Çöp Konteynırlarına,çöp kovalarına değil “YERE,SOKAĞA,CADDEYE ATIYORLAR..” bunu resmen yapıyorlar yani..
KARABÜK YAŞAYANLARI TEMİZLİĞE RİAYET ETMİYORLAR..
Şimdi SAFRANBOLU’DAN DA aynı yakınmalar geliyor..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,çöp konusunda sabote edildiklerinden yakınarak ÇÖP KONTEYNIRLARININ kasıtlı biçimde devrildiğinden,çöplerin yere atıldığından yakınıyormuş.
Sayın ELİF KÖSE’YE hak vermek gerek.
Buradan yola çıktığınızda,kasıtlı sabote etmek bir yana,KARABÜK ve SAFRANBOLU Yaşayanlarının KENTLERİNİN TEMİZLİĞİNE dikkat etmedikleri sonucuna varabilirsiniz..
İnsanlar temizliğe riayet etmiyorlar..
Sonra da, BU KENTLER NEDEN TEMİZ DEĞİL diye ağlayıp/zırlıyorlar..

KARABÜK YAŞAYANLARINA SORSAK VE DESEK Kİ “MEVCUT SAĞLIK SİSTEMİNDEN,MEVCUT SAĞLIK TESİSLERİNDEN MEMNUN MUSUNUZ..?”
Karabük yaşayanlarına,Karabük İlçelerinde yaşayanlara sorsak ve desek ki “İL MERKEZİNDE,İLÇELERDE MEVCUT SAĞLIK TESİSLERİNDEN VE BU MANADA HEKİM SAYILARINDAN MEMNUN MUSUNUZ..?”
NASIL BİR CEVAP ÇIKAR ACABA..?
Örneğin Hastanelerin temizliğinden,düzeninden,memnuniyet ne aşamadadır,Hastanelerimizde ki UZMAN HEKİM sayıları ve görev yaptıkları Branşlardan memnuniyet var mıdır..?
Bunları söylerken,bir hakkı teslim etmek gerek,HEKİMLER CANSİPERANE çalışıyorlar,çalıştıkları ortam,aynı branşta tek UZMAN HEKİM olmaktan dolayı hem verimleri düşüyor,hem bunaldıkları kesin.
O zaman bir de BU SİSTEMDEN MEMNUN MUSUNUZ diye sormak gerek.
Sahi HALK NASIL BİR CEVAP VERİR ACABA..?
Evet çok memnunuz mu,derler..?
Yoksa hiç memnun değiliz mi,derler..?
Örneğin,siz nasıl cevap verirdiniz..?

10 kişi görüş bildirdi

  1. DİŞ. MUAYENESİ

    Sayın. Yetkılıer. Safranbolunndevlet. Hastanesınde. Diş. Doktorlarına. Sabah gittiğinizde. Numara. Vermiyorlar. 182. Randevu. Alın diyorlar numara. Kapalı. Aynı. Güne muyme. Olamıyorsunuz. Karabük. Diş. Merkezine. Gitmek zorunda. Kalıyoruz. Burada. Sıkıntı. Yok peki. Safranbolu’da. Diş. Doktoru. Varken. Neden. Karabük e gitmek zorundayız. Neden numara. Vermezler. Burası. Da devletin degılmı Lütfen yetkililerin. Dikkatine

  2. Karabüklü

    Ahmet bey pidecideki toplantıda bende vardım vekiller binanın yüksek olması nedeniyle yaşlılar yurdu olamaz dediler diye hatırlıyorum safranbılu tokatlıdaki kız yurdu buradan uzak oraya neden açıldı soğuksu daha yakın denildi , yine üniversiteden öğlebeliye giden toprak yolun asfaltlanıp ışıklandırılarak açılmasıyla öğrencilerin yürüyerek Çarşıya gelebilecekleri sonuçta Çarşı’nın hareketleneceği belirtildi düşüncesindeyim

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ SOĞUKSUDAKİ YAPILAN BİNANIN NE OLACAĞINA KARAR VEREMEMİŞLER GALİBA EN İYİSİ SURİYELİLERE VERSİNLER ADAMLARIN KALACAK YERLERİ YOK O BİNA YURT BİNASI OLMAAAAZ BENCE

  4. cengiz

    Ahmet bey bunlar Barış Pınarı harekatı ile ilgili ayak oyunları.
    Volkswagen (VW), Manisa’da 943 milyon 500 bin TL sermayeli “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi veTicaret AŞ” unvanlı şirketi kurdu. Geri adım atacaklarını düşünmüyorum.

