Her Telden (20.Ocak.2016)

Her Telden (20.Ocak.2016)

Yayın: 20.01.2016 08:32
Paylaş:
A+ A-

MHP GENEL MERKEZİ’NE TESLİM EDİLEN,OLAGANÜSTÜ KURULTAY İSTEYEN 543 İMZA VE İMZASINI GERİ ÇEKENLER..
MHP İçinde OLAGANÜSTÜ KURULTAY isteyen geniş bir kesim var ve bunlar 543 imza toplayarak İSTEMLERİNİ Genel Başkan Sayın DEVLET BAHÇELİ ile GENEL MERKEZ Yönetimine ilettiler,duyurdular.
TOPLANAN İMZA 543.
Ancak ; ÖNCE İMZA VERİP,daha sonra,ÇEVRE BASKISI veya BAŞKA BASKILAR nedeni ile imzalarını geri çekenler var,bunların kendi iradeleri MHP İÇİNDE DEĞİŞİMDEN YANA,attıkları imza ile bunu belli etmişler..
SONRA BASKI İLE İMZALARINI GERİ ÇEKMİŞLER..
Oylarını da geri çekecekler mi bu insanlar..
Örneğin 2 MHP KURULTAY DELEGESİ düşünün,bu insanlar OLAGANÜSTÜ KURULTAY için imza vermişler,daha sonra,üzerlerine bir baskı olmuş,imzalarını geri çekmişler.
BU İNSANLAR OLAGANÜSTÜ KURULTAY OLURSA KİME OY VERİRLER,kendilerine baskı yapan/yapanların gösterdiği doğrultuda mı oy kullanırlar,yoksa imza verdikleri,sonra geri çektikleri Genel Başkan Adayına mı oy verirler..
Yani;GÖRÜNEN O Kİ,MUHALEFETİN ADAY veya ADAYLARINA çıkacak oy 543 rakamının çok/çok üzerinde olur/olabilir,SESSİZ KALMAYI YEĞLEYEN geniş bir kesimin olduğu besbelli.
MHP TARİHİNİN EN KESKİN DÖNEMECİNDE GÖRÜNÜYOR.
Dileriz,bu dönemeci kazasız/belasız geçer,yoluna devam eder..

CHP KURULTAYI,YENİ VE OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARIN HABERCİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR Mİ ACABA..?
CHP Olağan KURULTAYI yapıldı ve Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU tek Genel Başkan Adayı olarak girdiği KURULTAYI büyük bir kitlenin OYUNU ALAMADAN tamamladı.
O veya BU NEDENLE 250 CİVARINDA DELEĞE OY VERMEDİ..
Daha sonra PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ’NİN Seçimi yapıldı çıkan sonuçlar hayli enteresan ve Genel Başkan Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN Listesi YARI/YARIYA fire verdi.
NEREDEYSE YARI/YARIYA FİRE VERDİ.
Bunları dikkate aldığınızda CHP KURULTAYI,yakın bir gelecekte,YENİ KURULTAYLARIN TETİKLEYİCİSİ olarak görülmeli ve bu yapı ile uzun vadeli bir Siyasi gelecek olmaz..
CHP YENİ ve OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARA GİDER..
Bütün enerjisini YENİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLAR için harcar ve yeni Siyaset üretme,İktidara gelmek için DIŞA DÖNÜK Mücadele noktasını ıskalar,yüzde 20-25 oy bandına çakılır kalır..
O nedenle AK Partililer “AMAN CHP BU YAPI İLE SÜRSÜN.AMAN CHP KENDİ İÇ MÜCADELESİNİ BIRAKMASIN..” diye el ovuştururlar ve çokta haklılardır..
CHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARA GEBE SANKİ..
BU PARTİ MECLİSİ İLE PEK UZUN GİDEMEZLER..

