Her Telden (4 Haziran 2020)

Her Telden (4 Haziran 2020)

Yayın: 03.06.2020 20:46 |Güncelleme: 04.06.2020 09:31
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAKIN ÇEVRELER “MAYIS SONU İTİBARI İLE AÇTIĞIMIZ SATIŞLARDA 250 BİN TON SİPARİŞ,750 MİLYON..”
2020 Yılının ocak, şubat, mart aylarını kapsayan “İLK ÇEYREĞİ, TOPLAM 161.7 MİLYON LİRA..” zarar ile kapattığını ilgili birimlere, resmen açıklayan, KARDEMİR Hükümetin ilan ettiği “YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNE..” ,adeta,fırtına gibi girdi.
KARDEMİR Genel Müdürlüğü’ne yakın kaynaklar “28/29 MAYIS GÜNLERİ AÇILAN SATIŞLAR SIRASINDA..” 250 bin ton civarında sipariş alındığı yolunda bilgiler verirken, bunun mali tutarının 750 milyon lira civarında olduğunun da altını çiziyorlar.
Konunun bu noktasında,verilen en önemli bilgi olarak da,ham madde ve diğer girdilerden yola çıkılarak,maliyetlerin düşmesi/düşürülmesi sonucu,satılan yarı mamul ve nihai ürünlerden para kazanıldığının da altı çizildi.
KARDEMİR üzerine fikir üreten bir çevre “BAKIN OCAK, ŞUBAT AYLARI TAMAMEN NORMAL, MART AYI İSE AYIN 11 İTİBARI İLE KORONAVİRÜS SALGINI AŞIRI TEDBİRLERLE GEÇTİ.O ZAMAN İLK ÇEYREK ZARARINI KORONAVİRÜS SALGININA BAĞLAMAK NE DERECE DOĞRU..” olur görüşünde.
Yani İlk çeyrek 161.7 milyon liralık zararı başka etkenlere bağlıyorlar..
Her neyse artık,son yapılan 250 bin ton sipariş ve 750 milyon gelir olayı için ise “GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN, BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI YARDIMCILARI ,MÜDÜRLER, ALT KADEME YÖNETİCİLER ve ÖZELLİKLE ÇALIŞANLAR..” diyerek, bu kadronun, tek düsturları, “ÜRETİM/ÜRETİM/ÜRETİM…” diyorlar.
Olayın bu noktasında YÖNETİM KURULU’NUN büyük desteğinden de söz edilerek “YÖNETİM KURULU PROFESYONEL KADROYA BÜYÜK DESTEK VERİYOR..” anlamında bilgiler de veriyorlar.
KARDEMİR,Yeni normal düzene, hayli hızlı girmiş anlayacağınız.

ERKEN GENEL SEÇİM “GÜNDEMDEN KALKINCA, BİRÇOK SİYASETÇİ GÖZÜNÜ KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU’NA MI ÇEVİRDİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ,bir süredir gündemi çok ciddi biçimde meşgul eden,ERKEN SEÇİM konusunda kesin ifadeler kullanıyorlar..
ERKEN GENEL SEÇİM YOK diyorlar.
Bakın bu konu nereden başlıyor,nerelere uzanıyor “ERKEN GENEL SEÇİM GÜNDEMDEN KALKINCA..” bu kez “ESKİ/YENİ BİRÇOK SİYASETÇİ ve SİYASETİN İÇERİSİNDE Kİ İNSANIN GÖZÜ..” o zaman KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE kayıyor..
Asıl itibarı ile,en azından bize göre,KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeliği,en az Milletvekilliği kadar önemli ve, haydi kendine/aileye demeyelim de,VATANA/MİLLETE/ÜLKE SANAYİNE,ÜLKE KALKINMASINA hizmet noktasında önemli.
BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ kasım ayında seçilecekler.
Ancak ; KARDEMİR KURUMSAL YÖNETİM KURULU bu konu için,bizim hatırladığımız iki ay öncesinden,başvuran veya şu isimler yararlı olur denilebilecek isimlerle temaslar kurularak,çalışmalar yaparak,isim belirlemesine gidecekler..
Yani,EYLÜL AYININ BAŞI,BU KONU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..!!

KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ İÇİN “KARDEMİR KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ..” YİNE 2017 YILI GİBİ Mİ,YOKSAAA
Hatırlayanlar vardır,2017 yılında KARDEMİR KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin belirlenmesi noktasında çok ciddi bir anlaşmazlık yaşamıştı..
Bu anlaşmazlık sonucu,SİYASİ İRADE ağırlık koydu,tablo belirlendi.
Peki bu kez nasıl olacak..?
Eğer KARDEMİR KURUMSAL YÖNETİM Komitesi fikir ve eylem birliği yapamaz ise ( yapsa da Siyaset etkin olacak diyen çevreler de hayli ağırlıklı ve bunu da göz ardı etmemek gerek..) olayın Siyaset bağlamı çok güçlü biçimde hissedilecek.
KARDEMİR Kurumsal Yönetim Komitesi’nde Sayın MEHMET ERDOĞAN Başkan olarak görülüyor,Sayın MURAT YOLBULAN,Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ,Sayın TALAT YILMAZ ve KARDEMİR Bürokratlarından Sayın BURÇAY YAVUZ görev yapıyorlar.
Bu arada KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği için yapılan kulislerden söz edenler “KONU ÇOK ÜST DÜZEYLERE TIRMANDIRILMAK İSTENİYOR ve BUNU YAPAN İSİMLERDEN KONU AÇILIYOR..” diyenler var..
Olayın bu aşamasında TÜRKİYE VARLIK FONU üzerinde duran,bu Fon kanalı ile hissedar yapısında ciddi bir değişim yaşanabileceğinden söz eden geniş bir çevreyi de göz ardı etmemek gerek.
Düşünüyoruz da,Rahmetli MUTULLAH AMCA,ardında ne büyük boşluk bırakmış..
Ne büyük boşluk bırakıp gitmiş Yarabbi.

CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “SANAYİ DE MİLLİ ATILIM..” SLOGANI İLE KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR
Galiba nisan 2017 tarihinde ARTIK ŞEHİR MERKEZLERİNDE KALAN KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİNİN,ŞEHİR MERKEZLERİNDEN DIŞARI ÇIKARTILMASI YOLUNDA BİR KARAR ÇIKTI..” ve bu karar Ülkenin birçok yerinde uygulanıyor.
Bu nokta da CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN çok önemli ve sloganlaşmış olan “SANAYİ DE MİLLİ ATILIM..” sözleri de çok önemli elbet.
Şimdi buradan yola çıkarak SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ noktasında neler yapıldığı,nasıl bir yol/yöntem izleneceği üzerinde FİKRİ EGZERSİZLERİN yapıldığı yolunda görüşler duyuyoruz.
Tabii bunun yanı/sıra EFLANİ’DE DE böyle bir niyetin olduğu,EFLANİ ŞEHİR MERKEZİ’NE bir Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması noktasında çok ciddi gelişmelerin olduğundan söz ediliyor.
Hatta,BAKKA Kurumu bu konuda sanıyoruz finans desteği verecekmiş.
Dileriz yapılır,hizmet/hizmettir,ancak,çok iyi düşünülüp/hesaplanmalı.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 13 YAŞINA GİRMİŞ OLMASI VE Sayın MEHMET CEYLAN’IN “YASALAŞMA NOKTASINDA..” MÜTHİŞ ÇABALARI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 13 yaşına girdi ve insanlar 13 Yıl öncesini hatırlamakta hayli zorlanıyorlar elbet,ÜNİVERSİTESİ KARABÜK’ÜN neredeyse 30-40 yıllık hedefi ve rüyası idi.
Kuruluş aşamasında ki YASALAŞMA ÇABALARI şimdi unutulmuş olabilir,ancak,O DÖNEM KARABÜK MİLLETVEKİLİ olan Sayın MEHMET CEYLAN’IN bu yolda sarf ettiği gayret,bu yolda harcadığı emek,gösterdiği çaba hiç ama hiç kimse tarafından unutulmamalı,zaten unutulmuyordu.
Sayın MEHMET CEYLAN Yasanın çıkması için müthiş mücadele vermişti ve Yasa çıktı, Prof. Dr. Sayın BURHANETTİN UYSAL Rektör oldu ve bugün KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu kadar büyüdü/gelişti/Ulusal ve Uluslar arası bir marka haline geldi ise Sayın UYSAL bunun mimarı oldu..
Şimdi DURAKLAMA,küçük/küçük GERİLEME dönemi mi yaşanıyor nedir..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ büyük çaba ve emeklerle kurulmuştu oysa ki..!!

