Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 05.01.2020 16:44
Paylaş:
A+ A-

Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile KDV, mobilyada yüzde 8’e, yumurta ve su ürünlerinin toptan satışınsa ise yüzde 1’e indirildi.
Mobilya ile yumurta ve su ürünlerinin toptan satışına ilişkin katma değer vergisi (KDV) oranları Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden belirlendi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tavuk yumurtasında KDV yüzde 1’e indirildi

Buna göre, tavuk yumurtasının toptan tesliminde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1’e indirildi.

KDV su ürünlerinde yüzde 8’den yüzde 1’e düştü

Toptancı halleri ve su ürünlerinin toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yapılan balık teslimleri ile bu malların gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oranı da yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü.

Mobilyada KDV oranı yüzde 8 oldu

Kararla, çeşitli mobilya ürünlerinde uygulanan KDV oranı ise yüzde 8 oldu. Daha önce söz konusu oran yüzde 18 olarak uygulanıyordu.

Yorumlar

  1. hakan

    oooo şükürler olsun. yumurta balık ve mobilyayı daha ucuza alacağız. kesin düşmüştür fiyatlar. hemen çarşıya gitmem lazım. Tutmayın beni beee

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tekkeköy’de “23 Nisan” kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu gerçekleştirildi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte bando gösterisi ve vosvos turu, Murtaza Oktav Otobüs Terminali önünden başladı.

Tekkeköy Kaymakamlığı önünde sona eren etkinlikte halk oyunları gösterisi de düzenlendi.

Programa Kaymakam Polat Kara, Tekkeköy Belediye Başkan Vekili İsmail Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Erdoğan, İlçe Mal Müdürü Alper Altınbulak, Gençlik Merkezi Müdürü Serap Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Elif Kırımlı ve Murat Güven ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.