Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 27.10.2020 22:06
Paylaş:
A+ A-

Covid-19 sebebiyle evinde karantinada olması gerekirken, belediyeye su depozitosunu alamaya gelen Iraklı vatandaş belediye girişinde HES kodu uygulamasında yakalandı. Belediye girişinde bekletilen Iraklı filyasyon ekibi tarafından alınarak hastaneye getirildi.
Karabük’te korona virüs testi pozitif çıkan ve evinde karantinada olan Irak uyruklu bir kişi, virüs tedavisinde kullandığı ilaçlar bitince karantinasının sona erdiği sanarak, evinden çıkıp kapattığı suyun depozitosunu almak için belediyeye gitti. HES kodu olmadığından belediyeye alınmayan, daha sonra kodu alarak geri gelen şahıs Karabük Belediyesi girişinde görevlilerin HES Kodu sorgusunda karantinada olduğu tespit edilince durum 112 ekiplerine ve polise bildirildi. Öğle paydosunu çıkan belediye personelinin meraklı gözlerle baktığı Iraklı vatandaş belediye girişinde yere çömelerek ekiplerin gelmesini bekledi. Koruyucu elbiselerle Karabük belediyesine gelen görevliler tarafından ambulansa alınan şahıs, kapattığı suyun parasını almaya geldiğini, kullandığı ilaçların bittiğini söyleyerek, kendini savundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.