KARABÜK BELEDİYESİ,YENİ BİNASINA TAŞINDIĞINDA,MEVCUT BİNA NE OLARAK KULLANILACAK ACABA..?
Karabük Belediyesi,MENDERES Caddesi üzerinde yaptırdığı YENİ HİZMET BİNASINA Taşınıyor,gerçekten şık bir Bina yapıldı,keşke YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ile bir bağlantı sağlanabilseydi..!!
O ZAMAN DAHA VERİMLİ OLURDU..
Şimdi ESKİ BİNA BOŞA ÇIKIYOR demektir..
YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde,bugün kullanılan BELEDİYE BİNASI nasıl değerlendirilecek acaba,daha önceleri bir DERSHANEYE kiralanmıştı,artık öyle olmaz herhalde..
DERSHANELERE YENİ STATÜ GELDİ,DERSHANE YOK ARTIK.
O Bina nasıl kullanılacak acaba..?
Olayın bu noktasında KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL Sekreterliği gibi bazı duyumlar var ve anılan Genel Sekreterlik,YEŞİL MAHALLEDE bulunan Binasında,MAL SAHİBİ ile KİRA ANLAŞMAZLIĞI MI yaşıyormuş..?
ÖYLE SIKINTILI BİR DURUMDAN SÖZ EDENLER VAR.
Dileriz BOŞALACAK O BİNA süratle BİR ŞEKİLDE KULLANIMA sunulur ve YEŞİL Mahallede ki bina gibi “ARMUDUN SAPI- ÜZÜMÜN ÇÖPÜ DİYE UZUN SÜRE BOŞ TUTULMAZ,ÇÜRÜTÜLMEZ..”
Bakın YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNAYA NE MASRAF GEREK..
Burası süratli bir biçimde kullanıma açılır..

ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN YENİDEN YAZALIM “12 ŞUBAT GÜNÜ YAPILACAK EMEKLİLERE UCUZ KONUT KURASI..” OLAYI..
EMEKLİLERE UCUZ KONUT için 8 bin dolayında insan para yatırdı,yaptırılacak konut sayısı 426 ve bunların KİME VERİLECEĞİ 12 Şubat günü yapılacak KURA ÇEKİMİ ile belirlenecek.
8 BİN BAŞVURU VAR,426 KİŞİYE KONUT VERİLECEK..
YANİ 7500 KİŞİ BUNDAN YARARLANAMAYACAK..
Şimdi bu KURA ÇEKİMİNİN,Ankara’da yapılması bize göre DEDİKODU/TEZVİR/İFTİRA mekanizmalarını tetikleyecek bir unsur olacak ve mümkünse KURA ÇEKİMİ Karabük’e alınmalı..
EĞER MÜMKÜN SE YAPILMALI,KARABÜK’E ALINMALI..
Eğer Ankara’da yapılırsa,çıkartılabilecek dedikodu/tezvir ve iftiranın boyutlarını tahmin etmek güç olacaktır,en azından “FALAN LİSTE VERMİŞ,FİŞMEKAN İSİMLERİ BİLDİRMİŞ..” şeklinde aslı/astarı olmayan birçok söylenti piyasaya sürülecektir..
KEŞKE KURA ÇEKİMİ KARABÜK’TE ve para yatıran emeklilerden isteyenlerin katılabileceği bir mekanda,ŞEFFAF,KİMSENİN İÇİNE KURT DÜŞMEYECEĞİ bir ortamda yapılsa.
AKSİ DURUM ÇOK DEDİKODUYA YOL AÇACAKTIR..
Zaten Karabük toplumsal yapısı dedikoduya meyyaldir..
Burada dedikoduyu çıkartan,200 metre ileri de çıkarttığı dedikoduya kendisi de inanır ve ne yazık ki böyle marazi bir yapı vardır Karabük’te ve bu olayda istismara çok elverişli görünüyor..
KEŞKE KURA ÇEKİMİ KARABÜK’TE YAPILABİLSE..

12 ŞUBAT EMEKLİLERE UCUZ KONUT KURA ÇEKİMİNDEN SONRA,GERİ KALAN 7500 İNSANA “MERAK ETMEYİN..” SÖZÜ
EMEKLİLERE UCUZ KONUT için 8 bin civarında insan para yatırdı ve ÇEKİLECEK KURA sonucu,bunlardan 426 kişiye ucuz konut şansı doğacak demektir.
GERİ KALAN 7500 KİŞİ NE OLACAK SİZE GÖRE..?
Bu işin yakından ilgilenen KANAAT ÖNDERLERİ bir konuya ısrarla vurgu yapıyorlar ve “UCUZ KONUT ÜRETİMİ DEVAM EDECEK VE YENİ KONUTLAR YAPILACAK..” gibi beyanlarda bulunuyorlar..
YENİ KONUTLAR YAPILACAK MI DERSİNİZ..?
Örneğin SOĞUKSU Mahallesi’nin hemen üst kısmında kalan SOĞAN TARLASI Mevki var ve BURAYA EN AZINDAN 500 KONUT YAPILACAK falan gibi beyanlara rastlamak mümkün..
“ORADA TOPRAK KAYMASI VAR,KONUT OLMAZ..” diyende var..
12 ŞUBAT sonrasında 7500 kişi nasıl bir tutum alacak acaba..?

