Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 17.01.2021 19:41
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Hasan Çırakoğlu’ndan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün Genel Tanımını ifade ettikten sonra Çırakoğlu; Müdürlüğün İl genelinde yaşanan acil çağrıları 24 saat erişim esasına göre karşılayıp çağrı ile ilgili tüm tedbirleri alacak şekilde görev yapacağını ifade etti.

Teşkilat kadro ve personel durumunu belirttikten sonra, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 52. Sokakta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün yapım işleminin tamamlandığını, ilimiz de dâhil olmak üzere 25 ilin donanım ihalesinin gerçekleştirildiğini donanım kurulum çalışmalarının tamamlanarak Müdürlüğün ihtiyacı olan tefrişat malzemenin alım sürecinin devam ettiğini belirtti.

Dünya genelinde yaşanan Covid-19 Salgını ile ilgili olarak Bakanlığımızın talimatları gereği ilimizde 22 Mart 2020 tarihinde Vefa Sosyal Destek Gurubunun oluşturulduğunu, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması ayrıca kısıtlama süresi boyunca tüm vatandaşlarımızın alıveriş gıda ilaç gibi temel ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından karşılanmaya çalışıldığını kaydetti.

Kurulduğu andan itibaren; 13.581 Gıda, 52.257 Maaş Çekimi, 1.945 Market Alışverişi, 2.728 İlaç ve Medikal Malzeme temini ve 13.703 kez Seyahat İzni hizmeti gerçekleştirildiğini belirtti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Karantina takibi, ev ziyareti ve denetim amaçlı olarak 124.676 kez aileler ziyaret edilerek alınan önlem ve tedbirlere yönelik bilgilendirme ve denetim hizmetinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

22 Mart 2020 tarihinden itibaren 65 Yaş üzeri ve diğer vatandaşlarımızdan başvuru telefonlarına bugüne kadar 109.149 talep geldiğini bu taleplerin 106.165’nin olumlu olarak karşılandığını söyledi.

Vefa Sosyal Destek Grubu olarak il genelinde 100 personel ile görev yaptıklarını gruba bağlı olarak 24 aracın hizmet verdiğini belirtti.

Covid-19 Salgını ile ilgili olarak Alınan tedbir ve önlemlere uyulması ile birlikte çok önemli başarılar sağlandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Aşının da uygulanması ile hastalıkla mücadelede önemli bir eşiğin geçildiğini, artık sağlıklı günlerin çok yakında olduğunu bu süreçte Vefa Sosyal Destek Gurubunun çok önemli ve kıymetli bir hizmet yürüttüğünü” söyleyerek tüm çalışanlara teşekkür etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçak kazı yapan kişi suçüstü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.