Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.03.2020 10:51
Paylaş:
A+ A-

CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu eski Başkanlarından,Karabük doğumlu ve ailesi halen Karabük’te yaşamını sürdüren Avukat Doğuşcan Aygün bir İstanbul Gazetesi’ne açıklamalar yaparak 1500 Cezayir/Tunus ve diğer Ülke vatandaşlarının Karabük’e gönderilmesine tepki gösterdi.Avukat Doğuşcan Aygün açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

İstanbul’dan Karabük’e bin 500 yabancı taşındı

İstanbul Havalimanı’nda ülkelerine dönmek için bekleyen aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunus vatandaşlarının yer aldığı yaklaşık bin 500 kişinin yolcu otobüsleriyle Karabük’e gönderildiği öğrenildi.

Koronavirüs nedeniyle tüm Türkiye alarmda. Alınan önlemler kapsamında hava sahasının kapatılmasıyla ülkelerine dönemeyen ve İstanbul Havalimanı’nda bekleyen, aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunusluların bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi 70 yolcu otobüsleriyle Karabük’e gönderildi. Karabük’te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait devlet yurdunda karantinaya alınacakları kaydedilen bin 500 kişinin toplu halde taşınması ise endişe yarattı. Öte yandan yabancı uyruklu yolcuların geniş güvenlik önlemleri altında TEM otoyolu üzerinde Sakarya ve Düzce’de bulunan tesislerde mola verdiği aktarıldı.

‘YAPILAN BİLİME TERSTİR’

CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu’ndan Doğuşcan Aydın Aygün, Karabük’te olası bir korona vakasının çıkması halinde hastanelerin yeterli olmadığını belirterek, “Halihazırda Karabük vilayetinde hastane, doktor ve yoğun bakım ünitesi yeterli değilken yaklaşık bin 500 kişinin bu vilayete karantinaya alınmak için götürülmesi yanlıştır. Bu kişiler arasında koronavirüs pozitif olan kişi var mıdır? Nasıl önlemler alınmıştır? Kendine yetebilme ihtimali düşük olan bir vilayete İstanbul’dan yola çıkıp Kocaeli, Sakarya, Bolu illerini geçerek kara yoluyla bu kadar kişiyi taşımak bilime terstir” dedi. “3-4 otobüs yolcu hali hazırda Karabük’e götürüldü ve yurda yerleştirildi” diyen Aygün, “Diğerleri de yolda geliyor. Ülkenin yöneticileri tüm yurttaşlara evde kal derken bu karar kim ve hangi veri çerçevesinde almıştır?” diye sordu.

‘VİRÜS 4 VİLAYETE TAŞINIR’

Bu uygulamanın 4 il için de tehlike arz ettiğini kaydeden Aygün şöyle konuştu: “Bu yapılan mutasyona uğrayan virüsü bu 4 vilayete taşımaktır. Seyahat özgürlüğünün kısıtlandığı ve hatta sokağa çıkma yasağı uygulanmasının tartışıldığı bir dönemde bu uygulama alınan tedbirlere de aykırıdır. “Karabük’te koronavirüs pozitif hasta iddiaları var karantina altında insanlar olduğu belirtilirken, buraya bin 500 kişi daha götürmek aymazlıktır.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.