48 Bin Kişiye Yeni Kimlik Kartı Verildi

48 Bin Kişiye Yeni Kimlik Kartı Verildi

Yayın: 14.02.2020 20:14
Paylaş:
A+ A-

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 48 bin 993 kişiye yeni kimlik kartı verildi.
Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Hasan Kahraman’dan 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında karşılaştırmalı bilgi aldı.
İl Müdürü Hasan Kahraman slaytlar eşliğinde yaptığı sunumda; çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) uygulamasına 14 Mart 2016 tarihi itibariyle başlandığını ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almak zorunda olduğunu ifade eden Kahraman, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt ve vatandaşlığın kazanılması gibi nedenlerle düzenlenmektedir. Doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt ve vatandaşlığın kazanılması gibi nedenlerle yapılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurularında, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı teslim edilene kadar geçerli olacak geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir. Geçici kimlik belgesi sınav giriş veya pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerin yürütülmesinde geçerlidir” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının 10 yıl geçerlilik süresine sahip olduğunu aktaran Kahraman, şunları kaydetti:
“Polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız yonga (çip) içeren; uluslararası standartlara uygun (ICAO) en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran; vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilerek yetkisiz kişiler tarafından kartın yeniden üretilmesini ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri kullanılmaktadır. Yonga üzerinde biyometrik veri yer almaktadır. Bu sayede farklı kurum ve kuruluşların güvenli kimlik doğrulaması yapmasına imkan sağlanmaktadır.”
Pasaport ve sürücü belgelerinin 2 Nisan 2018 tarih itibariyle İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde verilmeye başlandığını hatırlatan Kahraman, 2019 yılında 7 bin 694 pasaport ve 22 bin 275 sürücü belgesi işlemlerinin yapıldığını, 2019 yılında 48 bin 993 kişiye yeni kimlik kartı verildiğini belirtti.
İl genelinde; doğum, ölüm, gaiplik, evlenme, boşanma, adres beyanı ve benzeri olmak üzere 47 bin 665 işlem gerçekleştirildiğini vurgulayan Kahraman, Mekansal Adres Projesi (MAKS) hakkında bilgi vererek sunumunu tamamladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Migros “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, Pol's işbirliğiyle, Çukurova bölgesindeki yüzde 90’ı kadın üreticileri kapsayan “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Pol's işbirliğiyle “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini başlattı.

Proje sayesinde, son yıllarda ağırlıklı olarak ithal edilen susam ürünün yerel üretimi desteklenerek sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturulması amaçlanıyor. Yerli susamın yanı sıra yerli susamla üretilen tahin ve helva ürünleri, Migros mağazalarında Pol's markası altında satışa sunuldu.

Şirket yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içeren yerli susam üretimini desteklemek üzere, projenin ilk aşamasında Adana Çukurova bölgesinde, sözleşmeli tarım modeliyle, yüzde 90'ı kadın üreticiler olmak üzere 390 dekarlık alanda susam ekimi gerçekleştirildi. Migros'un alım garantisiyle güç bularak, yeniden üretime geçen çiftçiler, ürünün dikim öncesi, hasat ve kurutma süreçlerinde, ziraat mühendislerinden oluşan “Pol's Tarım Koordinasyon” ekibinden zirai eğitim ve teknik destek aldılar.

Üretilen yerli susamlar, Pol's fabrikasına gönderilerek şeker pancarı ile tatlandırılmış tahin, çifte kavrulmuş tahin helvası ve Ermenek bölgesine özgü üzüm pekmezi ile tatlandırılmış Ermenek helvası üretildi. Ürünler Pol’s markası ile Migros mağazalarında satışa sunuldu. Projenin genişleme aşamalarında ise daha önce hiç susam ekilmemiş farklı bölgelerde de yerli susam ekiminin yaygınlaştırılması ve daha fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

– “İthalatı yüksek olan susamı yerelleştirmeyi hedefliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur yerli üretimi teşvik edecek iş birlikleri gerçekleştirdiklerini, yerli üretimle birlikte, yerel kalkınmanın öneminin çok büyük olduğunu ve kendi kendine yeter olmak için Türkiye'nin her bölgesinde yerel üretimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Baydur, “Bir taraftan sürdürülebilir tarıma yatırım yaparken, bir taraftan da kadın üreticilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz. Pol's iş birliği ile 'Yerli Susam, Yerli Üretim' projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Projenin genişlemesiyle beraber susam ekim alanlarını, çalıştığımız çiftçi sayısını ve tonajı artıracağız. Ayrıca mevcut potansiyel alanlarda da verimi artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pols şirketi CEO'su Ali Polat da “Migros'un talebi ile başlayan projede, ilk etapta 120 ton yerli susam için sözleşme yaptıklarını belirterek, “Migros'un alım garantisi, üreticilerimiz için çok büyük teşvik oldu. Yerli susamın hasat süresi 120 gün. Çukurova bölgesinde yapılan Mısır ekiminin ardından boş kalan arazilerin etkin kullanımı için susam üretimini teşvik ettik. Böylece yıl boyunca sürekli bir üretim döngüsü oluşturarak yerli tarımın sürdürülebilirliğini sağlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.