Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 14.05.2020 18:28
Paylaş:
A+ A-

Güleç Ailesi Çıkan Haberlere Açıklama Getirdi.

Bilinen bir internet sitesinde yayınlanan, ”Kardemir şirketini milyonlarca dolar zarara uğrattı” başlık ve içeriğiyle yayınlanan habere Güleç Ailesinden açıklama geldi.

Açıklamada : “Bilinen internet sitesinde, ”Kardemir şirketini milyonlarca dolar zarara uğrattı” başlık ve içeriğiyle yayınlanan kötü niyetli haber, yanlış, yanıltıcı yorumlarla şahıslarımız kötülenip kimlik ve itibarımıza saldırıda bulunulmuştur.  Şahsımızı hedef alan pehlivan tefrikasına dönmüş bu suni, asparagas manşet ve içeriklerin arkasındaki odakları, emellerini çok iyi bildiğimizin Karabük kamuoyu tarafından da bilinmesini isteriz. Yine, sıklıkla Kardemir AŞ.’nin ticari sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin çarpıtılarak anonim şirketlerin temel yapısına ve hukuk düzenine aykırı olarak alakasız kişilere servis edilmesindeki kasıt ve ihmali bulunanları kınıyoruz.

Ülkemizin ve Karabüklülerin emeği, milli sanayi kuruluşumuz olan Kardemir AŞ.’yi korumak ve güçlendirmek, bekasını temin etmek için bugüne kadar yürüttüğümüz mücadeleden ödün vermeyeceğimizin bilinmesini, sırf bu yüzden maruz kaldığımız iftira kumpanyalarından, organize işlerden medet umanların heveslerine ulaşamayacağını bilmelerini izan ve akıllarına bir kez daha havale ederiz.

Güleç ailesi ve şirketler topluluğu, Karabükte kazandığı her kuruşu Karabük’e harcamış, varlık sahibi olmanın bir nimet olduğu kadar bir sosyal mükellefiyet konusu olduğunun bilincinde olarak ilimize eserler kazandırmıştır. Var olduğumuz müdetçe de insanımızı iş ve refah sahibi yapma, sanayimizi geliştirip kalkındırma mücadelemiz istikrarlı olarak devam edecektir.

Kamil Güleç ve Çağrı Güleç, Neyma Madencilik unvanlı şirketin ortağı yada yöneticisi, ilişkili tarafı değildir. Kardemir AŞ.’nin, yüklenicisi Neyma ticari ünvanlı şirket ile arasındaki bir mal ve hizmet alımına ilişkin yürütülen işlerde, doğmuş yada doğabilecek her hangi bir uyuşmazlıkta şahıslarımızın,  fail gibi sunulup mesnetsizce çirkin iddialarla haber öznesi yapılmamız hukuka ve ahlaka aykırıdır. Şirket genel kurullarında tüm yönetim kurulu üyelerine şirketle ticaret izni verilmiş olup, rekabet ortamına ve emsallerine, şirketin satınalma ilkelerine uygun surette diğer yönetim kurulu üyelerinin yaptığı gibi doğrudan Kardemir AŞ.’ye cevher gibi mal ve hizmet satışı  yapabiliriz.

Güleç ailesi, her zaman meşruiyet ve hukuk dairesinde hareket etmiştir. Biz Kardemir AŞ. ile bir alım-satım yapacak isek bugüne kadar olduğu gibi bu doğrudan doğruya ve aleni olur.

Kardemir A.Ş. halka açık bir anonim şirket olarak tüm işlemleri Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenmektedir. Kardemir A.Ş.’nin mal ve hizmet alımları objektif kriterlere tabi olup, ihale mevzuatımızın telifiyle yapılmaktadır.  Gündeme getirilen cevher satınalma kararı Kardemir AŞ. yönetim kurulunda oybirliği ile alınmıştır. Tarafların edimlerinin fenne ve tekniğe, sözleşmeye uygun olarak ifasını sağlamak şirket yönetiminde görev alan kişilerin işidir. Sözleşmenin tarafları arasında çıkacak uyuşmazlıklarda, ihlal ve aykırılıklarda herkes genel hükümlere,  sözleşme ve eklerine istinat ederek serbestçe hakkını arayabilir.

Yine bir başkaca husus olarak; Kardemir AŞ.’de iş akdi feshedilen vasıflı personelimize gösterdiğimiz ahde vefaya kulp takılacağına,  Kardemir AŞ.’de yetişmiş işgücü olan kıymetli evlatlarımızın kapı önüne konulması ve yerlerine ikame edilen ithal kadroların liyakatsizliklerinin yol açtığı şirket zararları sorgulanmalıdır.

Açıkladığımız konular hakkında Karabük Kamuoyunun tarafımıza gösterdiği nezaket ve destek için teşekkür eder, hiç kimsenin işlediği suçun yanına kar kalmayacağını, kendileri hakkında icap eden hukuki yollara başvuracağımızı saygı ile duyururuz. “ denildi.

 

 

5 kişi görüş bildirdi

  1. Ahmet

    Şu an Kardemirde liyakat değil sadakat ve cemaat aranıyor.İ.T adlı şahsın raporu doğrultusunda liyakatlıların işine son verilip sadakat ve ayni cemaatten olan iş bilmez ithaller alınıyor.Karabüklü hemşerilerimiz ve bir grup bu liyakatsiz insanlardan para alan gazeteciler olayı seyrediyor.Kardemir elden gidince anlarsıniz.aciklayamadıklari Bilanco ortaya cıksin görecegiz.Zaten ortağin biri hergun hisse satarak gözden cikardi Kardemiri.

