Her Telden (30 Mart 2020)

Her Telden (30 Mart 2020)

Yayın: 30.03.2020 14:33
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’E GELEN/GETİRİLEN 1704 CEZAYİR/TUNUS/FAS UYRUKLU İNSANIN “KARANTİNA SÜRECİ DEVAM EDİYOR..” KORUMA İÇİN POLİSLER
Karabük’e,halkın çok ciddi biçimde reaksiyon gösterdiği, 1704 CEZAYİR/TUNUS/FAS ve diğer Ülke uyruklu konuk geldi veya getirildi biliyorsunuz,bu insanlar Karabük’te “KARANTİNA ALTINA ALINDILAR..”
Bu insanların korumak üzere,Karabük dışından POLİSLERİN GETİRİLDİĞİ DE,gelen bilgiler arasında yer alıyor ve şu an itibarı ile KARABÜK’ÜN BÖYLE KONUKLARI var anlayacağınız.
ÖĞRENCİ YURTLARINA YERLEŞTİRİLDİLER..
Bu 1704 konuk arasında TURİSTİK SEYAHATLERDEN,Türkiye aktarmalı Ülkelerine dönmek isteyenler,TÜRKİYE DE ikamet ederken ÜLKESİNE dönmek isteyenler var.
AİLELER VAR,yaşlı çiftler var,iş insanları var,işçiler var,karışık bir grup..
YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARINA yerleştirildiler..
SAĞLIK KONTROLLARI ilgili yerlerde yapılıyor,herhangi bir sorun yok.
YEMEKLERİ o Öğrenci Yurtlarının yemeğini veren Firma ile Kızılay ortaklaşa veriyorlar galiba ve giderleri sanıyoruz KIZILAY tarafından karşılanıyor.
ŞUAN İTİBARI İLE DURUMLARI SAKİN,HERKES YERİNE YERLEŞTİ..

KARABÜK’E GELEN/GETİRİLEN 1704 CEZAYİR/TUNUS/FAS VE DİĞER ÜLKE İNSANLARI,ANKARA’DA YAPILAN TEMASLAR/GİRİŞİMLER ..!!
Biliyorsunuz,Karabük’e CEZAYİR/TUNUS/FAS ve BAZI DİĞER ÜLKE insanı olan 1704 kişi getirildi,bu durum Karabük sakinleri arasında çok ciddi bir reaksiyon yarattı,eleştiriler dile getirildi.
ELBET BU KONUKLARIN GELİŞİNİ SAVUNANLARDA OLDU.
Peki,bu konu SİYASETÇİLERİMİZCE nasıl karşılandı acaba..?
AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ortak bir açıklama yaparak,bu insanların gelişlerini İNSANİ BİR TAVIR,İNSANİ BİR TUTUM OLARAK gördüklerini açıklayarak onay verdikleri gibi bir algı içerisinde oldular.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’ NİN,böyle bir gelişmeyi haber alır/almaz,YİK Üyesi ve TBMM Eski Başkanlarından,Karabük eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İ aradığı ve bu gelişlerin önlenmesi talebinde bulunduğu yolunda,gayrı resmi bilgiler veriliyor.
Bu 1704 kişinin gelişmeleri ÖNLENEMEDİ Mİ/ÖNLENMEDİ Mİ..?
Konuya ilişkin rivayet muhtelif,gerçek ise tek..
ÖNLENMEDİ veya ÖNLENEMEDİ,bu insanlar Karabük’e geldiler/getirildiler.
Olayın gerçek yönü bu.

