Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.03.2021 17:51
Paylaş:
A+ A-

KARMER Tarafından “Girişimcilik Akademisi” Programı Düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Girişimcilik Akademisi” söyleşilerinin ilki çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Girişimcilik Akademisi” programı teams üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar´ın katılımlarıyla düzenlenen programın ilk konuğu Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler Komite Başkanı Zeki Güvercin oldu. Programın moderatörlüğünü KBÜ İşletme Fakültesinden  Dr. Öğr. Üyesi Hasan Terzi yaptı.

MÜSİAD´ın kuruluş amacını ve MÜSİAD´ın uluslararası öğrencilere ilgisini paylaşmak istediğini belirterek konuşmalarına başlayan Güvercin; “MÜSİAD 31 yıl önce kurularak iş dünyasına farklı bir vizyon katan ve global düşünen iş insanları derneği. MÜSİAD´ı aynı zamanda bir okul olarak düşünebiliriz, şu anda Türkiye´nin bir çok yerinde bulunan iş adamının içerisinde bulunduğu, yoğrulduğu bir kurum. Türkiye´nin en büyük sermaye platformudur, Türkiye´de üretimin, üretmenin önemine dikkat çekmiştir. Türkiye´de 87, Dünya´da 22o´ye yakın noktası ile 95 ülkede bulunan global bir iş insanları derneği olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Genç MÜSİAD´ın bünyesinde bulunan genç iş adamaları yanında, üniversitelerde projeleri olan öğrencileri hedefleyerek,  üniversite sanayi işbirliği çalışmalarını daha da aktifleştirmek. Burada yapılan çalışmalar öğrencilerin yatırıma sanayiye yönelmesini teşvik etmeye, vizyon ve ufuk katmaya çalışan bir yapıdır.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler Komite Başkanı Güvercin konuşmasında “Geçen hafta Senegal´de, Senegal Üniversitesi Rektörüne gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Rektörün makamında Karabük Üniversitesi plaketini gördüm. Kendisine sorduğumda Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Refik Polat´ın hediyesi olduğunu ve Karabük´ü çok iyi bildiklerini söyledi. Gördüğümüz kadarıyla Karabük Üniversitesi Afrika´da biliniyor ve önemseniyor. ” dedi.

Staj konusunun önemine değinen Güvercin, öğrencilerin yurt dışı staj tecrübesini deneyimlemesi gerektiğine değinerek, yabancı dil konusuna önem verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.