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “SENDİKAMIZ HER YÖNÜ İLE ÇOK GÜÇLÜ ve BİZ GELECEĞE ODAKLANDIK.”
Geçtiğimiz gün ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile uzunca bir görüşmemiz oldu,Sayın DEĞİRMENCİ ile bir süre KARDEMİR’İ konuştuk,6 ay sonra başlayacak SÖZLEŞME olayını konuştuk.
Öncelikle ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın çok/çok güçlü hale geldiğini anlattı “HEM ÜYE BAĞLAMINDA,HEM ÜYELERİN MUTLULUĞU BAĞLAMINDA ve BU NOKTA DA MADDİ ANLAMDA..” çok güçlendiklerini söyledi Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ.
Şubeler ile Genel Merkez ilişkilerini anlattı..
“KARŞILIKLI SEVGİ ve SAYGI ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE ÇALIŞTIKLARINI..” söyledi ve hiçbir Şube ile sorun yaşamadıklarından söz etti,bu arada çok önemli bir mesaj vererek “GEÇMİŞTE HİZMET VERMİŞ İSİMLERE KARŞI HEP ANLAYIŞLI,HEP DESTEK OLDUKLARINDAN SÖZ ETTİ..” anlattı.
Kimse ile bir kavga içinde olmadıklarını,çok güçlü bir camia yönetmeleri nedeni ile,ufak/tefek eleştirileri de görmezden geldiklerini söyleyerek “BU MANADA YALAN/YANLIŞ BAZI GÖRÜŞLERE DE CEVAP VERMEK GİBİ BİR TUTUM İÇİNDE DEĞİLİZ..” şeklinde ifadeler kullandı.
Hemen sonra da “YALAN/YANLIŞ BAZI ELEŞTİRİLERE CEVAP VERSEK,ALTINDAN KALKAMAZLAR.BİZ HAYATIN HİÇBİR ALANINDA ÇİY YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN..” yolunda konuştu..
KARDEMİR ile yapılacak SÖZLEŞME ile ilgili olarak da “COVİD-19 NEDENİ İLE YAŞANAN EKONOMİK SIKINTILAR BİZİ DE ETKİLEYEBİLİR.OLANIN VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ.ŞU BİR GERÇEK Kİ,SÖZLEŞME MASADA BİTER..” anlamında bilgiler verdi.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,kendisini,GELECEĞE ODAKLAMIŞ.
Öyle bir tutum içerisindeler..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,KARABÜKSPOR ESKİ BAŞKANLARINDAN Sayın MEHMET AYTEKİN’LE  BİR SÜRE SOHBET ETTİK VE UNUTULAN KARABÜKSPOR..
Geçtiğimiz gün KARABÜKSPOR eski Başkanlarından Sayın MEHMET AYTEKİN ile bir süre sohbet ettik,biliyorsunuz KARABÜKSPOR UNUTULDU GİTTİ,geleceğe yönelik bir çok sorunu beraberinde taşıyan KARABÜKSPOR unutuldu gitti.
Sayın MEHMET AYTEKİN öyle şeyler anlattı ki küçük dilimizi yutuyorduk adeta,bir DERNEK Yönetimi,bir KULÜP Yönetimi nasıl böylesine bir tutum içerisinde olabilir hayret ettik.
Sayın MEHMET AYTEKİN kendisine gelen bazı WHATSAPP mesajlarını gösterdi,hayret ettik doğrusu,her neyse işin o tarafı ayrı,ancak,bu Kulüp ve bu Dernek GELECEKTE ÇOK KİŞİNİN MADDİ/MANEVİ CANINI YAKACAK gibi görünüyor.
Görünmüyor da TAM ANLAMI İLE ÖYLE yani.
Bu arada İSTANBUL’DA BAZI KIPIRDANMALAR VAR diye bilgiler geliyor.
Aslına bakarsanız KARABÜKSPOR BİR SEVDA, KARABÜKSPOR vazgeçilmez bir tutku,ancak,yaşadığımız şu günlerde özellikle KARABÜK gündemi KARABÜKSPOR’U UNUTMUŞ görünüyor..
Bu nokta da bizim en can yakıcı olarak gördüğünüz konu Sevgili MAHİR ACAR’IN kimseye en küçük bir mesaj vermemiş gibi görünmesi, BU NE AYMAZLIKTIR anlamak gerçekten çok/ çok zor.
Ne olacak KARABÜKSPOR hepiniz de unuttunuz mu yoksa..?

EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN YAPILAN GİRİŞİMLER,UZUN VADE DE SONUÇ VERECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR VE 5 ŞEFLİK OLDU..
Geçtiğimiz sene sonbahar aylarında EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü kurulması noktasında,İlçe de başlatılan çalışmalar usul/usul belirli bir aşamaya doğru gidiyor.
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ kurulabilmesi için gereken şartlar usul/usul yerine getiriliyor ve yeni kurulan ORMAN ŞEFLİKLERİ kurulacak ORMAN İŞLETME Müdürlüğü’nün alt yapısını oluşturuyor.
İKİ ŞEFLİĞE İLAVETEN 3 YENİ ŞEFLİK KURULUYOR.
Olayın bu noktası, EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü kurulmasının çok ötesinde,bir anlam taşıyor ve eğer bu iş başarı ile sonuçlanırsa,ileri yıllarda KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ kurulması ile sonuçlanabilir.
Aslına bakarsanız Karabük/Safranbolu/ Yenice/Eskipazar ORMAN İŞLETME Müdürlüklerinin orman varlığı ÜLKE GENELİNDE Kİ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNDEN çok daha zengin..
Her ne hal ise artık.
EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü için başlatılan çalışmalar ilerliyor..
Bir süre sonra EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü kurulabilir..

YENİ KURULAN,Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN GENEL BAŞKAN OLDUĞU “GELECEK PARTİSİ..” İLE Sayın ALİ BABACAN’IN DEVA PARTİSİ..
Biliyorsunuz iki yeni Siyasi Parti kuruldu
Birisi AK Parti eski Genel Başkanlarından Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN Genel Başkanlığını yaptığı GELECEK Partisi ile Dış İşleri ve eski Başbakan Yardımcılarından Sayın ALİ BABACAN’IN Genel Başkanlığını yaptığı DEVA Partisi.
DEVA PARTİSİ adına YENİCE İlçesinde SOSYAL MEDYA kullanımları yapılıyor.
GELECEK Partisi Karabük İl Başkanı belirlendi ve Sayın ONUR BURAK GÜNDÜZ önce koronavirüs salgını nedeni ile ardından, çok büyük bir acı yaşadığı babası Karabük’ün en önemli isimlerinden Avukat Sayın SELÇUK GÜNDÜZ’ÜN vefatı nedeni ile gerekli örgütlenmeyi yapamadı.
Bu arada,özellikle DEVA Partisinin genç jenerasyondan hayli büyük ilgi gördüğüne ilişkin bilgiler geliyor ve öyle sanıyoruz ki yakında İL BAŞKANI açıklanır Teşkilatlanma çalışmaları hız kazanır.
Önümüzde ki sonbahar Karabük’te Siyasal,Sosyal hayat hayli hareketlenir.
Kardemir Genel Kurulu,Yeni Parti Kurulmaları,var olan Partiler KONGRELERİ,TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşme hazırlıkları Karabük’te hayatı hayli renklendirecek ve bu arada KÜÇÜK ESNAFIN SIKINTILI DURUMUNU DA göz ardı etmemek gerek elbet ki.
SONBAHARA DOĞRU İYİ BİR HAREKETLENME YAŞAYACAK KARABÜK.

22 kişi görüş bildirdi

  1. Harbi

    Ne o Ahmet abi 250 bin ton satabildi diye ki daha belli bile değil hüseyin şaban’ı yere göğe sığdıramamişsin.bu kadronun 250 bin tonun haricinde sattıği çok tonaj var Hatta parayla dolarla da hesap edilemez.Istediginiz kadar pozitif göstermeye çalışın.Koskoca Kardemir 250 bin tonun havasini atacak hale gelmişse zaten sonuç belli.Taraf olamayan bitaraf olur olanda halka olur.Bilmem bu yorumumu yayınlar misiniz?lütfen ya lürfen paket haber değil borsadan gercek haber verin Lütfeeen.