SEVGİLİ ALİ ÖZTÜRK KARDEŞİMİZE,NASIL BAŞIN SAĞOLSUN DİYECEĞİZ,ACISINI NASIL PAYLAŞACAĞIZ,NASIL,NASIL..
Sevgili ALİ ÖZTÜRK Kardeşimize,Dünyalar güzeli/iyisi ALİCAN ÖZTÜRK’ÜN şehit olması nedeni ile nasıl “BAŞIN SAĞOLSUN KARDEŞ DİYECEĞİZ.NASIL,NASIL..” böyle bir ağır cümle olur mu yarabbi.
TEK-MAK Bilgisayarın böylesine yaygın olmadığı dönemde,bizim DAKTİLOLARIN Hastanesi gibiydi,Sevgili ALİ ÖZTÜRK kardeşimizde mesleğinde uzman bir hekimdi adeta.
ŞEHİDİMİZ ALİCAN ÖZTÜRK İLE ÇOK KARŞILAŞMIŞTIK.
Pasajda çok karşılaşmıştık,çok kez “AMCA NE İÇİRSİN..?” sorusuna muhatap olmuştuk ve şimdi 25 yaşında ki ALİCAN için,Sevgili ALİ ÖZTÜRK Kardeşimize “BAŞIN SAĞOLSUN ALİ..” diyeceğiz,bu kadar ağır bir cümlenin altından nasıl kalkarız yarabbi.
BU NE ACI KADERDİR YARABBİ..
Hani diyorlar ya “ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR..” diye..
Terör nedeni ile ANADOLUNUN HEMEN HER YERİNDE ATEŞLER YANIYOR,ANADOLUNUN HEMEN HER YERİ ALEV/ALEV YANIYOR,öyle değil mi.
Biz dün BİLGİN HIRÇIN Kardeşimin oğlu,Rahmetli Şehidimiz ERCAN HIRÇIN için yandık,alev/alev yandık,şimdi de ALİCAN ÖZTÜRK yaktı bu Yöreyi.
Cennet mekan ERCAN HIRÇIN’I TANIYAMADIK.
Ama gelin görün ki ALİCAN ÖZTÜRK’ÜN,TEK-MAK Servisine gittiğimizde “NE İÇİRSİN AMCA..” diye soruşunda o sıcaklığı,terbiyeyi ,yakınlığı gören birisi olarak çok daha yandık.
Sevgili ALİ ÖZTÜRK’E şimdi biz nasıl BAŞIN SAĞOLSUN diyebiliriz..
BU KADAR ACI İKİ KELİMEYİ NASIL SÖYLERİZ..
Cenab-ı Allah sabır ihsan eylesin,sabır ihsan eylesin..

EĞER VALİLİK,YEŞİL MAHALLE BÖLGESİNE TAŞINIRSA,BOŞALACAK ALANA CAMİ YAPIMI VE HALKIN KATKISI..
Eğer düşünüldüğü gibi,VALİLİK BİNASI Mülkiyeti Karabük Belediyesi’nin olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ o binaya taşınırsa,boşalan alana Cami yapımı gündemde.
Ancak ;BU ÇELİK CAMİ OLMAYACAK SANIYORUZ..
Yani,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN 2009 YEREL SEÇİMİNDE sözünü verdiği ÇELİK CAMİ olmayacak galiba ve sunun yerine bir başka planlama gündeme gelecek/getirilecek.
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR cami yapımı için bir DERNEK KURULACAĞINA işaret ederek,olayın bu Dernek vasıtası ile gerçekleştirileceğinin altını çiziyor.
Oyala bu noktadan baktığınızda ÇELİK CAMİ ve BELEDİYE ÖNDERLİĞİNDE böyle bir Cami yapımı gündemden kalkıyor,bunun yerine KARABÜK HALKININ BAĞIŞ/DESTEK ve KATKILARI ile yapımı gündeme geliyor.
AK Parti Genel Başkanı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu cami konusunda,bir başka görüş açısı dile getirdi ve “KARDEMİR GİRİŞİNDE YAPILACAK DÜZENLEME KARABÜK TRAFİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..” dedi.
Daha sonra da “BU ALANA BİR ÜST GEÇİT YAPILARAK TRAFİĞİN RAHATLATILMASI MÜMKÜN DEĞİL.O ZAMAN YAPIMI DÜŞÜNÜLEN CAMİ GÖRÜNTÜSÜNE DARBE VURULMUŞ OLUR..” açıklaması yaptı..
“ALT GEÇİT YAPILMASINI..” öğütledi,söyledi.
ANILAN CAMİ HALK TARAFINDAN YAPILACAK..
Olayın özeti bu.

