Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.01.2020 19:31
Paylaş:
A+ A-

Türk Kızılay Karabük Şubesi, merkez üssü Elazığ olan Deprem Gündemli toplantı yaptı.

Toplantıya Karabük Kızılay Şube Başkanı Özcan Büyükgenç ve Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantı da Genel Merkezle Koordineli olarak yapılanlar gözden geçirilerek herhangi bir ihtiyaç ve çağrı halinde Türk Kızılay Karabük’ ün hazırlıklarının yeterli olduğu teyit edilerek ihtiyaç anında Bölgeye ulaştırılmak üzere tüm yaşam malzemelerinin hazır bir şekilde beklendiği belirtildi.

“Ancak vatandaşlarımız buna rağmen Deprem  mağduru vatandaşlarımıza yönelik maddi katkı yapmak isterlerse İban Numaralarımız TR 32 0001 0004 2500 0018 6863 51 dir.” denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.