YILLAR ÖNCE “KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ GEREKİYOR..” DİYE YAZDIĞIMIZDA,DÖNEMİN KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN KAHVECİ.
Yıllar önce “KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ GEREKİYOR..” şeklinde birkaç yazımız ve bu manada BARTIN ile ZONGULDAK’I örnek göstermemiz üzerine,o Dönemin Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ bize yazılı bir açıklama göndermişti.
Sayın KAHVECİ o açıklamasında ÜLKEMİZDE ve KOMŞU İLLERDE yaşanan “KİŞİ BAŞINA DÜŞEN HASTA YATAĞI..” anlatıyor ve oradan yola çıkarak KARABÜK’TE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN HASTA YATAĞI NOKTASINDA ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA OLDUĞUMUZU belirtiyordu.
Sayın OSMAN KAHVECİ Sağlık Bakanlığı verilerinden yola çıkarak KARABÜK’ÜN SAĞLIK ALANINDA iyi durumda olduğunu ve yeni bir Hastane olayına,en azından şuan için,gerek olmadığını belirtiyordu.
BAKIN ŞU AN YAŞADIĞIMIZ GERÇEKLERE..
Şirinevler Hastanesi KARANTİNA HASTANESİ olarak ilan edildi,Karantinaya alınan insanların durumları kötüleşirse YOĞUN BAKIM,yine aynı Hastane çatısı altında ve normal Hastalar için ÇADIR KURULARAK TRİYAJ UYGULAMASINA geçildi.
ACİL SERVİS BURADAN HİZMET VERECEK..
Yıllardır üzerinde durduğumuz YENİ BİR DEVLET HASTANESİ olsa,bunlara gerek duyulur muydu,Hastanenin birisi KARANTİNE MERKEZİ haline getirilir diğeri normal hizmetini verirdi.
BÖYLE BİR SALGIN KİMSENİN AKLINA GELMEDİ Kİ..
Yine de Karabük’e bir Hastane şart,hem de ciddi/ciddi şart..!!

KARABÜK MERKEZ ŞU AN İTİBARI İLE “KORKULACAK BİR DURUMDA DEĞİL…” ANCAK,İLÇELERDE VE KÖYLERDE DURUM NEDİR BİLEN VAR MI..?
Bu koronavirüs salgını noktasında KARABÜK MERKEZ ve KÖYLERİNDE durum korkulacak bir şekilde değil,birkaç vakka önlem nedeni ile Karantinaya alındı,yapılan testlerin negatif çıktığı biliniyor.
HOŞ,BU BAĞLAMDA,ETKİLİ/YETKİLİ KİŞİLERDEN BİLGİ ALMAKTA MÜMKÜN DEĞİL YA..! resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilerden anlaşılan KARABÜK’TE KORKULACAK BİR DURUM YOK gibi.
YENİ DE,TEDBİRLER EN ÜST DÜZEYDE TUTULMALI ELBET.
Peki İLÇELERDE DURUM NEDİR ACABA..?
EFLANİ/YENİCE/ESKİPAZAR/OVACIK /SAFRANBOLU (Özellikle Safranbolu,zira,1704 konuğu geldi..) ne durumda acaba,kaldı ki EFLANİ/OVACIK ve ESKİPAZAR’A ve KÖYLERİNE Karabük dışından çok sayıda gelenlerin olduğu biliniyor.
İLÇELERDE DURUM NEDİR ACABA..?
Karabük dışından çok gelenler olmuş İlçelere..

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLER ,KURULAN BİR KOMİSYONUN İZİNİ İLE OLUYOR VE OTOBÜS SAHİPLERİ,OTOBÜS FİRMALARININ CİDDİ SIKINTISI
Dünya ve Ülkemiz koronavirüs salgını nedeni ile ÇOK BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR,örneğin ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLER zaruri olmadıkça yasak ve bu anlamda VALİLİKLERİN kurduğu komisyonlardan/kurullardan izin almak gerekiyor.
OTOBÜS SAHİPLERİ,OTOBÜS FİRMALARI,adeta,PERİŞAN durumda.
Yüzlerce,binlerce kişi çalışıyor buralarda,ÇALIŞANLAR PERİŞAN,ayrıca bir Firma veya Kişi BORÇLANARAK OTOBÜS ALMIŞ,taksitini ödeyemiyor borcunu ödeyemiyor,..
ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT İZİNE TABİ.
Örneğin KARABÜK GİRİŞİNDE SIKI KONTROLLER YAPILIYOR..
Zaman/zaman Vali Sayın FUAT GÜREL bu kontrolleri denetliyor..