  5. cengiz

    Ayrıca yorumuma şunu ekleyeyim ;
    WW kurduğu şirketi tasfiye etti ve gitti Bulgaristan’da fabrika kurmaya karar verdi diyelim. WW için Türkiye çok önemli bir pazar ve bu hamlelerinden sonra WW Türkiye’ye tek bir otomotil satamaz, bunu göze alamazlar.

  6. Doğrucu Davut

    Karabükte sağlık hizmetleri yetersiz doktor sayısı az hasta sayısı çok acaba başka illerde durum nasıldır bilen varmı ?

  7. Habip

    Volkswagen arabam var ama bundan sonraki arabam kesinlikle ve kesinlikle avrupa menşeili bir marka olmayacak. Kardeşim hiçmi aklımız yok niye avrupa marka araba alıyoruz adamlar bize düşman gidin japon yada kore arabası alın.niye bize düşman adamlara para kazandırıyoruz enayimiyiz neyiz.

  8. Tonyukuk

    Habip kardeş tepkinde haklısın da; cumhurbaşkanından,bakanına,belediye başkanından sendika ağasına herkes inşallah senin gibi duyarlı olur; Audi,BMW,Mercedesler havada uçuşuyor,hatta WV Passatlar falan beğenilmiyor.Okumuşsundur; bir sendika ağası 800 milyarlık Audiyi beğenmiyor;1,5 trilyonluk 7 serisi BMW ye kuruluyor.Mazereti de milleti keriz yerine koyan cinsten; neymiş Audi 4 sene gidermiş,BMW 10 sene gidermiş.Vay arkadaş Audi senin bu lafını duysa seni mahkemeye verir.Adam bir laf söylerken 2 kere düşünür.Bu millet sandığın kadar salak değil be aga,seni elli kere cebinden çıkarır.Düzce belediye başkanı WV Passatı beğenmiyor,Audi A6 alıyor “Audiye binmek benim de hakkım diyor”. Velhasıl paran varsa Alman arabasına binmeye devam et,keyfine bak.Çünkü yukarıda saydıklarımın hiçbiri seninle aynı özveriyi göstermez.

  9. BİZ RAHATIZ SİZ ÇATLAYIN PATLAYIN

    KARDEMİR İŞÇİSİYİM ALDIGIM MAAŞ BANA YETİYOR.EVİMDE HUZURLUYUM İŞYERİMDE HUZURLUYUM.5 YIL EVVEL BENİ BİZİ HUZURSUZ EDENLER ÇATLAYIP PATLAYIN BİZ ÇOK RAHATIZ HUZURLUYUZ ARKADAŞLIK BAĞLARIMIZ ÜSTTE.BİZE BUNLARI TEMİN EDEN BİZE HİZMET VERENLER AĞA OLDUYSA GURUR DUYARIZ EN İYİLERİNE LAYIKLAR EN İYİLERİNİ ONLARA TEMİN EDEBİLİYOSAK BİZE VERDİKLERİ HİZMETİN KARŞILINI ONLARA VERMİŞİZ DEMEKTİR.ONLARA HELAL OLSUN.BİZ HUZURLUYUZ BİZ RAHATIZ ONLARDA ÖYLE OLMAYA LAYIKLAR.HARİÇTEN GAZEL OKUYANLAR ÇATLAYIN PATLAYIN.

  10. Karo

    Bu millet aklını başına almadıkça hiçbiyere varamaz, millet enayi olmayacak,tepki gösterecekki yukarıda saydığınız modern zaman ağaları o arabalara binemeyecek vatandaşta akıllı olup bizi düşman belleyen batının arabalarına para saymayacak, gidin japon arabası alın kardeşim

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan, TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ne ziyarette bulundu.

Doğan ile beraberindeki Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulda yeniden TSYD Trabzon Şubesi Başkanlığına seçilen Selçuk Kılıç ve yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.

Başkan Doğan, ziyarette yaptığı açıklamada, kulübün Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirdi.

Trabzonspor'un çok önemli bir değerini, Onursal Başkanını kaybettiğini belirten Doğan, “Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Başkanımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

Doğan, Fatih Karagümrük ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçına ilişkin, “İyi bir sonuç alıp taraftarlarımıza bir kupa kazandırmak istiyoruz. Sizlerin nezdinde de tüm Trabzon basınına teşekkür ediyorum. Desteklerinizi her zaman gördük ve bundan sonra da görmeye devam edeceğimize inancım tamdır.” açıklamasında bulundu.

TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Kılıç ise yönetim kurulu olarak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Doğan'a teşekkür etti.