ESKİPAZAR/İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN,GENEL MÜDÜRLÜK HEYETİ 26 OCAK GÜNÜ GELİYOR
AK Parti İktidarının büyük önem verdiği ve çok yakından izlediği ESKİPAZAR/İsmetpaşa İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için gerekli tüm evrakların verildiği belirtiliyordu.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük önem verdiği İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi için,daha önce ilgili Bakan ve İlgili Genel Müdürlükle gerekli görüşmeler yapılmıştı.
İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi için ayrılan 10 milyon metrekare alan üzerinde,gerekli inceleme ve tetkiklerin yapılması için Genel Müdürlük Heyetinin 26 ocak günü gelecekleri belirtiliyor.
Şu ana kadar Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Müdürü Sayın CANER ÖZCAN’IN yakından ilgilendiği ve Ankara nezdinde izlediği İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi için MÜTEŞEBBİS HEYET aşamasına doğru gidildiğine işaret ediliyor.
26 OCAK GÜNÜ GELECEK OLAN Heyetin Bölge yapımı için düşünülen 10 milyon metrekare alan üzerinde,kendi ölçülerine göre bir dizi tetkik yapacaklarına dikkat çekilerek “İŞLEMLER ARTIK SÜRATLENEBİLİR..” bilgileri veriliyor.
Bilindiği gibi İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN bazı otomotiv firmaları ile temas kurduğu belirtiliyordu.
OTOMOTİV Firmaları ile yapılan ön görüşmelerin olumlu bir kanalda ilerlediğine de dikkat çekilirken “SON AŞAMADA Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN DEVREYE GİRECEK ve BİR OTOMOTİF FİRMASININ BURAYA YATIRIM YAPMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİLECEK..” gibi bilgiler de verilmektedir.
GENEL MÜDÜRLÜK HEYETİ 26 OCAK GÜNÜ GELİYOR..

 

22 kişi görüş bildirdi

  1. hepimiz sen gibiyiz

    Ahmet abi Ali arkadaşımızın oğlu Alicanın şehit olması hepimizi yıktı.Şimdi pasaja bi gelsen vallahi ölü sessizliyi var pasajda.Alican için terbiyeli demişsin,öyle bi genç bu devirde zor yetişir abi.Valla yazını okudum ben okurken arkadaşlardan bir ikisi geldi noldu gözlerin dolmuş bişeymi var dediler birlikte yeniden okuduk valla onlarında gözleri doldu.Mevlam sabır versin cennetinde muhafaza etsin işallah

  2. EMEKLİNİN SON ŞANSI

    TOKİ iki yıl sürede konutları tamamlıyor. Kalan 7500 emekli bu şekilde yapıldığında en son emekli 24 yıl sonra konutuna kavuşabilir. Umut budur.Emekli 24 yıl sonra bir çoğunun öldüğünü kabul edersek kuralarını siyasetçiler mezarın başında mı çekecekler..

  3. Karabük

    Allah şehidimize nurlar yağdırsın . Ailesine sonsuz sabırlar diliyorum. Terör belasını Allah ülkemizin başından def etsin. Her türlü terörü ıslah etsin inşallah.