KARABÜK’ÜN YAŞADIĞI EN BÜYÜK SORUNLARIN BAŞINDA “P.T.T. ÇALIŞMALARI GELİYOR..” 2 P.T.T. ELEMANI KARANTİNAYA ALINDI, SIKINTI..
Karabük’ün yaşadığı en büyük sorunların içinde, hatta başında, P,T.T.Çalışmaları geliyor desek, buna herkes inanmalı ve mutlaka ama mutlaka bir çözüm bulunmalı.
P.T.T. ŞU AN HEMEN HER İŞİ YAPIYOR..
VERGİ TOPLUYOR,EMEKLİ PARASI ÖDÜYOR,bunların yanı sıra kendi normal iş ve işlemlerini sürdürüyor,7/24 vatandaşla iç/içe P.T.T. Çalışanları ve 2 P.T.T. ELEMANI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KARANTİNA ALTINA ALINDI.
Galiba birisi taburcu edilmiş durumda..
HABERLEŞME ANAYASAL BİR HAK.
Peki P.T.T. kanalı ile HABERLEŞME nasıl olacak, KARABÜK P.T.T. BAŞ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ( Geçmiş yıllarda BAŞ MÜDÜRLÜK olması için bizde dahil ne mücadeleler verilmişti..) YETERLİ ELEMANI VAR MI..?
İş VE işlem yükü çok arttı P.T.T. NİN..
Şimdi bir de İHTİYAÇ SAHİPLERİNE Hükümetin vereceği 1000 liralar sıkıntısı yaşanacak veya halen yaşanıyor, özellikle Karabük’ün CUMAYANI Köyü sakinleri,hemen/hemen EV ÇEKME P.T.T. önündeler.
BAYRAM İKRAMİYELERİ YAKINDA BAŞLAYACAK..
Karabük’ün en büyük sorunu P.T.T. ÇALIŞMALARI bunu bilin..

KORONAVİRÜS SALGINININ “İLK BAŞLADIĞINDAN BU YANA EN CİDDİ ÖNLEMLERİ ALAN KARDEMİR..” BU ÖNLEMLERİNE YENİLERİNİ EKLİYOR
Karabük’te en büyük İŞ YERİ olarak üretimini devam ettiren KARDEMİR, Koronavirüs salgınının ilk çıktığı günlerden bugüne kadar ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER almıştı ve bu önlemlerine yenilerini ekliyor.
Personelinin bir bölümü ücretli izinlere çıkartıldı.
Şimdi,yeni çalışma düzenine uyum noktasında ALT YAPI çalışmalarını devam ettiriyor KARDEMİR ve bu manada KARDEMİR Yönetim Kurulu ile KARDEMİR Genel Müdürü,Genel Müdürlük yetkilileri çok önemli adımlar atıyorlar.
KOLAY DEĞİL..
6 BİNİ AŞKIN BİR KİTLE ÇALIŞIYOR KARDEMİR BÜNYESİNDE..
Bu insanların sağlıklarını düşünecek,kollayıp/koruyacaksınız,ama,bunları yaparken de ÜRETİMİ AKSATMAYACAKSINIZ,üretimi tetikleyecek yatırımları aksatmayacaksınız,ÇEVREYE olan yatırımları aksatmayacaksınız.
ALLAH KOLAYLIK VERSİN KARDEMİR YÖNETİMİNE..
Dünya ve Ülke çok ciddi bir süreçten geçiyor ve KARDEMİR Yönetimi,Genel Müdür Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN başta olmak üzere,tüm etkili ve yetkili isimler bir yanda çalışanların sağlığı,öte yanda üretim ve üretimi tetikleyen yatırımlar noktasında yatırımlar noktasında çok titiz çalışıyorlar.
ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALARAK UYGULUYORLAR..

