Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.04.2021 23:05
Paylaş:
A+ A-

1680 Safranbolu Esnafı, Adeta, Diken Üzerinde..

Toplam 1680 Üyesi bulunan SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKARLAR ODASI için alınan Olağanüstü Kongre kararı,yerine getirilebilecek mi.? Bilindiği gibi “PANDEMİ NEDENİ..” ile 300 kişiden fazla katılımla Kongreler yapılamıyor ve bu konu hakkında Karabük veya Safranbolu Hıfzıssıhha Kurulu nasıl bir karar alacak.Öte yandan Oda Yönetim Kurulu Üyeleri MEHMET KAVUŞTURUCU,MUSTAFA ÇETİNKAYA,CEMAL AŞCI ve NURETTİN ŞAHİN yazılı bir açıklama yaptılar..

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu bünyesinde yaşanan huzursuzluk,sonunda,devreye Bakanlık Müfettişlerinin de girmesi ile Olağanüstü Kongre kararı alınmasına kadar gitti.Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Oda Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Kavuşturucu Mustafa Çetinkaya,Cemal Aşcı ve Nurettin Şahin,pandemi sürecinde 1680 Üye ile Olağanüstü Kongre yapılıp/yapılamayacağını da sorgulayarak,şu görüşlere yer verdiler.

“Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 11.02.2018 tarihinde yapılan OLAĞAN genel kurulunda yönetim kurulu üyeleri olarak seçildik. MART 2020 yılında pandemi sürecinde Safranbolu esnaf odasında bazı olumsuzlukları tespit edip başkan Muammer DUMANERİ uyararak düzeltilmesi gerekenleri söyledik hatta yazılı olarak da beyan ettik bunun üzerine başkan Muammer DUMANER denetim kurulu tarafından OLAGAN ÜSTÜ genel kurul istedi. Bizim itirazlarımız neticesinde Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından teftiş geçirdik. Teftiş sonrası konu adli işlemlere sevk edildi şu anda adli süreç devam etmektedir. Adli süreç ve OLAGAN ÜSTÜ genel kurul talebi farklı işlemler olduğu için ilki 27.04.2021 çoğunluk toplanamazsa ikincisi 4.05.2021 tarihinde OLAGAN ÜSTÜ seçime gidilecektir. 8 ay sonra 2022 Ocak / Mart tarihleri arasında OLAGAN seçime gidecek odamız için süreç başlamıştır. Biz aşağıda imzaları olan Yönetim Kurulu üyeleri ,esnaf arkadaşlarımızın pandemi ortamında vergilerini banka borçlarını ödeyemediği hastalığın tavan yaptığı bu günlerde OLAGAN ÜSTÜ secime karsı olduğumuzu bildiririz .

Başkan Muammer DUMANER secim çalışmalarını gezilerinde biz yönetim kurulu Üyeri üzerinden yapmakta olup çevreye bizim görevden ayrıldığımız için yönetimde boşluk doğduğundan seçime gittiğini söyleyerek esnafın kafasını karıştırmaktadır . Bizler görevden ayrılsak bile yedek üyelerimiz mevcuttur . Diğer istifa eden iki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın yerine gelen yedek üyeler gibi bizler halen görevimizin başındayız. İstifa falan yok bu tip söylemler başkan DUMANER’in politik söylemleridir.. KAMU OYUNA DUYRULUR”

MEHMET KAVUŞTURUCU

Yönetim Kurulu Üyesi

MUSTAFA ÇETİNKAYA 

Yönetim Kurulu Üyesi

CEMAL AŞCI

Yönetim Kurulu Üyesi

NURETTİN ŞAHİN

Yönetim Kurulu Üyesi

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da mezire evinden çalılıklara sıçrayan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde, mezire evinde çıkan ve çalılık alana sıçrayan yangın söndürüldü.

İlçenin Uzungöl Mahallesi'ndeki Çamlık mevkisinde, yöre halkınca yaylaya çıkmadan önce kısa süreli konaklamalarda kullanılan boş mezire evinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yangın, çevredeki çalılıklara sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve jandarma ekiplerince kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangında mezire evi kullanılamaz hale geldi.