Her Telden (2 Nisan 2020)

Her Telden (2 Nisan 2020)

Yayın: 01.04.2020 15:51
Paylaş:
A+ A-

BU KARAMSAR/TEDİRGİN/SIKINTILI GÜNLERDE,KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETİ KARÇEL’DE ÇALIŞAN 230 KİŞİYE VERİLEN MÜJDELİ/GÜZEL HABER..
Dünya ve Ülkemiz,karamsar/tedirgin/sıkıntılı bir süreçten geçiyor,bunu tüm Dünya ile birlikte Ülkemiz ve Karabük’te yaşıyor elbet ve böylesine bir günde İYİ/GÜZEL/SEVİNDİRİCİ bir haber insanlara ve topluma moral verir elbet.
Daha öncesinden duyurmuştuk.
KARDEMİR Bağlı Şirketlerinden KARÇEL Bünyesinde çalışan 230 işçi adına ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ yürütüyordu,Sözleşme bağıtlandı ve yaşadığımız şu SOSYO/EKONOMİK Sıkıntılı günlerde işçilere ÇOK/ÇOK İYİ HAKLAR ALINDI..
KARÇEL İŞÇİLERİ,GERÇEKTEN,ÇOK/ÇOK MEMNUNLAR..
Burada ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER’İ ,Karabük Şube Başkanı Sayın ULVİ ÜNGÖREN ve Yönetim Kurulu Üyelerini içtenlikle kutlamak gerek.
Elbet,olayın bir de İŞVEREN yönü var ve KARÇEL A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ile diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile emeği geçen İşveren Temsilcilerini de “VEREN TARAFI OLARAK..” kutlamak gerek.
ŞARTLARINI ZORLAYARAK,çok iyi HAKLAR VERDİLER..
Şu SOSYO/EKONOMİK GÜNLERDE bir moral kaynağı yarattılar..
KARÇEL’İN 230 çalışanı şu sıkıntılı günlerde mutlu,huzurlu ..

KARÇEL A.Ş YÖNETİMİ İLE ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA İMZALANAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, EN AZINDAN MORAL KAYNAĞI OLDU..
KARDEMİR Bağlı Şirketi KARÇEL A.Ş.Yönetimi ile ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası arasında 230 işçi adına sürdürülen TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri bitirildi ve işçilere gerçekten çok/çok iyi haklar alındı.
Şimdi bir konuyu kimse göz ardı etmemeli.
Dünya ve Ülkemizin yaşadığı şu günlerde “GEREK İŞVEREN TARAFI, GEREKSE İŞÇİ TARAFI, ÇALIŞANLARA NE HAKKI KARDEŞİM.YAŞANAN ŞU GÜNLERDE MİLLET PATIR/PATIR İŞİNİ KAYBEDİYOR.ÇALIŞTIĞINIZA ŞÜKÜR EDİN..” demiş olsaydı,kimin sesi çıkardı..?
Böyle bir tutum içinde olunmamış, İşveren tarafı şartlarını zorlamış ve verebileceğinin azamisini vermiş, ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası akılcı bir yaklaşımla konuyu masada savunmuş,alacağının azamisini almış ve SÖZLEŞME en iyi biçimde bitirilmiş.
ŞU KÖTÜ GÜNLERDE BİR IŞIK, BİR MORAL OLDU BU SÖZLEŞME.
İşveren tarafı KARÇEL Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri, ilgililerce, şu yaşanan morallerin pek iyi olmadığı şu dönemde şartlarını zorlayarak,verebileceklerinin en yükseğini verdiler.
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve diğer Yönetici, Şube Başkanı Sayın ULVİ ÜNGÖREN ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile, yaşanan şu dönemi de ıskalamayarak, alınabilecek en iyi maddi karşılıkları aldılar.
Bu iş topluma bir moral oldu,bir ışık oldu,umutları tetikleyen bir gelişme oldu.

