500 işçi müjdeli haberi bekliyor!

500 işçi müjdeli haberi bekliyor!

Yayın: 22.03.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Anonim Şirketinde çalışan ve emekli olmaya hak kazanan yaklaşık 500 işçi, emekli olup çocuklarının kendi yerlerine işe alınması ile ilgili Kardemir Anonim Şirketi yönetiminden gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Kardemir Anonim Şirketi ile Özçelik-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmesi anlaşma ile sonuçlanırken, şimdi de Kardemir’de çalışıp emekli olacak işçilerin yerine çocuklarının işe alınıp alınmayacağı konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Özçelik-İş Sendikasının üzerinde hassasiyetle durduğu ve toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelen emekli olan işçi çocuklarının Kardemir’e işe alınması konusunda görüşmeler devam ediyor.

KABUL EDİLİRSE İŞÇİLER EMEKLİ OLACAK
EYT’nin çıkması ile birlikte Kardemir Anonim Şirketinde çalışan yaklaşık 700 işçinin emeklilik hakkını kazandığı öğrenilirken, bunlardan 140 işçinin emeklilik dilekçesini verdiğini, geri kalan işçilerin ise çocuklarının Kardemir’e işe alınması konusunun çözülmesi halinde emekli olacakları belirtiliyor.

SEÇİMDEN ÖNCE NETLİK KAZANMASI BEKLENİYOR
Kardemir Anonim Şirketinde çalışan ve emekliği dolan işçilerin çocuklarının işe alınması konusunda, Kardemir yönetiminin iyi niyetli olduğu belirtiliyor. Özçelik-İş Sendikası yönetiminin bu konu üzerinde yoğunlaştığı ve en kısa sürede olumlu bir sonuç almak için çaba gösterdiği belirtilirken, bu konun seçimden önce netlik kazanması bekleniyor.

SOSYAL YARDIM İLE YÜZDE 53
Kardemir Anonim Şirketi ile Özçelik-İş Sendikası arasında anlaşma ile bağıtlanan toplu sözleşme görüşmelerinde sendika yüzde 53’lük bir zam aldıklarını açıklarken, Kardemir Anonim Şirketinden yapılan açılamada yüzde 50’lik bir artışın olduğu belirtilmişti. Ücret zammı konusunda değişik iki rakamın ortaya çıkmasına rağmen, Özçelik-İş Sendikasının yapmış olduğu yüzde 53 zam oranın kesin olduğu, yüzde 50 olarak belirtilen ücret zammına yüzde 3’de sosyal yardımında eklendiğinde zam oranın yüzde 53 olduğunu belirtiliyor.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”