  2. Harbiii

    250 bin tonla Kardemiri yere göğe sığdıramiyorsak zaten Kardemir bitmiş.Hüseyin Şaban ın son filmi galiba.Haaa bu arada yerli otomobile anahtarsiz sistemi de Kardemir yalacakmiş!Anlayanlara.Anlamazsaniz 1 ay sonra anlarsınız.Yakındaaa.

  3. KARABÜKSPOR BİZİM

    İstanbul da hemşehrilerimiz de Karabükspor u bulunduğu zor durumdan kurtarmak olmada da ,şimdi ki durumunu muhafaza etme gücü var. Fakat bu gücü ortaya çıkarabilecek ortak akıl Karabük de yok. Karabük den, Safranbolu dan bir işaret fişeği yakılması lazım.

  4. Eflanili Genc

    Sn Ahmet bey CumhurBaskanimizin sanayi siteleri için almış olduğu karara .sayın Karabük Valisinin bu kararı dikkatte alması gerekir. Balibey Bakka yonetimindedir ve Bartın valisi ve Zonguldak valisi olduğunu duyumunu aldık Bakka da sayın valibeyler bunu dikkate almasını istiyoruz.Eflani Belediye Başkanı çarşının içi sayılır buraya küçük sanayi sitesi kuruyor ve Bakkadan para çıkmış diyor Karabük Brtv de sayın vali bey bunlarında mi duymuyor ilçede kaymakamına sorsunsun eski terminal la simdiki giyim pazarına yapılan sanayi eflanide telafisi çok ağır olur ilçe icin ilçe içindedir bu yer Eflanin geleceği için sayın valibeyler bu işi durdursun ve Bakkadan çıkan parayı açıkken durdurması gerekir. Ve Eflani Belediye Baskanini uyarlakari gerekir.uyarmazsa cumhurBaskanimizin Karani hiçe saymış olurlar Valibeyler Göreve diyoruz Eflani için.

  5. Eflani

    Eflani Belediyesi’nin kucuk sanayi yerini tekrar gözden geçirmesi gerekmezmi sanayi sitesi yapacağı yer çarşının içi sayılır..ve telafisi çok zor olur.ilce için..CumhurBaskanimizin ve Sanayi Bakanın almış olduğu kararlar var sanayi siteleri çarşı dışına yapılması gerekir.Sayin.VakiBey Ler Bakkadan hibe çıkan parayı durdurması gerekmezmi Valibe göreve ve Eflani için sanayi sitesi bin kararını tekrar gözden geçirin ve Bakmayı harekete geçirin bu hibeyi durdurun.ilceye büyük iyilik etmiş olursunuz..Brtvde demi görmediler geçen akşam.

  6. Ahmet

    Eflaniye kurulacak olan sanyisitesi .Eflanin içindedir. CumhurBaskanimizin ve sanayi.Bakanliginin almış olduğu kararlar vardır sanayi siteleri için.Sn.Karabuk Valisinin ve Zonguldak ve Bartın Vali beylerin.Bakka yonetimindedir Bakka dan çıkarırken Cumhurbasjanimizin ve sanayi Bakanin Kararini.Dikate almallarini ve yönetmeliği dikkate almalarini.istiyoruz.Eflani Bldysinin sanayi sitesinin yapacağı yer çarşı içi dir Araştırdılar gelsinler.Pazartesi günü görsünler Baksınlar.Sanayi siteleri çarşıdan biraz kenarda kalması gerekir Lütfen uyarıları dikkate alsınlar.ve Bldy Baskaninida sanayi sitesi yerini gözden geçirsin Eflanin geleceği için.telafisi ilerde zor olur.eflani icin

  7. Ahmet Abi vallahi alemsin

    Ahmet abi vallahi alemsin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği nin önemini anlatmışsın sonrada “haydi kendine/ailesine demeyelim de VATANA/MİLLETE/ÜLKE SANAYİNE/ÜLKE KALKINMASINA hizmet noktasında önemli..” yazmışsın. bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilir yani vallaha çok alemsin be Ahmet abi ömrün ,gazetecilik hayatın uzun olsun abi

  8. Karabuk

    Sayin ahmet golbek
    Karabukspor eski baskani memet aytekinle konustugunuzu ve bazi belgeler gordugunuzu soyluyorsunuz .dernegin iyi yonetilmedigini soyluyorsunuz .okurlaeiniza da aciklayinki bazi gercekleri bizlerde bilelim .