ÖZELLİKLE,TBMM DIŞ İŞLERİ KOMİSYON ÜYESİ ve KARABÜK MİLLETVEKİLİ Sayın NİYAZİ GÜNEŞ İLE CEZAYİRLİLER İÇİN YOĞUN ÇABA, GAYRET..
Karabük’e 1704 CEZAYİR/TUNUS/FAS ve DİĞER ÜLKE UYRUKLU insan geldi/getirildi biliyorsunuz,bu insanlara hizmet veren POLİSLER/DİĞER insanlarla birlikte 2200-2300 kişilik bir gurup oluştu.
BU DURUM,haklı veya haksız biçimde,CİDDİ BİR TEPKİYE YOL AÇTI..
İnsanlar bu konuda çok ciddi bir reaksiyon içine girdiler..
Şimdi TBMM DIŞ İŞLERİ KOMİSYONU ÜYESİ VE Karabük Milletvekili Sayın NİYAZİ GÜNEŞ, yine Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL başta olmak üzere,AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve tüm AK Parti mensupları ciddi bir gayret gösteriyorlar.
BU İNSANLARIN ÜLKELERİNE DÖNMELERİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORLAR.
Kimse KESİN BİR GÖRÜŞ veremiyor..
Kiminle görüştü isek “İNŞALLAH BİR SONUÇ ALINACAK.BU KONU BAKANLAR KURULU’NA KADAR GİTTİ DİYE DUYUMLARIMIZ VAR. BU İŞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN GERÇEKTEN, BÜYÜK ÇALIŞMA VE GAYRETLER VAR..” yolunda bilgiler veriyorlar..
Hatta “1700 DEĞİL, BİRÇOK İL ve İLÇEYE GELDİĞİ GİBİ 400-500 KİŞİ GELMİŞ OLSAYDI BU KADAR REAKSİYON OLMAZDI..” diyen etkili/yetkili isimler de oldu.
KESİN BİR ŞEY yok,KESİN OLAN TEK ŞEY,gitmeleri için,büyük GAYRET var..

İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE, DİĞER MEMLEKETLERDEN, EN FAZLA İNSAN EFLANİ’YE GELMİŞ VE GELENLERE 14 GÜN EV KARANTİNASI..
Karabük Merkezinde ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER alınıyor ve Vali Sayın FUAT GÜREL Başkanlığında sık/sık PANDEMİ TOPLANTILARI yapılıyor,bu toplantılara KARABÜK BELEDİYESİ başta, C. BAŞSAVCILIĞI, İL EMNİYET, İL JANDARMA, SAĞLIK, ÇEVRE , TARIM Müdürlüğü gibi birçok Kurumun ilgili/yetkilisi katılıyor.
ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALINIYOR,ÖNLEMLER ALINIYOR..
Örneğin İlçeler sürekli gündem oluyor ve bu cümleden olmak üzere İlçelere, İlçe dışından gelenler sıkı biçimde izleniyorlar, Muhtarlıklar kanalı ile 14 GÜNLÜK EV KARANTİNALARI sağlanıyor.
Bu cümleden olmak üzere İLÇE DIŞINDAN, EN FAZLA GELENLERİN olduğu İlçe EFLANİ ve YAKLAŞIK 950 Civarında insan gelmiş, KÖYLERİNE DAĞILMIŞLAR,bu insanların da 14 günlük EV KARANTİNASI KÖY MUHTARLARINCA izleniyor kuşkusuz..
En fazla EFLANİ İLÇESİNE gelenler olmuş..

POLİSLER-ZABITA MEMURLARI, EN AZ SAĞLIKÇILAR KADAR HALKLA TEMAS HALİNDELER VE BU İNSANLARIN HAKKI KOLAY ÖDENMEZ …
TÜM SAĞLIKÇILAR çok ciddi bir gayretin içerisindeler ve insanüstü bir çaba ile mesleklerini icra ediyorlar,tüm Ülke SAĞLIK ORDUSU mensubu olanları AYAKTA ALKIŞLIYOR,TAKDİR EDİYOR,İYİ DİLEKLERİNİ ESİRGEMİYOR..
Halkla sürekle iç/içe olan POLİSLER ile ZABITA MEMURLARINI kimse görmezden gelemez/gelmemeli,şu sıkıntılı günlerde gerek POLİSLERİMİZ gerekse ZABITA MEMURLARI gerçekten olağanüstü gayretin içerisindeler..
BU İNSANLAR TAKDİRİ,ALKIŞI,İYİ DİLEKLERİ HAK EDİYORLAR..
Örneğin polis memurları,cadde ve sokakta YASALARIN SÖYLEDİĞİ koşullara uymayan İŞ YERLERİNİ,İNSANLARI zarif ve kararlı bir dille uyarıp gerekli ikazları yapıyorlar,kırmıyorlar,hodbin davranmıyorlar..
ZABITA MEMURLARI yine aynılar ve müthiş bir özveri ile çalışıyorlar..
BU İNSANLAR DA ALKIŞI,TAKDİRİ,İYİ DUYGULARI HAK EDİYORLAR.

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI AVUKAT Sayın İSMAİL ALTINÖZ “ÇOK MİKTARDA KORUYUCU SAĞLIK MALZEMESİ GELDİ VE BİR SIKINTI YOK..”
Dün AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir telefon görüşmemiz oldu ve Karabük’e çok miktarda “KORUYUCU SAĞLIK MALZEMESİ GELDİĞİNİ..” söyledi.
Bu konularda Bakanlıklar ile sürekli iletişim halinde olduklarını anlattı.
Bu arada Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E,gelen 1700 Cezayir/Tunus/Fas ve diğer Ülke Uyruklu kişileri sorduk,GİDECEKLER Mİ,BÖYLE BİR GELİŞME VAR MI dedik.
Dış işleri BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇOK CİDDİ TEMASLARIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ Sayın ALTINÖZ,bu anlamda “MİLLETVEKİLLERİMİZ CİDDİ BİR GAYRETİN İÇERİSİNDELER.GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLÜYOR..” gibi görüşler dile getirdi.
Kendisinin de Dış İşleri nezdinde tanıdıklarını arayarak soruna bir çözüm bulunması yolunda temasları olduğunu da söyleyerek “EĞER ÇOK BÜYÜK BİR AKSİLİK ÇIKMAZSA,BU İNSANLAR ÜLKELERİNE GÖNDERİLECEKLER..” şeklinde bilgiler verdi.
Sayın ALTINÖZ,gelenlerin içerisinde hekimlerin bulunduğuna işaret ederek “BUNLARIN ÇOK CİDDİ MANADA DESTEKLERİ OLUYOR.GELENLER ÖYLE BAŞIBOZUK TAKIMI DEĞİL. KALİTELİ İSİMLER VAR..” ifadelerini de kullandı..
BU 1704 KİŞİ, galiba, BAKANLAR KURULU gündeminde de konuşulmuş..
Şimdi nasıl olacak bu iş,bu grup,Karabük’ten alınacaklar HAVA YOLU ile Ülkelerine geri mi gönderilecekler,işte o nokta da İNSANIN KEŞKE KARABÜK’TE HAVA ALANI OLSAYDI diyesi geliyor..
Belki,bu manada,KASTAMONU HAVA ALANI bile kullanılabilir..
Olmaz mı yani..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR SANAYİCİ VE ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASET İNSANI “ESAS SIKINTI, SALGINDAN SONRA BAŞLAYACAK..”ORTAK GÖRÜŞÜ..
Karabük’te çok önemsediğimiz bir Sanayici ile uzun süre telefon sohbetimiz oldu,yaşanan süreci konuştuk,bu sıkıntının öyle veya böyle giderileceğinden söz ettik.
Yine Ankara’da çok önemsediğimiz bir Siyaset insanı ile sohbet ettik ve koronavirüs salgını üzerinde,bu salgın nedeni ile yaşanan sıkıntılardan söz etti,sürecin bir biçimde aşılacağını konuştuk.
İKİ SOHBETİN SONUNDA BİR KONU DA ORTAK GÖRÜŞ DİKKATİMİZİ ÇEKTİ.
Hani bir söz vardır “TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBE DE..” şeklinde ve yaşananların esas sıkıntısının henüz yaşanmadığını anlatır bu söz ve yaşanacağı yolunda mesajlar verir.
Aynen öyle oldu..
“BU YAŞANANLAR BİR ŞEKİLDE ve BİR SÜRE SONRA AŞILACAK.ESAS SIKINTILAR ONDAN SONRA BAŞLAYACAK..” gibi bir ortak görüş içerisinde oldular ve hem Dünya,hem Ülkemizin,bu sürecin aşılmasından sonra,belirli ekonomik değişimler,sıkıntılar yaşayacağına vurgu yaptılar.
DÜNYA DA,YEPYENİ BİR DÜZENİN KURULACAĞINDAN SÖZ ETTİLER..
Bu manada Ülkemizde de yepyeni bir sosyo/ekonomik düzen kurulabilirmiş.
Biz de HELE ŞU SIKINTILI SÜREÇ BİR GİTSİN,GERİSİ KOLAY diyebildik ancak.

