Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 14.11.2019 21:33
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel’in eski görev yaptığı yerlerden olan Muğla Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve Yönetim Kurulu üyeleri sürpriz ziyarette bulundular.

Misafirleri ile yakından ilgilenerek Milas’ta görev yaptığı esnada yaşadığı özel ve güzel günleri yâd eden Vali Gürel, nazik ziyaretleri için Muğla Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve Yönetim Kurulu üyeleri Gürsel İnce, Ayhan Demirçivi, Erkut Aktaş ve Durmuş Ören’e teşekkür etti. Misafirlerini Cumhuriyet Kenti Karabük’te görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Gürel, Uygarlıklar Başkenti Milas’ta ki tüm dostlarına selamlarını iletmelerini istedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Faaliyete geçen taş ocağından yıllık 6 milyon TL tasarruf edilecek

Yayın: 29.03.2024 12:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi agrega malzemesi üretmek, taş yapım işleri ve bahçe duvarlarında kullanılmak ve Tarihi Çarşı’nın yollarının özgün görünümünde kullanmak için hizmete açtığı ve elde edilen verilere göre 50 yıllık rezervi bulunan taş ocağı sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapı problemlerini tek tek çözen Safranbolu Belediyesi yaptığı çalışmalarda temel malzeme ihtiyacını da karşılayacağı taş ocağını hizmete açtı. Ağaçkese Köyü sınırında yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılan ve gerekli tüm prosedürleri tamamlanan taş ocağında agrega, alt temel ve dolgu malzemesi üretilecek. Toplam rezervi 6 milyon 500 bin ton olan taş ocağı sayesinde belediye yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

Alanda incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada taş ocağının açılmasıyla tarihi kent adına önemli bir iş başarıldığını belirtti.

Tarihi Çarşı Bölgesinin alandan çıkarılan taşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Köse, “Maalesef bu taş ocağı açılmadan önce çok zorluk çekiyorduk. Hatta bulamıyorduk. O yüzden burası bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Bu ocağın artık Safranbolu Belediyesi tarafından işletiliyor olması çok büyük bir nimet ve kazanım olarak düşünüyorum” dedi.

Köse, tesisten çıkacak taşla Safranbolu’nun uzun yıllar ihtiyacı olan tüm malzemeyi elde edeceğini aktardı.

Safranbolu’nun 50 yıllık bir rezerve sahip olduğunu anlatan Köse, “Buradan çıkan taşla Safranbolu Tarihi Çarşı’sının bütüncül yol projesi hazırlanmıştı. Bütün yollarının birbiriyle uyumlu bir şekilde taş olmasını sağlayacak. Safranbolu’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu