Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 29.11.2019 20:01
Paylaş:
A+ A-

Sabah Gazetesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi”ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan ile de bir araya gelerek Kardemir’in çevre yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen zirvenin açılışı öncesinde Kardemir standını ziyaret eden Bakan Kurum’a çevre yatırımları ile ilgili bilgiler veren Genel Müdür Dr. Hüseyin Soykan, şirketin geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduğu plan kapsamındaki tüm çevre yatırımlarının tamamlandığını ve Mart ayından itibaren Bakanlığa online veri akışının gerçekleştiğini söyledi.

Kardemir’in kurulduğu 1937’den itibaren ülkemiz için güzel işler yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da “ Kardemir ülkemizin medar-ı iftiharı bir kuruluş. Önemli yatırımlar yapıyor. Karabüklü hemşerilerime ve tüm Kardemir ekibine selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Türkiye’nin 2023 vizyonu ve gelecek stratejilerinin tartışıldığı zirvede Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan Savunma Sanayi, Kardemir Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Furkan Ünal ise İhracat konulu panellerde konuşmacı olarak yer alıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”