“ ŞEHİR İÇİ TRAFİK AZALINCA,HAVA KİRLİLİĞİ NASIL AZALDI GÖRDÜNÜZ MÜ..?” YOLUNDA YORUM YAZAN BİR OKURUMUZ VE GERÇEKLER..
Geçtiğimiz günlerde,bir Okurumuz “ŞEHİR İÇİ TRAFİK AZALINCA HAVA KİRLİLİĞİ NASIL AZALDI GÖRDÜNÜZ MÜ..” şeklinde bir yorum yollamış,O Okurumuz gerçek haklı.
Karabük’te hava kirliliği ciddi biçimde azalmış.
Daha öncesinden,birkaç kez,bizde EGZOS GAZLARINA dikkat çeken yazılar kaleme almıştık,günlük 25 bin aracın şehir içi trafiğinde seyrettiğine işaret ederek “HER ARACIN EGZOS GENİŞLİĞİ 3 SANTİMETRE OLSA,GÜNLÜK 750 METRE ÇAPINDA BİR BACADAN KARBONMONOKSİT GAZI ÇIKIYOR..” demiştik.
Şimdi bu durum hayli azaldı sayılır..
Böyle olunca da KARABÜK’TE GÖZLE GÖRÜNÜR BİR KİRLİLİK AZALMASI VAR,kaldı ki,insanların kirletici olarak gördüğü sanayi tesisleri aynı hız aynı üretim temposu ile devam ediyorlar..
ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE AZALMA VAR.
HAVA KİRLİLİĞİNDE DE GÖRÜLÜR BİR AZALMA VAR..
Sizce de öyle değil mi..?

KARABÜK “ELİNDE Kİ İMKANLARLA EN GEÇERLİ ÖNLEMLERİ ALDI..” YETERLİ HASTANE,BURADA YETERLİ HEKİM,SAĞLIK PERSONELİ VAR MI..?
Dikkat edin KARABÜK BATI KARADENİZ İLLERİ arasında KORONAVİRÜS SALGININI en hafif biçimde yaşayan bir İL,dün yine yazdık bu manada komşu İllerden çok daha iyi durumdayız.
HEM DE TEK HASTANE İLE ÇOK DAHA İYİ DURUMDAYIZ.
Öyle değil mi..?
Ayrıca ELİMİZDE Kİ DEVLET BAĞLANTILI TEK HASTANE DE,yeterli sayıda HEKİM var mı,yeterli sayı da TIBBİ PERSONEL var mı,bunların tartışılması gerek ve buna rağmen KARABÜK BU MANADA ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA..
Buna KARABÜK İNSANI KENDİSİNİ İYİ KORUYOR diyenlerde olabilir.
Ancak,ne derseniz deyin,KARABÜK KORONAVİRÜS SALGINI BAĞLAMINDA çok ama çok iyi durumda,bakın ZONGULDAK/KASTAMONU/BARTIN /ÇANKIRI/SİNOP İllerinin durumu bizim kadar iyi değil.
KARABÜK sürekli PANDEMİ TOPLANTILARI yapıyor..
İlçeler sürekli PANDEMİ TOPLANTILARI yapıyor..
Çok iyi önlemler alınıyor ve KARABÜK’ÜN DURUMU ÇOK/ÇOK İYİ..
Komşularına göre çok/çok iyi

14 kişi görüş bildirdi

  1. dikkat

    umreden donenler bu gun itibari ile ilimize giris yapti tutulduklari karantina siresi bittigi icin. lakin hasta olmadiklari icin karantinalari bitip gonderildi tasiyici olabilirler.. telefonla hos geldiniz diyelim yakin temas kurmayalim cunku bazi bunyelerin bagisiklik sistemi guclu siz kendi bagisiklik sisteminize ne kadar guvenebiliyorsunuz diyelimki sizinkide iyi ya sizden diger insanlara tasiyici olarak bulasirsa. dikkat edelim umreden gelen lerde bu hassasiyete riayet etmeli.