  2. yav he he

    Arkadaşların basın açıklamasının giriş gelişme kısımlarındaki hikayeleri heyacanla okuduktan sonra sonuç kısmına baya güldüm.”Kardemir AŞ.’de iş akdi feshedilen vasıflı personelimize gösterdiğimiz ahde vefaya kulp takılacağına, Kardemir AŞ.’de yetişmiş işgücü olan kıymetli evlatlarımızın kapı önüne konulması ve yerlerine ikame edilen ithal kadroların liyakatsizliklerinin yol açtığı şirket zararları sorgulanmalıdır.” demiş muhteremler. Birkaç sene önce internet sitelerine düşen,mail ile nasıl baskı yaptığınız ortalığa dökülen satınalmanın yetişmiş-hem de iyi yetişmiş elemanların iş akdini feshederken de bukadar duyarlı olsaydın ya.2009 da büyük çelikçinin eteğinde gelen ithal kadrolara tüm imkanları sunup,karabük evladını harcarken de bu kadar duyarlı olsaydın ya.Hoş daha sonra bazı i.t. lerden güzel kazık yediniz Allah’ın sopası yok.Madem şimdiki ithal kadroları yetersiz liyakatsız görüyorsun ve şirkete zarar verdiğini düşünüyorsun; iki kişi yönetimdesiniz siz ne iş yaparsınız,gönderemiyormusunuz yetersiz adamları, ya da gücünüz mü yetmiyor. Bırakın bu karabük evledı üzerinden karabüke şirin gözükme ucuz numaralarını.Ha bu arada karabük evladı tanımını yaparken sakın ola karabük doğumlu çalışanlar düşünülmesin,karabük dışından kardemire yıllar önce çalışmaya gelip burayı memleketi gören,uzun yıllar kardemire emek veren,burada ömür tüketen,burada aile kuran arkadaşlarımıza da saygı ve sevgimizi iletelim.Benim kastım dönemsel gücü arkasına alıp,kısa dönem askerlik yapar gibi karabüke gelip,hertürlü imkandan faydalanıp ceketi alıp gidenler.yani kamil gülecin deyimiyle “zamanında çok sevdiği,bu gün kötülediği” ithaller.hangisine inanalım….

  3. Yüzde yüz haklısın

    Ahmet arkadaşım yüzde yüz haklısın Kardemir artık hakim hissedarlardan çıktı demiri mutfakta bıçak otomobilinde parça sanan bağımsız saltanatı başladı.İşi bile bu yöre çocuklarını tek tek pasifize ediyorlar hesaplarını kesiyorlar yerlerine işi bilmeyenleri getiriyorlar.Hadi açıklayın ilk 3 aylık bilançoları ikinci 3 aylık bilançolar geliyor döviz karşılığı borçlar ne olacak.Siz hakim hissedarlar çekişin tepişin eliniz böğrünüzde kalınca iş işten geçmiş olur.Yazık Karabüke

  4. Saçmalamışsın yav he he

    Yav he he tam manasıyla saçmalayan bir trolsün Kardemir gidiyor kardeşim sen hala cambaza bak cambaza noktasındasın.İlk 3 ayı açıklasınlar ikinci 3 ay ne çıkacak hakim hissedarlar Kardemir üzerinde ipin ucunu kaçırdılar Mutullah Yolbaluna Kamil Güleç ikilisine de zamanında sen ve senin gibi trollerdi Kardemir süratle biyerlere doğru gidiyor hala neleri tartışıyorsunuz.Kömür cevher fiyatları 30 dolar 40 dolar ucuzlamış,demir fiyatları sabit hala bilançolarda kötü çıkarsa bunun hesabının sorulması lazım.Kardemir Mutullah amca gitti yerine gelenlerin kıfayetsiz muhteris tutumlarından dolayı iyiye gitmiyor hala kişilerin üzerinden onu kötüle,bunu kötüle mantığı saçmalıktır.

  5. Tartışmaya bak sen

    Kardemirin sıkıntıda olduğu besbelli tartışılanlara bak yok 6 senedir kalitesi düşük cevre alınıyormuş yok bunu şu aile vermiş.Ne aslı var ne astarı.Eğer kömür cevher alımına iyice dalınırsa başka neler çıkar acaba.Burda hiç amma hiç aslı astarı olmayan bir işi diline dolayanlar bir aileyi suçlamak için en olmadık işylere giriyorlar.
    Bu arada Kardemir iyiye gidiyormu ona bakın esasında.Kardemir 3 aylık yahutta 6 aylık bilançoları nasıl çıkacak geçen Kardemir ile iş yapan müteahit bir arkadaşım eskiden hak edişlerim şu kadar zamanda ödeniyordu şimdi süre uzadı dedi.Demek birşeyler var.Eskiden olsan korkmayın ya Mutullah amcayla Kamil bey var onlar çare bulurlar derdik şimdi çareyi demiri bilmeyen bağımsızlarmı bulacak onnar anca Yönetim kurulu maaşını bilir.Amma Kardemirde o kesimin borusu ötüyor o kesin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)