Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 05.11.2020 22:21
Paylaş:
A+ A-

2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Karabük’te Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başvurusunu yaptığı, “Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” projesine başlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılmasının sağlanması, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen “Eğitimin Sesi, İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” projesi başladı.
Proje 1 milyon 245 bin 544 lira 80 kuruş toplam bütçe ile Karabük’teki okullarda; Yenilenebilir Enerji Atölyesi, El Becerilerin Geliştirme ve Robotik Kodlama Atölyesi, Temizlik Atölyesi, Fabrika Otomasyon Atölyeleri kurulan ve kurulması planlanan Karabük Kayabaşı İlköğretim Okulu, Şehit Metin Arslan İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na El Becerilerini Geliştirme ve Robotik Kodlama Atölyeleri, Eskipazar Ortaokulu ve Karabük Bilim Sanat Merkezine Robotik Kodlama Atölyesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne Robotik ve Mekatronik Atölyesi, Mesleki Eğitim Merkezi’ne Yenilebilir Enerji Atölyesi, Karabük Endüstri Meslek Lisesi’ne ise Temizlik Atölyesi ve Fabrika Otomasyon Atölyesi kuruldu. Proje kapsamında okullarda kurulacak atölyeler vasıtasıyla, öğrenci ve gençlere yönelik hobi, farkındalık ve meslek edindirme kursları düzenlenerek işsiz gençlerin istihdama yönlendirilmesi ve mesleki ve teknik okulların döner sermaye kuruluşları üzerinden üretim yapmaları planlanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Başhekiminin Anısı İstasyonda Yaşayacak

Yayın: 19.04.2024 14:33
Paylaş:
A+ A-

Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci’nin adı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan 2023’te görevi başında vefat eden Ekmekci’nin adı, Sağlık Bakanlığının oluruyla Safranbolu Yenimahalle’de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda yaşatılacak.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Ekmekci’nin Karabük halkına çok hizmetleri olduğunu, başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Daha sonra sağlık istasyonunun tabela açılışı, Ekmekci’nin kızları tarafından yapıldı.

Törene, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, Ekmekci’nin ailesi ve yakınları katıldı.