  2. Eco

    Ahmet bey Karabük’te hava kirliliğinin nedeni aşırı trafik. Bunu yaşayarak öğrendik. Kardemir, marzinc çalışıyor, bunlar araçlar kadar kirletici değil.Hayat normalae dönünce yetkililer araçlara kesinlikle kısıtlama getirmeli.Tek çift plaka yâda şehir merkezine araç kısıtlaması getirmeli.

  3. Karabuküm

    Ahmet abi karçeli yazıyorsun lütfen iki fırının kapatildigini sahada cevher kalmadigini da yazar misin?Malatayalinin showunu degil mayistan sonra kardemir oalrak önümüzü göremedigimizi yaz.bu halki gerceklerle aydınlatırsan seviniriz.pembe tablolarla degil

  4. Gelecek

    Sayın gölbek esas bu virüs illetinden sonra üretim patlaması olacak piyasa açılacak inşallah tez zamanda bu illetten kurtuluruz.Önce sağlık sonra herşey yoluna girer.

  5. MASKESİZ yol süpürüyorlar

    Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı süpürgeci dediğimiz personelin özellikle Kayabaşı,Aydınlıkevler,Fevzi çakmak,Yaylacık,Karabüköyü Mahallelerinde yol temizliği yaparken Maske kullanmamaları akıllara zarar bir durum…Temizlik birimi öncelikle örnek bir tutum sağlayarak kendi persenolini sokağa öyle çıkarmalıdır…Eğitim düzeyleri son derece düşük bu çalışanlar bu koşullarda taşıyıcı olma riskleri çok yüksektir…Böylesine hassas bir dönemde temizlik işleri müdürlüğünün bu duyarsızlıklarını kınıyorum..

  6. KARABUK

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SADECE KONUŞUYOR. ONA BUNA AKIL VERİYOR.İŞ İCRAATA GELDİĞİ ZAMAN ORTADA YOK,SONRA DA YOK ŞURAYA FAKS ÇEKTİM YOK BUNU YAPTIM DİYEREK KENDİ REKLAMINI YAPIYOR.BU CORONAVİRÜS OLAYI BAŞKANIN PROJELERİNİ YAPMAMASI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT,BU KRİZİ DE FIRSATA ÇEVİREREK,YAP(A) MADIĞI PROJELERE KILIF UYDURARAK KARABÜK’ÜMÜZÜ YAŞANAMAZ BİR KENT’E ÇEVİREREK,KARABÜK’TE YAŞAMANIN ZORLUĞU HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR.

  7. Yaz Ahmet Gölbek Yaz

    Sayın Gölbek
    Tüm sektörlerde işçiler ADARİ İzine çıkartılıyor.
    Kardemirde bu yönde bir karar aldı
    yalnız 1 Nisan Tarihini baz aldılar,
    ŞİMDİ SİZE SORUYORUM
    SESİMİZ OLUN
    MART AYI İÇERİSİNDE CORANAVİRÜS Tehlikesi var Diye ZORUNLU YILLIK İzinleri Kullandırılan Kapsamiçi Yada Kapsamdışı personelin suçu ne
    BİRAZ ADİL OLSUNLAR
    HERKESİ BARİ BU VİRÜS BELASINA KARŞI EŞİT GÖRSÜNLER

  8. Anonim

    Karabükte hastanemiz gerçekten yeterlimi acaba normal zaman da varandaşınıza tedavi olanağı sunamayan hastanemiz gerçekten donanımlı mı hasta sayısı arttığı zaman acaba nolacak ki artacak bu belli bişi cezayirlilerden yatanlar var bunu bilşyoruz iki yada üç ölüm gerçekleşti bunuda biliyoruz.en baştan zaten buraya getirilmekeri çok büyük bi yanlıştı iki tane vekilimiz var acaba ne işe yarıyor üçüncü vekili zaten saymıyorum sebepde akp hükümeti kimi tınlıyor bildiğini yapıyor.millet kıyameti koparttı nie getirdiniz die.karar verilmiş bizim vekillerin sesini çıkartması ne mümkün güya karabük halkının vekili ama kağıt üzerinde onlar sayın erdoğanın kuklası icraat sıfır zaten bişi verdikleri yoktu zarar vermedikleri kalmıştı onuda yaptılar.olan oldu geç kalındı bugünlerde biter sayın Gölbek karabük halkı inş unutmaz bugünleri günü geldiğinde hesabını inş sorar.haaa bide şu var Dç girişinde ateşi yüksek olanlar DÇ alınmayıp evlerine geri gönderiliyor,buda yanlış uygulama keşke direk hastaneye götğrülüp test yapılıp gözlem altında tutulsa.DÇ de bu virüs çıkması demek karabük bitti demetir benim gözümde.dörtbin kişinin çalıştığı fabrida bunu aileleriyle çarptığınızda belki elli binleri bulacak önlemler daha farklı alınmalı saygılar….