  9. Karabüklü Aytekin anlatsın

    Mehmet aytekin Ahmet abiye kendisine gelen mesajları göstermiş,belki yayınlanmasına izin vermemiştir onu yazmamış Ahmet abi.Mesajlar Mehmet Aytekine geldine göre,Mehmet bey bunları açıklasın neymiş bizde bilelim.Ahmet abi gibi deneyimli bir kişi bile küçük dilimi yutuyordum dedine göre çok önemli şeyler var.Mehmet Aytekin bunları açıklasın Kamuoyuna

  10. Gönderen

    İyi ki önceki genel müdür Kardemir’e rekor kar yaptırarak şirketin kasasını doldurmuş. Yoksa Kardemir çok daha büyük sıkıntıya girebilirdi herhalde. Kardemir’in kasasını dolduran adamı apar topar kovdular. Hayret edilecek bir şey…

  11. Yalama-Yalaka CHP liler

    CHP Milletvekili Belediye Başkan adayları dururken öteki partilere oy veren yalama-yalaka CHP liler kimler.Karabükte bunları hemen hemen hepimiz yani CHP li ve oy verilen parti adayları biliyor tanıyor.Eflanide kim bunlar Yenicede kim bunlar öteki yerlerde kim bunlar emin olun hemen her yerde bilinip tanınıyolar.Helal olsun Eflani Belediye Başkanına CHPlilerde bana oyverdiler diyor CHPlilerin yalama yalaka takımında kimler var acaba.Baksanıza İl Başkanı bile AKP li Belediye Başkanını eleştirmeyin demiş kendisine çöpçü diyen Belediye başkanına ses çıkarabildimi.Rafet Vergili çöpçü dedi sesi soluğu çıktımı CHP Karabükte varmı yokmu

  12. mehmet

    Ahmet bey KARDEMİR DÜNYA ŞİRKETİDİR :)))

  13. Gönderen

    Safranbolu küçük sanayisinin kime ne zararı var? Yol kenarında ağaçlar var. Dışarıdan gelen adam sanayi var mı yok mu görmüyor bile. Görüntü kirliliği yok yani. Snayi ordan kalkınca ne olacak? Tabi ki yerine betonarme evler dolacak? Yani rant oluşacak. Olan sanayi esnafına ve çalışanlarına, arabasını tamir ettirmek için 10 – 15 km. uzağa gitmek zorunda kalacak vatandaşlara olacak. Zamanında Karayollarının bahçesine kent parkı yapılıyor, o bölgedeki insanlar çoluğu ile çocuğu ile nefes alacak biryer kazanacak diye reklamlar yapılmıştı, şaşalı bir de açılış yapılmıştıi. Ne oldu? Ortaya bir kebabçı çıktı…….

  14. Refik

    Kardemirin bağımsızlarını da Kardemirin kadro ve paralarınıda ithallerin yemesine alıştırdılar bizi.Bizim siyasetçilerimiz de çalışanlarımız da ancak seyreder bu talanı.Bu şehir gercekten ithalatı seviyor.Elin adiyamanlısı malatyalısı şehrinden istenmiyor bizimkiler Karabükte adam yokmuş gibi balıklama atlıyor.Basın dahil herkes seyirci.Bazı basında bu ithaller kepçe kepçe göturürken 3 kurusa yazi yaziyor.yazık ya gerçekten yazık.Rahmetli Mutullah amcanın kapısına bekçi olarak almayacagi adamlar ihya oldular.

  15. Kardemir bağımbızları

    Kardemir bağımsız yönetimi için Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak etkili olacaktır bunu hep birlikte görürüz.Kardemir önemli bir sanayi tesisi maaşlar dolgun burayı herkes ister

  16. Eflanili

    Eflani MHP li Belediye meclis üyeleri niçin herkararin altına blok imza atıyorlar.eflani desanayi sitesi yapımında belediye de meclis üyeleri var MHP’li niçin imar değişikliğine müsade ediyorlar .seçimlerde birbirlerini eleştiriyorlar di.simdi ise MHP li belediye meclis üyeleri eflanin içine yapılan sanayi sitesinin yerini değiştirirken niçin seh koymadılar Eflani de.carsi inine sanayi olurmu.sayin valimiz buna müsade etmemesi için gerekeni yapmasını bekliyoruz.telafisi zor olacaktır eflanide.Bakka hibe verirken iyi düşünmeli Cumhur başkanımızın ve sanayi bakanımızın kararı var.