  4. Gönderen

    Kardemir girişindeki kavşağa nasıl alt geçit yapılacak? Hangi yönlerden gelenler ne tarafa gidecek. Orası karışık bir kavşak. Pek anlamadım ama battı çıktı gibi olacaksa, orada Demirçelik girişi de var. Bir de arada çay var. Çayın altından mı geçecek? Bir de 90 derece dönüşler sözkonusu. Hemen ötesinde başka battı çıktı var. Oldukça zor bir iş. Ama yapılamaz diye birşey yok. Elinoğlu aya gidiyor. 🙂

    Çevre yolları yapılacaktı. Zonguldaktan gelen Prinçlik’ten OSB yoluna bağlanacakmış galiba. İstimlak işleri halledildi ise o iş fazla uzun sürmez. Kastamonu – Bartın yolları da tünelle Ankara yoluna bağlanacak deniliyordu….

    Öğlebeli’nde eski Askeri gazinonun olduğu tepeye bir bina yapılıyordu. O da yarım kaldı orada galiba. Vaz mı geçildi? Tamamlanmaz ise kuş yuvası gibi kalır orada. Ne binasıydı o?

  5. oflu78

    KARDEMİR DEKİ GİRİŞİ DÜŞÜNECEĞİNİZE KARDEMİR 4 ÇEYREKTE Kaç triton zarar açıklayacak ve bunu hangi bahanelere sıgdıracak 3 çeyrekte 211 trilyon zarar eden şirket 4 çeyrekte açıklayacağı zarar Karabuk ve karabuk emekçisine vereceği zarar ne olacak BORSALARDA KARDEMİRİN DEĞERİ ZATEN DÜŞTÜ KARDEMİRİN 2015 ZARARININ HESABINI ALLAH MUHAFAZA ÇALIŞANA ÖDETMESELER KARABÜK ÇOK BÜYÜK YARA ALIR.BİR AN ÖNCE MEHMET ALİ ŞAHİN BEY İLE İRTİBAT KURUP GELECEĞE BAKILMALI

  6. iktidarla soguk rüzgar

    Kardemirin iktidarla arasında soguk rüzgarlar estiyi biliniyor.Ahmet abi bunu aylar önce münasip bir lisanla yazdı.Hatırımda kaldına göre bir kaç sefer yazdı.Şimdi başka internet sitelerinde gazetelerdede böyle haberler çıktı.İktidar Kardemiri gözden çıkardı Kardemir kendini kurtarabilse bari.2016 senesi Kardemir için çok zor geçicek bu bell.fatura muhakkak işçiye çıkar.Şimdiden bunun zeminini hazırlıyolar işçiye fatura çıkıcağının zemini hazırlanıyor.Peki İŞÇİNİN SENDİKASI NERDE,ÇELİK-İŞ SENDİKASI NERDE GELİP İŞÇİSİNE NİYE MORAL VERMİYOR.NİYE İŞÇİMİZE FATURA ÇIKARTILIRSA DİRENİRİZ DEMİYOR.ADAMLAR BURSALARDA GEZİYOLAR,BU MEVSİMDE ŞEFTALİ OLMAZKİ BURSALARDA GEZİYOLAR.

  7. Elin italyayanı yerli teşviki bahane etmeyip ihaleyi kazanıyorsa...

    Diğer gazetelerde çıkan haber kaynağına göre, Elin italyada bulunan şirketi Türkiye’de ki şirkete yerli teşvik önceliği bulunduğu halda ray ihalesini kazanıyorsa arkadaş burada sorunu araştırmak lazım ihalede yerli teşvik önceliği kalktı mı nedir bu nerede kaldı milli yerli üretim, sadece üretmek devlet nasıl olsa bana verir yada kazanırım yetmiyor, garanti gözüyle bakmak olmuyor bunun bir uluslararası ticari hukuku var. şirketler üretmenin yanında o kadar da dünyadaki pazarı, rekabeti, pazarlamayı da düşünmesi lazım.
    Gerçekten olmuyorsa maliyetlerde sıkıntı var ise Alternatif olarak kendine pazar oluştur şehirlerdeki metro tramvay gibi ulaşım kitlelerine bir kampanya pazar oluştur Karabük’ten başla yada bu sektördeki bir şirketle ortak ol yüksek hızlı tren ihalelerine malzemeli bu şekilde gir böyle çıkmasına sağla sonra yapım işini devret rayı buradan temin et v.b gibi Türkiye’de bu yüksek hızlı teren pazarını bir şekilde kardemir ray satması lazım… yoksa yatırım yapmışsın üretmişsin satamadıktan sonra ne işe yarar elbet dünyaki diğer şirketler girecek satacak serbest ticaretin ne anlamı var çelik tel işi de sakat bu mantıkla bakılırsa.. .