HÜKÜMETİN “İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERECEĞİNİ AÇIKLADIĞI 1000 LİRALAR..” KİMLERE VERİLECEK VE SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI KAYITLILARI
Hatırlıyorsunuz HÜKÜMET EKONOMİK KALKAN Paketi açıklarken 2 milyon kişiye veya aileye 1000 lira destek verileceğini açıklamıştı,henüz bu konuda BU YARDIMLARIN NASIL/HANGİ ŞARTTA YAPILACAĞI açıklığa kavuşmadı.
İNSANLAR BİLGİ ALMAK İÇİN MUHTARLARA GİDİYORLAR..
BAŞKA YERLERE BAŞVURUYORLAR..
Aslında kimse bu konuda bir bilgi sahibi değil,ancak,Biliyorsunuz Valiliklerde SOSYAL DAYANIŞMA VAKIFLARI var ve buradan düzenli olarak YARDIM/DESTEK ALAN insanların bir listesi mevcut.
1000 LİRALIK DESTEK BUNLARI VERİLECEKTİR MUTLAKA..
Ayrıca,bu salgın nedeni ile İŞİNİ YİTİRMİŞ,İŞSİZ KALMIŞ ve maddi bağlamda zor duruma düşmüş insanlara da BU YARDIMLARDAN VERİLEBİLİR Mİ,bu tür ihtiyaç sahipleri nasıl tespit edilir..
Veya ihtiyaç sahipleri VALİLİKLERE BAŞVURU YAPSALAR sonuç alabilirler mi,dikkat edin,BU 1000 LİRA DESTEKLER noktasında hiçbir ciddi bilgi verilemiyor/verilmiyor..
İNSANLAR BİLGİ ALMAK İÇİN SAĞA/SOLA KOŞTURUP DURUYORLAR..

KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN “DEZENFEKTAN İLAÇLI OLARAK YOLLARI YIKAMASI..” İNSANLARIN GÜVENİNİ/HUZURUNU ARTTIRIYOR..
KARABÜK BELEDİYESİ ekipleri dezenfektan ilaçlı/madde katkılı olarak Cadde ve yolları yıkatıyor,insanlar bu çalışmalardan nasıl mutlu oluyorlar inanamazsınız..
Bu koronavirüs salgını ilk çıktığı günlerden itibaren KARABÜK BELEDİYESİ en etkin önlemlerini almıştı,henüz CUMA NAMAZLARI yasak olmamıştı,VAKİT NAMAZLARI yasak olmamıştı veya insanların TOPLU OLARAK bulundukları alanlara önlem alınmamıştı.
KARABÜK BELEDİYESİ BURALARI DEZENFEKTE ETTİRİYOR veya en ciddi önlemleri alıyor/aldırıyordu,şimdi diyoruz ki, KARABÜK’TE KUŞKU VERİCİ BİR DURUM YOK,temelinde bu önlemlerin yattığı kesin..
ÖZELLİKLE YOLLARIN DEZENFEKTE EDİLMESİ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
KARABÜK BELEDİYESİ ekipleri akşam veya gece Caddeleri dezenfektan sularla yıkıyor ve böyle olunca da insanların BİZ BU SALGINI DA YENER BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ inancı artıyor.
Bu arada 65 yaş üstü insanlara yönelik ciddi hizmetler veriliyor.
En önemlisi KARABÜK BELEDİYE Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ CEP TELEFONUNUN numarasını veriyor ve “GEREKLİ ZAMANLARDA BENİ ARAYIP SORUNUNU SÖYLEYEBİLİRSİNİZ..” mesajını veriyor..
KARABÜK BU SALGINI EN AZ HASARLA ATLATACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
Herkes canını dişine takmış öyle çalışıyor.

