Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 02.01.2020 19:17
Paylaş:
A+ A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına 2016’da başlanan Keltepe Kayak Merkezi, Alt Günübirlik ve Üst Günübirlik tesislerinin tamamlanması ile bu hafta kayak turizmine açılıyor.

İlimizin 2 bin rakımla en yüksek bölgesi olan Keltepe’de kar yağışıyla birlikte eşsiz bir manzara ortaya çıkarken, doğasıyla hayranlık uyandıran Keltepe bölgesi, kayak ve doğa turizminde önemli bir destinasyon olması planlanıyor. Saatte 1200 kişi taşıyabilen, 64 sandalyeli, 873 metre uzunluğunda telesiyej, 690 metre uzunluğunda, 58 askı sandalyesi bulunan teleski ile bayblift sistemlerinin kurulduğu Keltepe Kayak Merkezinde 1250 metrelik iki, 607 ve 869 metrelik de birer olmak üzere toplam dört pist bulunuyor.

Keltepe Kayak Merkezinin ilimizin en prestijli projelerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Vali Gürel, “Yoluyla ilgili sıkıntılarımız vardı, İl Özel İdaresi ekiplerimizin yoğun ve gayretli çalışmaları neticesinde onları giderdik. Pistlerin eksikleri vardı onları da tamamladık. Kar ezme makinesini tedarik ettik.  Kantinlerle ilgili kiralamaları yaptık, Alt Günübirlik ve Üst Günübirlik Tesislerimizi 6 aylığına kiraya verdik, malzeme kiralayacak biriyle sözleşme yaptık, inşallah bu hafta itibariyle vatandaşlarımızın kullanımına ve turizme açacağız. Zonguldak, Bartın, Karabük hattında böyle bir tesis, sadece Keltepe Kayak Merkezi var. Bizim için önemli bir tesis, önemli bir merkez. Kışın 3 aylık süreçte kar turizmi için orayı kullanacağız ama orayı biraz daha doğa turizmi, yaz sporları ve kamp turizmi için kullanabiliriz, özellikle onun üzerinde yoğunlaşıyoruz. Değişik işlevler kazandırabilir miyiz, onları düşünüyoruz. Bir otel kazandırılması gerekiyor, onun da planlamasını yapmaya çalışıyoruz. Keltepe Kayak Merkezi halkımızın kullanımı için hazır, hayırlı uğurlu olsun. İlk etapta eksiklikler olabilir. Bu sezonu eksiklerimizi görme ve telafi etme sezonu olarak geçireceğiz. İnşallah zamanla kaliteli ve eksiklikleri tamamlanmış, kayak merkezi ve doğa turizm merkezi olacak. Bölgemizin her mevsimi birbirinden güzel. Dünyanın her tarafından misafirlerin ilgisini çekecek güzellikler var. Kayak   merkezinin yapımında birçok insanın emeği var. Yıllardır bu şehrin gündeminde olması sebebiyle birçok Vali, milletvekili, bürokrat ve kurumun emeği var. Emeği  geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”