  8. krdmd

    Ray Haddehanesi üretim rekorları kırı ya geçen yıl. İşte onlar hurda üretim rekorlarıydı. Nasıl satacak o kadar rayı.

  9. Gönderen

    2015 yılında 9 ayda 102.202 ton ray üretilmiş ve 97.560 ton ray da satılmış, Anormal bir durum yok sanki. TCDD Kardemir’den ray almıyorsa, Kardemir bu kadar rayı kime sattı?..
    2014 yılında 9 ay içersinde ise 85.548 ton ray üretilirken 74.211 ton da ray satışı olmuş. Geçen seneye göre 9 aylıkta ray üretimi ve ray satışı artış göstermiş.
    2015 yılının 12 aylık faaliyet raporu açıklanmadı. Açıklanınca 12 ay boyunca ne kadar ray üretimi ne kadar da ray satışı olduğunu görürüz.

    2014 yılında 12 ay içersinde ise 132.993 ton ray üretilirken 125.623 ton da ray satışı olmuş.

    85.548

  10. krdmd

    Peki ne kadar ton ray hurdaya ayrılmış? senede 200.000 ton ray hedefi vardı hani o haddehanenin? Neden 102.000 ton üretilmiş? Ray ve Profil Haddehanesinin toplam yıllık üretimi kaç ton olmuş? Fire ne kadar? Oluşan ray hurdalarının maliyeti ne? Hurda olarak potalarda kullanılıyorsa toplam maliyete etkisi ne? diğer satınalınan hurda maliyetinden yüksek mi değil mi? hani zararın bütün müsebbibi çindi? bak sen şu minik çinlilerin yaptıklarına?

  11. Gönderen

    Ne kadar ray hurdaya ayrılmış onu da siz yazın.
    Rakam veriniz. Yüzde kaç fire olmuş? “Ray haddehaesi hurdaya çalışıyor” demekle olmuyor.
    Rakam verin, yüzde verin….
    Siz hurdaya çok ray gidiyor diyorsunuz.
    Sonra da bana ne kadar fire verildiğini soruyorsunuz.

    Ben şirketin resmi olarak yaptığı açıklamadan bahsettim.

  12. Anonim

    Kardmrde bu durumda iken ücretsiz izinler konuşuluyorken, sendikcılr nerede işçiye niye bilgi vermiyorlar, kimi Bursada kimi İskenderunda diyor, işçi bunlara nasıl güvneck, burda olsalarda daha önce kullandırdıkları ücretsiz izilerde ki gibi Arkadaşlar biz burdayız dimdik ayaktayız, siz bize güvenin, burda bizim dediğimiz olur, ücretsiz olacaksa son derece adaletli olur, çikacaksa tüm arkadaşlar çıkar ayrımcılık yapmayız yaptırmayız, aksi halde biz burayı işverenin başına yıkmayıda biliriz, biz işçi olarak çok güçlüyüz arkadaşlar, sizde gücünüzün farkına varın bize güvenin, ……. ay veya yıl sonra bu paraları cebinizde bilin derler,, eee o sonra onlar kendi adamlarını olacaksa ücrtsz izne çıkarmamann hesabını yapar, sonra süreç biter, tık ses çıkarmazlar tek tük etraftan başkan ne oldu böyle böyle diyordunuz diyenlere kapıda askari ücrete çalışacak adam çok kes sesini derler, dahada ses çıkaranı kısımlar arası sürgün ederler, dahada olmazsa işten atarlar olur biter, birde kılıf uydururlar performansı düşüktü vs diye, nasıl olsa inandırıyorlar herkesi Memleketin sahibi yok ya, zahti olanların hepsi sahipsizlikten olur olduda, malı götürn götryo memleketteki işbirlikçi sendk aa, veee , abiiiiileri sayesinde, Abiiiiiiiii bu memleketin çocuğuna neden bu kadar sahipsiz kalıyor anlamak mümkün değil, halbuki bir işaretine bakar herkesi yola getirir diz çöktürür farkında değil, ses çıkarmadığı sürece kendine duyulan güven biter ve birsürü soru işareti ortaya çikar, iş ilahi adalete kalır ve telafisi olmayan kul haklarının altında kalır.

