Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 10.03.2021 21:21
Paylaş:
A+ A-

TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Haftası Kutlama Programı Çevrimiçi Gerçekleştirildi

TÜBİTAK 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgisini çekmek; bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Raif KANDEMİR tarafından öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak çevrimiçi söyleşi programı gerçekleştirildi.

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji ve Geliştirme Şube Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen program da İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ bir selamlama konuşması yaptı.

Nevzat AKBAŞ, “Ülkemiz teknolojiyi dışarıdan alıp kullanan değil teknolojiyi üretecek, teknolojiyi tasarlayacak bunu da bilim temelli yapacak yetkinliğe sahiptir. Biz de çocuklarımızla geleceğimizi birlikte şekillendiriyoruz. Bu kapsamda Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda açmış olduğumuz “Tasarım Beceri Atölyeleri ve Robotik Kodlama Atölyeleri” ile ülkemizin 2023 Vizyonuna katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca her yıl başvuru yapmış olduğumuz TÜBİTAK 2204 projeleri, TÜBİTAK 4004, 4006 ve 4007 projeleri ile öğrencilerimizi bilimle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Geleceğimizin teknoloji yıldızlarını yetiştirme noktasında Karabük olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genç öğrencilerimizle gelecekte çok daha iyilerini sadece ülkemiz için değil, dünya için insanlık için yapmak istiyoruz. En önemli ihtiyaç olan insan kaynağımızı daha nitelikli hale getirmek gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Şu an karşılaştığımız sorunları ve gelecekte karşılaşacağımız sorunları hiç şüphesiz bilim ve teknolojiyle çözeceğiz. Bizlere düşen sürekli olarak çalışmak, üretmek ve çağın ötesini yakalamaktır. Bu vesileyle TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Haftamızı kutluyor, programa katılım sağlayan başta değerli hocam olmak üzere, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.