4. Kattan Düşen Çocuk Ağır Yaralandı

4. Kattan Düşen Çocuk Ağır Yaralandı

Yayın: 11.06.2021 22:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 4 katlı apartmanın son katındaki camdan beton zemine düşen 4 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk ağır yalandı. Küçük kızın camdan düştüğünü fark etmeyen ailesi ise kızlarını site içerisinde ararken yerde kanlar içinde buldu.

Edilen bilgiye göre olay, 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi 70. Sokak’ta Derya Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 4 katlı apartmanın son katında oturan Suriyeli ailenin 4 yaşındaki kızları Fateih Dondous, camdan dışarı bakarken bir anda dengesini kaydederek beton zemine düştü. Kızlarını göremeyen baba evden çıkarak aramaya başladı. Sitede ve etrafında kızını arayan baba esnaflara kızını görüp görmediklerini sordu. Kızını aramaya devam eden baba apartmanın arka tarafında onun yerde kanlar içinde yattığını görünce yardım çığlıkları attı. Yardıma koşan vatandaşların ihbarı üzerine 112 ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan küçük kız 112 ekipleri tarafından özel hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Gözyaşları içindeki babayı ise polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’ndan Sulusaray depremiyle ilgili açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, devletin tüm kurumlarıyla, yaşanan depremin ardından Sulusaray ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

İlçede iki gündür depremlerin meydana geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Gece yaşanan ilk depremin ardından Sulusaray'a intikal ettik. Vatandaşlar tabii panik yapmışlardı, sokaktalardı. 5,6 büyüklüğündeki depremde, net bilgi ilerleyen saatlerde gelecektir ama 171 ev zarar gördü, çevre köyler ve ilçelerle dahil olmak üzere. İki minare hasar gördü. Can kaybının, yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf.” diye konuştu.

Tokat Belediyesi olarak ilçeye aşevi ve personeliyle destek verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık.”

Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.