Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 06.01.2021 20:50
Paylaş:
A+ A-

Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki  eğitimi güçlendirmek için başlatılan “Mesleki Eğitim 1000 Okul Projesi” kapsamında somut adımlar atılmaya devam ediliyor. Projenin amaçlarından biri de bu okullarda eğitim alan öğrencilere yönelik yardımcı kaynak desteği sağlamaktı.

İlimizde “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında olan, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve  Ahİ Evran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesindeki toplam 1533 öğrencimize 9,10,11 ve 12 sınıf seviyelerinde Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2 bin 680 sorudan oluşan yardımcı kaynak seti ücretsiz dağıtıldı. Yardımcı kaynaklar, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Felsefe Grubu alanlarında tüm üniteleri kapsıyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ ” Pandemi dönemiyle birlikte mesleki eğitimin ve meslek liselerimizin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” bizim de üzerinde önemle durduğumuz meslek liselerimizin her anlamda geliştirilmesi ve iyileştirilmesine katkı sağlayacak bir çalışma olacaktır. Bakanlığımız Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan yardımcı kaynak kitapların bu okullarımızdaki öğrencilerimizin akademik başarılarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da motosikletle otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Hasan D. idaresindeki 06 RM 552 plakalı otomobil ile Mehmet Ö'nün kullandığı 19 AER 619 plakalı motosiklet, Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi'nde çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan Berk Ö, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.