  17. Eflanili

    Eflani Belediye meclis üyeleri var Mhp li niçin bukadar imar değişikliğine müsade ediyorlar.sanayi sitesi yeriyle pazaryerinin niçin bir seh koymuyorlar .ve hiç bir karara şey koymuyorlar sn.mhp li arkadaşlar.lutfen ..sanayi sitesi çarşının içine olmamalı eflanide Bakanlığın aldığı karar varmıştır. Vali bey insalah bu karara uyarlar..telafisi sonra olmaz selamlar

  18. Ali yavaş

    Şu anki kulüp başkanı yöneticilerin yerine imza atarak fatih tultak transfer parasını kendine almış.Yoneticiler haberimiz yok diyorlarmış.Ayrica fatih tultak Mehmet Aytekini arayarak yüksel başkanın kendisinden avanta olarak 85 bin tl senet aldığını söylemiş.Amatorden prof yapilan oyuncu ailelerinden 10 bin tl para alınıyormuş.2 bini masrafa geri kalani yüksel tarafindan kulubun kasasina yuksele borç diye girilüyormuş.14 kişi yüksel senetlere baskasinin yerine imza attı diye dava açmışlar.Futbolcular 15 aydir maas almıyorlar. Senet verilenlere karsilik kulüpteki kondisyon aletleri.masaj aletleri bu kişilere veriliyormuş.ahmet karadayidan.can sıkılmazdan gelen paranın kulübe girdisi yokmuş.Yani işin özeti şu.Adam kimseye ödeme yapmıyor,kulübe gelen parayida cebellezi yapıyor.Ey karabük basını uyuyormysunuz. Arpanızı verdilermi susuyorsunuz. 2.Ankara faciasına sessiz kaliyorsunuz hayırdır?

  19. Şaban

    Eğer sayın Berat Albayrak etkili ise Hüseyin Şaban müdürü hatırlar kesin.Bakan olduğu gün “Nedir bu memleketin Damatlardan çektigi ‘diye sosyal mesaji bu halk unutur da Sayın bakan unutmaz.Bir bakan,pardon bakar çaresine galiba.Herkesi kandırabilirsiniz Reisle 2023 hayalleri kuruyor olabilirsiniz.Ama aynı reise Damat mesajınızi ben de Resimiz de unutmaz.Haberi yapan gazeteci bile unuttu amaaa.

  20. Ömer Coskun

    Karabükspor ne boyle bi başkan gördü ne boyle bir yonetim.2 senedir maas yok.Odeme yok.Puğan yok.Ben futbolcu babasiyim 2 senedir para almadan oynuyor benim çocuğum. Başkan sened verdi ödemedi.Simdi telefonda çıkmıyor. Bizle toplanti yapdi. toplantıda para istedi bizden.Kulupte cikan yemek fasulye corba.Ayiptir.Hadi para yok diyordu oyuncu sattı 550 bine niye vermiyo simdi.Gasteciler nerde niye kimse bişey yazmıyor.Kahfalti verdi kulüpte gazetecilere tabi yazmazlar.

  21. Ömer Coskun

    Ben ne boyle bi yonetim gördüm ne boyle.bi başkan.Verdigi senetler sahte.Oyunculara maas yok 15 aydir.Puan yok.2 lig düşürdü. 3 sezondur transferi açamadı.Futboldan anladigi yok.Kem küm basın toplantısı.Gastecilere kahfalti verdi ogunden beri yazan yok.Ismail akca bilet basiyomus.Digeri dükkan kirasini odetiyomus.Bi tanesi 3500 tl almış. Ne güzel düzen kurmus adam.

  22. Ohooo neleri unutmadıki

    O Gazeteci dediyin insan veya insanlar neleri unutmadıki onların temel anlayışı bağlandıkları kapıdan karşı kapıya havlayıp höykürmek onlara öyle bak Şaban arkadaşım.Rahmetliye cmi avlusunda hakaret edip hakkını helal etmeyen bunlardı şimdi evladı sermayedende yolunu bulanlarda bunlar.Öyle evlatlığın içine tüküreyim ben kendi çocuklarıda onlara yaparlar işallah

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.