6 kişi görüş bildirdi

  1. GÜÇLERİ YETMEDİ

    AHMET ABİ BU 1704 KİŞİNİN GELİŞİNE MANİ OLAMADILAR.GÜÇLERİ YETMEDİ.GÖRÜCEZ BUNLAR BİZE NE SIKINTILAR YAŞITACAKLAR ZAMANLA BUNLARI BİRLİKTE GÖRÜCEZ.BUNLARIN İÇİNDEN POZİTİF ÇIKANLAR OLDUMU ACABA.SİZE BİLGİ VERİRLER BİLGİNİZ OLURSA ALLAŞKINA YAZIN BİZDE ÖĞRENELİM ZATEN SENDEN BAŞKA BÖYLE DETAYLI YAZAN KİMSEDE YOKABİ.

  2. Yorumsever

    RTE bütün gücü elinde tutan,kimsenin yanına yanaşamadığı sadece istediği kişilerle görüşen randevu veren konumunda biri.Değil Milletvekili Bakanı bile anında harcıyor.Bu iş Süleyman Soylunun işi.Ona dahi söz dinletemediler.M.Ali Şahin afa bakarsan Karabük’ün büyüğü,Türk siyasetinin küçüğü.

  3. Eflanili

    Karabük Blediyesini kutluyoruz dezenfekte çalışmaları icin

  4. Doğrucu Davut

    Karabük halkı tepkisizdir bunu tüm yetkililer bilir. 1700 değil 17000 yabancı uyruklu getirilse sesinu çıkarmaz. Sesini çıkaran üç beş kişide insanlık yapıyoruz gelsinler biz onlara bakar besleriz diyen çok sıcak kanlı hümamist hemşerilerim.

  5. Gerçek

    Sayın gölbek beşbinevler hastanesinin yıkılmasının ne kadar yanlış bir karar olduğu şimdi bir kez daha anlaşılıyor.Ama Allahtan bu yanlışı telafi etmenin bir çözümü hala var fakülte diye yapımına başlanan binanın acilen hastaneye dönüştürülmesi buna yoğunlaşılmasıdır.Yanlış hesap bağdattan döner inşallah…

  6. pazarci esnafi kendi ayagina sıkıyor

    buradan halka sesleniyorum cuma pazarindan alisveris yaptim yeni hijjen kurallari kapsaminda secmece yasak olduğu icin pazarci verdi zerzevati tezgahtan ne kadar çürük ezik varsa doldurmus posete ben asgari ucretliyim zaten 15 gunde bir gidiyorum pazara yapilirmi bu halka hangi kitaba sığar pazarcilarin yaptigi. haram olsun coluk cocugumun rizkini caldilar. bir daha pazardan alisveris yapmayacagim. bu gun sali dikkatli olun curuk ezik zerzavat a para vermeyin. kendilerini uyanik sanan vatan haini insanlik dusmani bana o çürük ezik zerzevati veren pazarci. isini layigiyla yapan pazarcilari tenzih ederim cok duzgun insanlarda var ama biz o sahtekar pazarciyi pazarda ifsa etsek bize destek olmaz hep beraber bize saldirirlar. ben yanlışi ilk gun yaptim direk posetlerimle birlikte pazarcilar odasina basvurmam gerekirdi. sizinde basiniza boyle bir sey gelirse pazarda farkederseniz zabita noktasi evde posetleri koyarken farkettiyseniz pazarcilar odasina sikayet edin.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı

Yayın: 24.04.2024 16:02
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i resmi törenle karşıladı.

Steinmeier’in makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier’i külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Steinmeier’in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Erdoğan ve Steinmeier, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde tokalaşarak, gazetecilere poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Steinmeier, heyetlerarası görüşmeye başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı onuruna resmi yemek verecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dışpolitika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.