Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.07.2020 20:48
Paylaş:
A+ A-

“Karabükspor’un Sonu Ne Olacak Acaba..? “

Avrupa ve Türkiye de,bir dönem ciddi başarılara imza atarak,önemli bir sempati yaratan KARABÜKSPOR,ne yazık ki,Hikmet Feridun Tankut Başkanlığında,adeta,uçuruma itilerek,batmanın eşiğine getirildi.Aralık 2017 yılında yapılan KARABÜKSPOR Genel Kurulu’na katılmayarak,kaçarcasına Karabük’ü terk eden, Hikmet Feridun Tankut’tan sonra toparlanamayan Kulüp,şu an itibarı ile “Sefilleri oynuyor ve  Kentin ilgisizliği nedeni ile..” son sürat kapanmaya doğru gidiyor..

2015 Yılı temmuz ayında göreve geldikten sonra,Aralık 2017 yılında yapılan Genel Kurula,adeta,Karabük’ten kaçarak gelip üyelere hesap dahi vermeyen Hikmet Feridun Tankut’un KARABÜKSPOR’DA yarattığı kaos halen dinmedi.Son günlerde,büyük tartışma ve suçlamalara hedef olan KARABÜKSPOR alınan bir kararla “Bir alt Kümeye düşürüldü..” ve Kulüp bünyesinde skandallar düzeyinde söylentilere İdari makamların el koyması bekleniyor.

Bu arada Avrupa ve Türkiye de yarattığı sempati nedeni ile herkesin üzüldüğü KARABÜKSPOR,Karabük Kentinde de, tam bir yalnızlığa itilmiş görünüyor ve bu anlamda Valilik ile Karabük Belediyesi’nin,yanlarına Karabük’ün Genel ve Yerel Siyasetini de alarak “Bu ortak değere sahip çıkmaları noktasında..” bir hareketlenme olup/olmayacağı merak ediliyor.

Yıllarca Karabük Demir/Çelik İşletmeleri,daha sonra da KARDEMİR tarafından finanse edilen KARABÜKSPOR için KARDEMİR’İN halen yıllık 8 milyon lira garanti para taahhüdü ödediğine işaret edilerek “Hikmet Feridun Tankut döneminde,yıllık 8 milyon lira üzerinden 4 yıl taahhüt verilmişti.Bu taahhüt finans şirketlerince paraya çevrilmiş ve KARDEMİR daha iki yıl bu parayı ödemeye devam edecek.O nedenle,şu an itibarı ile KARABÜKSPOR’A ek bir destek vermesi pek mümkün değil..” değerlendirilmeleri yapılıyor.

Öte yandan geçtiğimiz süreçte,Resmi Dairelerin KARABÜKSPOR’DA Yöneticilik yapmış 75 civarında insana “Alacaklarını tahsil için ihbar göndermesi Karabük’te ciddi skandallara yol açmış,bu nedenle hayatına son veren isim olmuştu..”,pandemi sürecinde bu gelişmelerin durmasının,sürecin sona erdiği anlamına gelmeyeceğini de söyleyen konuya yakın çevreler “ Önümüzde ki süreçte ,şimdilik durdurulan ihbarname ve alacakları isteme süreci yeniden başlayacaktır.Ülke genelinde bu soruna bir çözüm bulunamazsa çok can yanacaktır..” yolunda değerlendirmeler de yapıyorlar..

KARABÜKSPOR’UN tam bir belirsizliğe sürüklenmesi ve halen yaşanan skandal boyutunda ki söylentilerin nasıl bir sona ulaşacağı üzerinde de kimse,net bir bilgi veremiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.