Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.08.2020 23:22
Paylaş:
A+ A-

Başkan VERGİLİ ; “2-2.5 YILDIR BİR ÇED RAPORU ALAMADIK..           

16.08.2006 Yılında Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren “KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ..” o günden, bu güne kadar “KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİNİ..” yaptırmayı başaramadı.Karabük Belediye Başkanı Rafet VERGİLİ yeni bir alan buldu ve buranın ÇED Raporu ise 2 yılı aşkın bir zamandır çıkmadı.ASİT Köyü üzerinde ki Karabük Vahşi Çöp Depolama Alanında geçtiğimiz gece başlayan yangın “Karabük’ü pandemi sürecinin de yaşandığı şu günlerde..” pis bir koku, duman ile yaşanmaz hale getirdi..

Geçtiğimiz gece,Aşağı Kızılcaören Köyü ASİT Mahallesi’nin,hemen üst kısımlarında bulunan Karabük Çöp Toplama Alanında çıkan yangın ,Karabük’te hayatı çekilmez hale getirdi,Karabük’ün üzerini kesif bir duman kaplarken,Çöplük yangınından çıkan koku da,genizleri yakar bir durum yarattı.

Koronavirüs salgınının çok ciddi artışlar gösterdiği Karabük’te,çıkan çöplük yangını hakkında görüşlerini açıklayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Karabük’ün,günlük 160-170 ton çöpü 1978 yılından bu yana Asit Köyü’nün üst kısmında ki yere dökülüyor.Buna vahşi depolama deniliyor ve daha düzenle olması için Katı Atık Düzenli Toplana yerinin yapılması gerekiyor.Bunun için gerekli girişimleri de,zaten başlattık..”  yolunda bilgiler verdi.

Daha önce Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı olarak bir yerin tespit edildiğine işaret eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “10 Yıl önce tesit edilen bu yerde inşaatlar belirli bir aşamaya geldikten sonra,heyelan olması nedeni ile,burası iptal edildi.Biz boş durmayarak yeni ve kimse ile sorunu olmayan bir yer daha tespit ettik.Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Çöp depolama alanını buraya yapacağız.Ancak bu kez de karşımıza ÇED Raporu alınması sorunu çıktı ve 2-2.5 yıldır bu alana ÇED raporu alamadık..” şeklinde yakınmalar dile getirdi.

Bu alanda kendilerine en küçük bir kolaylık temin edilmediğinin de altını çizen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Şu anda Devlet bize Devlet bize çöpü nereye depoluyor sunuz diye sormuyor.Eğer 2-2.5 yıldır ÇED raporu çıksa bizde işi yapabilseydik,ne bu yangın olurdu,ne bir başka kötü olay.Ne yazık ki bu yapılmadı.ÇED Raporu çıktığı an içerisinde Elektrik üretimi de yapılarak ekonomiye katkı sağlayacak ünitelerinde olduğu bir Tesisi süratle yapacağız Bu nedenle ÇED Raporunu bekliyoruz..” bilgilerini verdi.

Yorumlar

  1. KARABUK

    MAZARET BUMU YANİ ÇED RAPORU ALAMAMAKMI,YANI KISACASI BEN BU İŞİ YAPAMADIM DESENE,BU ÇÖPLÜĞÜ,KOKUYU KİRLİ HAVAYI,TOPRAĞI ,SUYU KİRLETEN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRAMADIM KARABÜKLÜLER BU ÇİLEYİ BEŞ ON SENE DAHA ÇEKECEKLER DESENE EN DOĞRU DÜRÜST SÖZE BU OLUR.BİRDE RAFET VERGİLİ SÖZÜNÜN ERİ DEDİLER.SEN HALA BİZE YARDIMCI OLMADILAR DİYE HÜKÜMETİ SUÇLUYORSUN,HÜKÜMET SİZİN ORTAĞINIZ DEĞİLMİ, ON SENEDEN BERİ BU ÇÖPLÜK OLAYINA BİR ÇÖZÜM BULAMADIĞIN İÇİN TOPU BAŞKALARINA ATMA SAYIN BAŞKAN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Toyota’dan yardım kuruluşlarına bağış yapan firmalara teknik gezi imkanı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA (AA) – Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yardım faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunan firmalara teknik gezi imkanı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Toyota, toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik ruhuyla 2019'da başlattığı ancak pandemi ve proje dönemlerinde ara verdiği “Önce Bağış Sonra Fabrika Turu” projesini yeniden hayata geçirdi.

Kapılarını umut ve toplumsal faydanın üretildiği yere de açan Toyota, teknik gezi taleplerini anlamlı bağışlara dönüştürerek, Darüşşafaka Cemiyeti, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) gibi sivil toplum kuruluşlarına destek olma imkanı sunuyor.

Her gezi, katılımcılara Toyota'nın mükemmelliyetçi üretim süreçlerini keşfetme imkanı tanırken toplumsal fayda sağlama şansı veriyor.

Ziyaretçi firmalar, pres, kaynak, boya ve montaj gibi üretim süreçlerini rehber eşliğinde deneyimlerken, Toyota üretim sistemi, yerinde kalite yönetimi, problem çözme teknikleri ve iş güvenliği konularında bilgi sahibi oluyor.

Sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmayan proje, gıda, endüstri, beyaz eşya gibi farklı sektörlerden pek çok dev şirketin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Toplamda 77 firmanın 1145 çalışanının katılımıyla gerçekleşen turlar, geniş iş dünyası ağına dokunarak büyük başarı elde etti.