Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.05.2021 22:59
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Vaka Sayılarının Minimum Seviyeye İnmesi Bekleniyor

Karabük Valisi Fuat Gürel, kentteki korona virüs vaka sayısının gelecek hafta itibariyle minimum seviyeye ineceğini düşündüğünü söyledi.
Karabük Valisi Fuat Gürel, ‘tam kapanma’ sürecindeki vaka sayılarının düşmesi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gürel, ülke genelinde “kısmi kapanma” ve “tam kapanma” süreçleriyle vaka sayılarında düşmelerin başladığını belirterek, “Bizde de düşüş başladı. Karabük aslında bölgemizin vaka sayısı en az olan illerinden biri idi. Bu hep böyle devam etti. Şuanda da böyle devam ediyor. Bir dönem biraz daha diğer illerle birlikte bizde de vaka sayıları yükseldi. Şuanda diğer illerdeki düşüşe oranla bizim de vaka sayılarımız düşmeye başladı” dedi.
Gürel, vaka sayılarındaki azalmalar sayesinde kentteki hastanelerin şuanda rahat bir durumda olduğunu söyledi.
Denetim ekiplerinin sahada olduğunu aktaran Gürel, şu ifadelere yer verdi: “Temennimiz hiç vakanın görülmemesi. Amacımız bu. Tedbirlerimiz bu yönde. Maalesef hastamız ve vakalarımız var. Türkiye’deki düşüş oranı bize de yansıyor. Önümüzdeki hafta itibariyle minimum seviyeye ineceğini düşünüyorum. Özellikle sağlık çalışanlarımız 24 saat esasına göre fedakarca görevinin başında. Emniyet ve jandarma personelimiz 24 saat esasına göre sürekli sahadalar. Denetim ekiplerimiz sürekli sahada. İnsanüstü gayretle mücadele ediliyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız kurallara uymayla ilgili üzerine düşen vazifeyi yerine getirirse inşallah bu korona virüs belasını da bertaraf etmiş oluruz.”

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    17 gunluk kapanma bır fırsattı bızım için.ama malesef ınsanlar evıne kapanmısken her mallede kapı kapı gezıp test yapan mucadele eden sağlıkcıları goremedık.sadece eve kapanmayla vaklar dusuyor neden ? 17 gun kapanan bır ılde zaten vaka sıfır olması lazım mantıken vırusun ıyıleşme suresı 10 gun kuluckalam 3 gun değilmi? ozaman mevcut hastalar 10 gunde ıyılesırse kapanma sebıyle yenı vakada olmaz ee ozaman gerıye ne kaldı vurıs bıttı hayırlı uğurlu olsun.insallah oyle olur yoksa tekrar açıldık vurıs yayıldı denırse bu ısın sonu gelmez .ozaman sureklımı kapanacaz .bu bır oyunmu yoksa saklambaç yada kor ebe gıbı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.