  13. Yfırın

    Eski Yönetimin yaptıklarını eleştirenler birde şu habere baksın lütfen :http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/14/37000/37592/ .koskoca Erdemir ve İsdemir fabrikaları KARDEMİR’de seneler önce yapılıp şu anda son derece verimli olarak çalışan atık gazlardan elektrik üretim sistemi için daha yeni kredi alarak yatırım planlamakta. vizyon budur işte. önceden görebilmek ona göre yatırımı planlamak. Bu şekilde hem kriz yönetebilir hem de rakiplerinize fark atarsınız. yoksa mevcut duruma göre düşünüp plan yapmakla değil. Bu yatırımlar yapılırken de eleştirenler oluyordu. Tıpkı yeni haddehane, tren tekeri projesin ve diğer yatırımları eleştirenler gibi . şu anki ihtiyaca göre planlama yaparsan hiç yapma zaten geri kalmışsın demektir. Birde bu maliyet önleyici yatırımlar olmasaydı KARDEMiR 2015 yılını mevcut zararın üzerinde nasıl bir zararla kapatırdı düşünmek bile istemeyiz…

  14. Kul Ahmet

    Bu yönetim kurulu bir önceki genel müdüre, onayı yönetim kurulu kararı ile gerçekleşmiş bir işlem için dava açma girişimiyle ipin ucunu iyice kaçırmış ve davanında reddedilmesiyle tüy dikilmiştir. Bir telefon açıp özür dilemişlerdir diye düşünüyorum. Kardemiri uçurumun kenarından döndüren, borçlarının çoğunu silen ve kalanını yapılandıran hükümetle son dönemde ilişkilerin soğuması, hatta hatta inadına bazı işlerin yapılması da enteresan ve üzerinde kafa yorulması gereken bir konudur.

  15. Ali Osman

    Hayır gözcüye gidicem ama olmayan bişeyi görmüşüm dersem deli muamelesi yaparlar diye korkuyorum. Dalga mı geçiyorlar bizle ? Fabrikada yer gök hurda ray idi yahu. Holler yetmedi, Çiflik yoluna bile hurda ray istiflledilerde ufak çaplı bir heyelan bile oldu.. Üretimi sattıysak, o zaman tek bir ihtimal kalıyor gökten zembille indi o hollere sığmayan hurda raylar !

  16. Muro ağa

    Ahmet abi Murat Orhn için Kardmr olarak bizi Ulusal alanda itibarımızı zedeledi diye mahkemeye vermeye kalkanlar şimdi Brtv yi mahkemeye vermeye kalkarlarmı? ne dersin.

  17. 307 karabük 78

    Kardemr Kurtulsun diye Borç harç para bulup Kardemr hissesi alıp, ücretsiz izinlere çıkıp canla başla çalışan 350 den fazla adamı işimize gelmeyen sendika gelmesin diye işinden aşıdan ettiler, ve paçalarını kurtarmak için 1200 adam aldılar, birileri Karabükün abiside bu işe çok iyi çanak tutu, işe koymak için bir hayli isim verdileer, iki tarafında o zaman işine geldi, amıca yüksek maliyetli işçiyi çıkardı, vergisini sigortasını 5 yıl devletin ödeyeceği taze ağlayanın ekmeğinin üzerine adam getirdi, getirdi ama ağlayanın malı gülene hayır etmez diye bir ata sözü vardır, Rabbımızın kulunun hatasını görüp kendini düzeltsin diye verdiği süreninde bir sonu vardır, inşallah o sürede gelecek, bu insanların İşyerim yaşasın diye yaptığı fedakarlığı vakfı kurutanlar, memleketlisinin oyunu alıp Ankarada boş boş oturanlar, 307 insanı mahkemenizi kazanıp gelin deyip kandıranlar, sendika değil de koltuk kuklası olanlar zaman boşa geçmiyor, az kaldı, inşallah.

  18. kelağa

    Ali Osman, sen bilmezmisinki Çanakkale savaşında gökten yeşil sarıklı ak sakallı nur yüzlü ihtiyarlar inmiş Mehmetçiğe yardım etmiş bizde bu savaşı kazanmışız. Gökten bu defada ray inmiştir ne var bunda ?