  9. Doğrucu Davut

    Eyyyyy yukarıdaki yorumcu… Mart ayında izine çıkarılanların suçu ne yazmışsın hemen söyliim onların suçu ne bilen yok. Suçları talihsiz olmak. Adil olunmalı demişsin ki bu zor. En zor şeyi istemişsin. Bunun için yönetici dediğimiz insanların vasıflı olması gerekir ki şu devirde vasıflı yönetici araki bulasın.

  10. Enerji

    Vasıf konusu ülkemin kanayan bir yarası. Yöneticilerimiz çok insaflı ve vicdanlı ama vasıflı olmadıklarından zor durumlarda ne yapacaklarını bilemiyorlar kilitlenip kalıyorlar yada saçma sapan kararlar alıp bazılarını mağdur ederken bazılarını sevindiriyorlar. Allah hiç kimseyi boş kafalı vasıfsız yöneticilerle cezalandırmasın

  11. Doğrucu Davut

    Sayın anonim bu halk unutur herşeyi hiç şüphen olmasın şu anda halkın yarısı tvlerde şunları izliyor: karısı ölen bir amca tekrar evlenmiş kadın 15 gün sonra evdeki tüm paraları ve altınları alıp başka adama kaçmış şimdi bey amca feryat ediyor kadın boşanmıyormuş adam ölünce emekli parası bana kalsın diye canlı yayına bağlanıyorlar kavga gürültü… Halkımızda bunları büyük bir ilgi, merakla izliyor, bir sonraki programı iple çekiyor. Bu insanlardan neyi hatırlamasını, neyi düşünmezini beklersin malesef ülkenin hali bu.

  12. Adalet

    Kardemirde yapılan bu uygulamadan yönetim Kurulunun haberinin olduğunu zannetmiyorum.birkaç işi bilmez
    Uygulama yapıyor
    Bu konuda bile ayrımcılık olur mu.
    Bu dönemde izne çıkartılan herkes idari izin formatindan faydalanmali

  13. Tc yağmur

    Davut bey haklısınız bizin insanlarımız çok cahil körü körüne allah kuran diyen insana inanıyorlar tabiki bide okumuş cahiller bar en acınası durumda bu zaten.tv de saçma salak programlarla sadexe vatandaş oyalama diyorum ya haklısınız verdiğimiz şehitleri bile unuttuk ama karabük halkı unarım bu kadar kör olmaz ve unutmaz

  14. Habip

    Sayın adalet, yönetimin haberi yoktur demişsin haberi olsa ne olacak çokta umurlarında olduğunumu zannediyorsun

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Türkiye’de tavan, Karabük’te dip yaptı!

Yayın: 25.04.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 31 Mart yerel seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP’de derin sessizlik sürüyor. Türkiye genelinde büyük çıkış yaparak 1. Parti olan CHP’nin Karabük’te Belediye Başkan adayı Bayram Karadağ ile 6 bin 770 oy alarak 4. Parti olması adeta ‘Herkes Mersin’e giderken Karabük’teki CHP’liler tersine gitmiş” dedirtti.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Son 3 yerel seçimde 2009’da Bayram Karadağ’ın İl Başkanı olduğu dönemde CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Refah Partili ve DYP’li Enver Tümen MHP; AK Parti, DYP ve Saadet Partisi adaylarının ardından 4. Parti olarak 4 bin 27 oy alabilmişti. 2014’teki seçimlerde de yine İl Başkanı olan Bayram Karadağ bu defa Liberal Demokrat Parti ve Türkiye Değim Hareketi’nde İl başkanlığı görevlerinde bulunan Erdal Demir’le yola çıkmış ve MHP, AK Parti ve Saadet Partisi Belediye başkan adaylarının ardından 3. Olabilmişti. CHP 2014’te 1738 oy alarak tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. 2019’da Abdullah Çakır’ın İl Başkanı olduğu seçim döneminde, dönemim Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum istifa ederek Belediye Başkan adayı olmuş, ancak ilerleyen günlerde, adaylıktan çekilerek İYİ Parti ile yapılan ittifakın ortak adayı olarak Dursun Altıparmak gösterilmişti. 11 bin 550 oy alan Altıparmak MHP ve AK Parti’nin ardından 3. olmuştu.

