44 Yaşındaki Üniversiteli Babanın Masraflarını Oğlu Karşılıyor

44 Yaşındaki Üniversiteli Babanın Masraflarını Oğlu Karşılıyor

Yayın: 25.10.2019 21:01
Paylaş:
A+ A-

Üniversite hayatına 44 yaşında başlayan ve eğitim masraflarını babasıyla, oğlunun karşıladığı 16 yıllık taksi şoförü KBÜ Otobüs Kaptanlığı Bölümü öğrencisi İbrahim Dırmukcu oğlu için “Zamanında ben onu okuttum, şimdi de o beni okutuyor.” diyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü 6 yıldır mezun vermeye devam ediyor. Bölümden mezun olan öğrenciler, mesleki yeterlilik belgesi SRC’ye sahip olmanın yanında kalifiyeli eleman ve otobüs kaptanı olarak yetişiyorlar.

16 yıldır taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki İbrahim Dırmukcu da Otobüs Kaptanlığı Bölümünde öğrenim görenlerden biri. Pratik ile teoriyi birleştirerek daha profesyonel hale gelmek için tercihinin Otobüs Kaptanlığı Bölümü olduğunu söyleyen Dırmukcu, “Bu bölümü okumadan önce doğru bildiğim birçok yanlışım olduğunu gördüm.” diyor.

KBÜ öğrencisi Dırmukcu, Karabük Üniversitesinde öğretim görevlisi olan komşusunun teşviki ile sınava girdiğini ve üniversite hayatının bu şekilde başladığını söylüyor. Geçmişte taksi şoförlüğü yaparak çocuklarını okuttuğunu aktaran Dırmukcu, üniversite mezunu olan büyük oğlu için “Zamanında ben onu okuttum, şimdi de o beni okutuyor.” diyor. Oğlunun her zaman ‘bir şeye ihtiyacın var mı’ diye arayıp sorduğunu da anlatan Dırmukcu, bazen de kendisine ‘okumayacaksan eğer, seni sanayiye verelim’ diye espiri yaptığını belirtiyor.

44 yaşında üniversite hayatına başlayan ve eğitim masraflarını babasıyla, oğlunun karşıladığı 16 yıllık taksi şoförü İbrahim Dırmukcu, bu güzel yaşam öyküsünü Külliye Karabük ile paylaştı.

“Eşim artık sadece oğlumun okuldan dönmesini beklemiyor”

Üniversiteyi kazandığını öğrendiğinde çok heyecan yaptığını söyleyen Dırmukcu “Üniversiteye ilk geleceğim zaman çok heyecan yaptım ve çekindim ama üniversiteye adaptasyon sürecim küçük oğlum Tuğrul sayesinde çok çabuk oldu. Tuğrul ile aynı üniversite de okuduğum için çok zorlanmadım.” dedi.  Sosyal Hizmet 1. sınıf öğrencisi olan Tuğrul Dırmukcu ile okumanın güzel olduğunu vurgulayan İbrahim Dırmukcu “Oğlumdan yemekhanenin işleyişine dair bilgiler aldım. Tuğrul kendi arkadaşlarından ziyade benimle daha çok vakit geçiriyor artık. Ders çıkışlarında eve genellikle birlikte gidiyoruz.  Eşim evde sadece oğlumun okuldan dönmesini beklemiyor. Artık oğlumla birlikte beni de bekliyor.” dedi.

“Zamanında ben onu okuttum, şimdi de o beni okutuyor”

Şu an ki gelirini babasından ve büyük oğlundan sağladığını söyleyen KBÜ öğrencisi İbrahim Dırmukcu, “Büyük oğlum Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde biyokimya laboratuvarında çalışıyor ve bana maddi olarak destek oluyor. Her zaman ‘bir şeye ihtiyacın var mı’ diye arayıp sorar. Kısacası zamanında ben onu okuttum, şimdi de o beni okutuyor diyebilirim. Hatta bazen bana ‘okumayacaksan eğer, seni sanayiye verelim’ diye espiri yapar. Oğlum üniversiteye ilk başlayacağım zaman üniversite hayatına çabuk alışayım diye bana t-shirt hediye almış. Bazen bana ‘derslerin yıl sonunda iyi gelirse bir hediye de o zaman gelecek’ diyor. Tabii onların bu durumu ve ilgisi çok hoşuma gidiyor.” şeklinde konuştu.

“Üniversite insanı her anlamda değiştiriyor”

Çevresine üniversiteyi kazandığını söylediğinde tepki aldığından da söz eden Dırmukcu, “Bana bu yaştan sonra okumanın ne gereği var dediler. Ben de onlara ‘okumanın yaşı olmaz’ dedim. Şimdiki aklım olsaydı çok daha erken yaşta okumayı seçerdim. Çünkü üniversite insanı her anlamda değiştiriyor mesela anlayış, görgü kuralları, yaşayış tarzı, sosyal hayat gibi konularda farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Bunları üniversite kapısından girdiğin an fark edebiliyorsun.” ifadelerini kullandı.

“Hayatımda okumak hep olacak”

Klasik öğrenci gibi olmayacağını ve vizelere az kalan bu günlerde düzenli bir şekilde derslerine çalıştığını vurgulayan Dırmukcu, “Her akşam eve gittiğimde derslerimi tekrar ediyorum. Düzenli bir şekilde çalışıyorum ki sınavlarda başarısız olmayayım.” dedi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Dırmukçu “Gençlerden okumalarını ve gezmelerini rica ediyorum. Üniversite öğrencilerine, ders zamanında ders çalışmalarını ama gezmeyi de ihlal etmemelerini tavsiye ediyorum. Benim hayatımda artık okumak hep olacak. Bu bölümü bitirince lisansa tamamlayacağım.” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.