  19. demiryolu

    hurda ray mı yanlış görmüşsünüzdür canım.Öyle olsa birilerinin “toz” kondurmadıkları adamı başmüdür, onun eteğine takılan çoluk çocukları haddanelere müdür yaparlarmıydı. Yine %50 verimle iyi üretiyor bu gençler.Buna şükür.Kaliteci “dedemiz de” etliye sütlüye karışmaz,karıştırılmazsa %50 verimlere şükredin. nasıl olsa TCDD ray almıyor artık.Bol bol hurda ray üretip çelikhane hurdalığına gönderirsiniz. Oyalanıp durursunuz.Ta ki Ankara tepenize binene kadar.

  20. krdmd

    Sorular size değil sayın gönderen. İlgili ve yetkililere. Ama cevap vermeyeceklerdir. Çünkü onlar tembihli.
    Ayrıca rakamlar her zaman doğruyu göstermez. Misal stoktaki cevherin veya kömürün hangi ülke cevheri veya kömürü olduğunu anlayacak bağımsız denetçi var mı? Yok. Alın size mali tabloları sabunlamaya gayet müsait bir nokta. Yani demem o ki adam gibi denetlenemezseniz rakamlar her zaman doğruyu göstermez. Hatta bu yöntemlerle profesyonel yöneticiler yönetim kurulunu bile uyutur.

  21. karabük

    sn krdmd yönetim kurulu niye adam gibi denetlensin istesin ki şirketi? İstedikleri zaten böyle açık noktaların olması ki faydalanılabilecek daha çok nokta olsun. Önemli olan daha ucuza nasıl kütük alıp ,istediğime istediğim işi nasıl verdiririm düşüncesi galiba. Yoksa maliyetler doğru mu oluşmuş eğri mi oluşmuş , stoklardan kayıplar mı olmuş , üretim hurdaya mı gitmiş , zarar mı etmiş fabrika, çalışanlar tedirgin miymiş , yatırımcılar tedirgin miymiş , borç ödemeleri zora mı girmiş , kimin umurunda? Bunları kim ne diye incelesin? Onlara duygusal bir faydası var mı? Yok
    İtibar zedelenmiş diye bir de dava açacaklarmış. Peki sizin yüzünüzden kaybedilen itibar için kaybedilen kar için , kaybedilen vergiler için kim dava açsın? Yatırımcılar açsın mı? Maliye açsın mı? Çalışanlar açsın mı?
    Kardemir’in hukuk masraflarını da çok merak ediyoruz? Bu kadar sıkıntıda olup da hukukçulara bol keseden yapılan ödemelerin şirkete maliyeti ne acaba? Bu merak edilenleri bir sorsanız yetkililere Ahmet Bey de bir rahatlasa bu yatırımcılar. Belki mantıklı bir açıklama getiriler.

  22. Kul Ahmet

    Yerel tv’de yayınlanan haberin şu cümleleri her şeyin özeti esasında
    ” Sanayi Bakanlığı yetkililerinin hatta bizzat bakanın bile “Türkiye’de cevherden üretim yapan tesislerin kar elde ettikleri halde, Kardemir’in neden zarar açıkladığının” sorgulanmaya başladığı belirtiliyor.
    ” Ankara’nın, Kardemir’de özellikle Güleç ailesinden kaynaklı yönetim tarzının devamı halinde, ilerde yönetimdekilerin kendi şirketlerine dönmeleri durumunda; büyük borçlarla Kardemir’in devletin elinde kalmasından endişe ettikleri ifade ediliyor.”
    Kısacası, burası özel şirket hükümete ne ? diyemezsiniz çünkü işler sarpa sardığında ilk Ankara’nın kapısını çalacaksınız,çalıyorsunuz. Kaldı ki kardemir yurt içi-dışı on binlerce ortağı bulunan, % 100 ü halka açık bir şirkettir.Kaderine terkedilemez.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Çetinkaya, Memur-Sen üyeleriyle iftar yaptı

Yayın: 28.03.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle buluştu.

İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda düzenlenen programda Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi.

Ezanın okunmasıyla davetlilerle orucunu açan Çetinkaya, ramazanın bereketine ortak olmaya ve iftar sofralarında buluşmaya devam etiklerini belirtti.

Projelerinden bahseden Çetinkaya, Karabük’ü gerçek belediyecilikle tanıştırmak için yola çıktıklarını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmak istediklerini vurgulayarak, Çetinkaya için destek istedi.