31 MART TAM BİR FİYASKO OLDU

CHP eski il başkanlarından, 2023’te yapılan 14 Mayıs seçimlerinin 3. sıra milletvekili adayı olan Bayram Karadağ 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin 20 bini, MHP’nin 16 bini geçtiği, ilk defa yerel seçime giren Yeniden Refah Partisi’nin 14 bini zorladığı seçimde 6 bin 770 oy alarak bir kez daha partisine tarihi hüsran yaşattı.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Karadağ, aday adaylığı için başvuru yaptığı 8 Aralık tarihinden tam 27 gün sonra (bu esnada ilçe adayları ilan edilmişti) DEVA Partisi eski il başkanı Yusuf Aydın aday adaylığı başvurusu yapmış, dikkatler bir anda bu isim üzerine yoğunlaşmıştı. Aydın’ın 5 Ocak’taki başvurusundan 1 hafta sonra bu defa MHP kökenli İYİ parti milletvekili 2. sıra adaylığından çekilen İsmail Yalav başvuruda bulundu. Yalav’ın başvuru yapması ile birlikte CHP’de dengeler tamamen değişirken son gün Karabük basını CHP adayı olarak Yalav’ı gösterdi. Ancak CHP MYK’sından Yalav ismi çıkarken Parti Meclisi (PM)’de son dakika gelişmesi yaşandı ve Bayram Karadağ ismi Karabük Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

LİSTE KRİZİ DAMGA VURDU

Tarihinde üst üste 2. defa Milletvekili çıkaran ve son seçimlerde yukarı yönlü ivme gösteren CHP’de Karabük seçim tarihinde bir ilk yaşandı ve YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre 20 Şubat’ta teslim edilmesi gereken Belediye Meclis ve il genel meclisi aday listeleri vaktinden sonra ve eksik olarak bildirildi. Bu yüzden kısa süreli seçime katılamama riski yaşayan CHP, olağanüstü toplanan İl seçim Kurulu kararı ile seçime katılabilmişti.

26 OCAK’TA ADAY OLDU 4 MART’TA İZNE ÇIKTI

31 Mart seçimlerinde CHP açısından dikkat çeken bir diğer hususta 26 Ocak’ta adaylığı açıklanan Bayram Karadağ’ın işçi olarak çalıştığı Kardemir’den tam 28 gün sonra 4 Mart tarihinde izin alması oldu. Kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürüten CHP adayı Karadağ için “Seçimlere 26 gün kala çalıştığı işyerinden izin alabilen bir aday zaten bu durumu hezimeti kabullenmiş, işi kafasında bitirmiş olmuyor mu?” diye yorumlar yapılıyor.

BELEDİYE MECLİSİ ÇOK ZAYIF KALDI

AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’nın başkan seçildiği Karabük Belediyesi yeni dönemine sadece 2 meclis üyesi (Avukat Uygar Varlık ve Abdullah Mor) sokabilen CHP’de belediye meclis üyesi adayları da tartışma konusu oldu. İlk sıralarda yer alan adayların dışındaki isimlerinin çoğunluğunun emekli ve ilkokul mezunu olmasına anlam veremeyen partililer, “Liste eksik olur, zamanında telim edilmez, meclis adayları emeklilerden ve çoğu ilkokul mezunlarından oluşursa başarı da hayal olur tabi. Safranbolu’ya baksınlar 25 belediye meclis üyesi adayının neredeyse tamamı üniversite mezunu ve alanlarında ciddi kariyeri olan isimler. Karabük’te belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarından 2 bin oy az alan bir aday kendi yetişip büyüdüğü 9 bin dolayında seçmeni olan mahallede bile 500 oyu zor alabiliyorsa durup düşünmek lazım Aslında her şey ortada. Seçim sürecinin başından bu yana yaşananlar iyice irdelendiğinde acı gerçekler bir bir ortaya çıkıyor” şeklinde değerlendirme yapıyorlar.